Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18 sb. 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Luksemburg, Belgia, Holandia - Podbój Beneluxu Almatur 2019

OFERTA LATO 2019 OBOZY MŁODZIEŻOWE OBOZY ŁAZY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS BIURO PROMOCJA LAST MINUTE
Skorzystaj z wyszukiwarki
Oferta turystyczna
Polecamy
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Wycieczki

Luksemburg

Belgia

Holandia

Europa zachodnia

Wycieczki w miejscowości

Luxemburg

Bruksela

Brugia

Antwerpia

Kinderdijk

Rotterdam

Delft

Haga

Lisse

Amsterdam


Luksemburg, Belgia, Holandia - Podbój Beneluxu

Informacje
Galeria


» przejdź do galerii

Luksemburg - Bruksela - Brugia - Antwerpia - Kinderdijk - Rotterdam - Delfty - Haga - Lisse - Amsterdam

- Wielkie Księstwo Luksemburg
- Panorama Rotterdamu z Euromasztu
- Wiatraki w Kinderdijk
- Amsterdamskie muzea
- Bruksela - miasto kontrastów
- Wizyta w szlifierni diamentów

Program

1 dzień:
Wyjazd z Polski według rozkładu jazdy. Przejazd przez Niemcy. W trakcie przejazdu przewidziane są krótkie postoje i przerwa na posiłek.
2 dzień:
Około południa przyjazd do stolicy Wielkiego Księstwa Luksemburg. Przejazd przez Plateau du Kirchberg z nowoczesnymi budynkami Instytucji Europejskich. Następnie zwiedzanie centrum jednej z najmniejszych i najbardziej urokliwych stolic europejskich: Plac Konstytucji, wnętrze katedry Notre Dame, malownicze przedmieścia Grund z ulicą de la Corniche zwaną najpiękniejszym „balkonem” Europy. Zobaczymy także Casemates du Bock – barokowe umocnienia obronne wykute w skale. Przejście pod Pałac Książęcy i Izbę Deputowanych. Czas wolny na Placu Armii z licznymi restauracjami i kawiarniami. Przejazd do Belgii na nocleg w okolicy Brukseli/Antwerpii. Kolacja*. Zakwaterowanie w hotelu, nocleg.
3 dzień:
Po śniadaniu zwiedzanie Brukseli „stolicy Europy”. Podczas spaceru zobaczymy Grand Place uznawany za najpiękniejszy plac w Europie, z gotyckim ratuszem z XV wieku, zabytkowymi kamienicami oraz Domem Króla. Przejście pasażem św. Huberta z licznymi sklepami i produktami regionalnymi między innymi brabancką koronką. Wizyta u znanego na całym świecie Manneken Pis’a - figurki siusiającego chłopca, który jest niekwestionowanym symbolem miasta. Spacer po Parku Królewskim zabudowanym z jednej strony Pałacem Królewskim, a z drugiej budynkiem Parlamentu Belgii. Na zakończenie zwiedzania Katedra św. Michała i Guduli - piękna świątynia wybudowana w stylu gotyku brabanckiego. Przejazd do Brugii – świetnie zachowanego średniowiecznego miasteczka, perły renesansu flamandzkiego. Rejs po kanałach (dla chętnych) – malownicza podróż wzdłuż zabytkowych kamieniczek i romantycznych średniowiecznych zaułków. Spacer po jednej z najlepiej zachowanych i największych starówek średniowiecznych: zobaczymy Wieżę Belfort z XIII wiecznymi sukiennicami oraz zwiedzimy kościół Najświętszej Marii Panny z rzeźbą Michała Anioła Madonną z Brugii i Bazylikę Świętej Krwi. Kolacja*. Powrót do hotelu, nocleg.
4 dzień:
Po śniadaniu czeka na nas Atomium - słynny 103-metrowy model kryształu żelaza. Następnie wizyta w Antwerpii – drugim co do wielkości mieście nad Skaldą. Podczas spaceru zobaczymy Grote Markt z renesansowym ratuszem, fontannę Brabo, Het Steen – fragmenty fortyfikacji z XI w. oraz XVI-wieczne domy cechowe. Podziwiać będziemy również Rynek Rękawiczek z największą gotycką katedrą w Belgii, a także Zielony Plac z pomnikiem Rubensa. Czas wolny. Przejazd do Kinderdijk - niewielkiej miejscowości położonej z dala od głównych dróg, gdzie można zobaczyć prawdziwą prowincję holenderską. Około 1740 roku w Kinderdijk powstał zespół wiatraków, które przetrwały do dziś, dzięki temu od roku 1997 miejsce to znajduje się na Liście Światowego Dziedzictwa UNESCO. Następnie przejazd do Rotterdamu. Spacer po centrum, które pretenduje do miana holenderskiego Manhattanu. Znajduje się tu m.in. monumentalny ratusz – cudem ocalały z doszczętnie zbombardowanego w czasie wojny miasta. Czeka nas wjazd superszybką windą na wieżę widokową Euromaszt, gdzie z wysokości 185 m będziemy podziwiać panoramę miasta i największego portu na świecie. Zobaczymy też Domy Kubikowe jedne z najdziwniejszych domów na świecie, które oddają klimat supernowoczesnego Rotterdamu. Przejazd do hotelu w okolicy Hagi/Rotterdamu. Kolacja. nocleg.
5 dzień:
Po śniadaniu wizyta w Delftach - jednym z najlepiej zachowanych średniowiecznych miast holenderskich. Spacer po zabytkowym centrum z licznymi sklepikami oferującymi słynną porcelanę. Czas wolny na zakupy. Następnie przejazd do centrum Hagi – siedziby rządu holenderskiego. Spacer po mieście podczas którego zobaczymy m.in.: oficjalną rezydencję królewską, Zamek Binnenhof - siedzibę parlamentu, Pałac Pokoju, w którym mieści się Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości, a także starówkę z Pałacem Królewskim. Udamy się także do Madurodam - „Holandii w miniaturze” - interaktywnego parku miniatur. Przejazd do Scheveningen - najsłynniejszego holenderskiego kurortu nad Morzem Północnym. Czas wolny na promenadzie. Kolacja*. Powrót do hotelu na nocleg.
*5 dzień:
W terminie 27.04 - 03.05 zamiast Delft proponujemy w tym dniu przejazd do Lisse i zwiedzanie ogrodów Keukenhof – miejsca rozkwitającego wiosną ponad 7 milionami kwiatów cebulowych tulipanów, hiacyntów, krokusów, narcyzów, w którym przyroda łączy się ze sztuką.
6 dzień:
Po śniadaniu przejazd do Amsterdamu - „Wenecji Północy”. To wyjątkowe miasto poprzecinane malowniczymi kanałami kusi wyjątkowym klimatem. Odwiedzimy Coster Diamonds - słynną szlifernię diamentów, muzeum narodowe Rijksmuseum z kolekcją sztuki holenderskiej (m. in. Rembrandt, Veermer, Hals) oraz w Muzeum van Gogha, gdzie znajduje się największa na świecie kolekcja dzieł sztuki mistrza. Po południu (dla chętnych) rejs statkiem po kanałach - dawnych drogach komunikacji i transportu towarów, podczas którego zobaczymy urokliwe zakątki miasta. Wieczorem spacer po mieście: targ kwiatowy, wieża mennicy, Nieumarkt z dawnymi murami miejskimi oraz dzielnica ”czerwonych latarni” W godzinach wieczornych wyjazd w drogę powrotną do Polski.
7 dzień:
Powrót do Polski w godzinach porannych.


Program fakultatywny

- 4 kolacje ok. 70 EUR,
- rejs po kanałach: Amsterdam ok. 15 EUR,
- rejs po kanałach: Brugia ok. 10 EUR,
- ogrody Keukenhof – ok 20 EUR (w wybranym terminie) – min. 25 osób.

Świadczenia

Zakwaterowanie:
4 noclegi w hotelach lub pensjonatach o standardzie **/***: 2 noclegi w okolicy Brukseli/ Antwerpii, 2 w okolicy Hagi/Rotterdamu. Pokoje 2, 3 osobowe z łazienkami, w większości hoteli z TV. W hotelach restauracja, bar.
Wyżywienie:
4 śniadania (*możliwość wykupienia 4 kolacji w cenie ok. 70 EUR).
Transport:
Autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD, barkiem.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.
Składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny.

Informacje praktyczne

Podana kwota na reazliację programu może ulec zmianie i jest rozliczana przez pilota. Koszty pobierane za całą grupę (np. za loklanych przewodników) są dzielone na wszystkich uczestników. Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych.
Kolejność realizacji programu może ulec zmianie.
Obowiązkowo należy zabrać ważny dowód osobisty (dotyczy obywateli UE) lub paszport.
Cena podstawowa dotyczy wyjazdów z Katowic, Gliwic, Opola, Wrocławia, Legnicy i Bolesławca. Dopłaty za dojazdy z wybranych miejscowości w Polsce podane są w rozkładzie jazdy.
Przejazd: Wrocław - Luksemburg (ok. 950 km) - ok. 14 godz.
Trasa wycieczki liczona od granic Polski - 3100 km.

Informacje o cenie

Cena nie obejmuje:
- kosztów realizacji pogramu ponoszonych przez uczestnika podczas trwania imprezy: bilety wstępu do zwiedzanych obiektów, przewodnicy loklalni , opłaty lokalne, rezerwacje dla grup, Tour Guide. Koszt - ok. 115 EUR,
- programu fakultatywnego.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Luksemburg, Belgia, Holandia - Podbój Beneluxu   (skrót: PODBOJ BENELUXU PAX BB)
10.08 - 16.08.2019
 7 dni / KBTH0810
1996 zł   1599 zł Last minutePlan podróżyRezerwuj
07.09 - 13.09.2019
 7 dni / KBTH0907
1996 zł   1499 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

kod imprezy: KBTH~PODBOJ_BENELUXU_PAX_BB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.