Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Ustroń - Parki rozrywki Almatur 2019

OFERTA ZIMOWA OBOZY MŁODZIEŻOWE WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS BIURO PROMOCJA LAST MINUTE
Oferta turystyczna
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Obozy młodzieżowe

Polska

Góry

Rekreacyjne

Ogólnorekreacyjny

Obozy młodzieżowe w miejscowości

Ustroń

Obozy i kolonie blisko miejscowości

Ustroń


Ustroń - Parki rozrywki

(wiek 9-16)
Informacje
Galeria


» przejdź do galerii

W położonym w Beskidzie Śląskim Ustroniu czeka na Was moc atrakcji! Z pewnością nie będzie czasu na nudę! Pojedziemy na całodniową, autokarową wycieczkę do Istebnej, Koniakowa i Jaworzynki i pokażemy Wam największe atrakcje Pętli Beskidzkiej: Pałac Prezydenta RP, Trójstyk, kompleks skoczni narciarskich w Wiśle, muzeum Adama Małysza, zaporę przy Jeziorze Czerniańskim oraz największy górski wiadukt kolejowy w Wiśle-Głębcach. W Koniakowie zobaczycie jak powstają misterne koronki, a na Ochodzitej, na której stokach wypasa się stada owiec, sprawdzicie, czy rzeczywiście widoki z jej szczytu są najładniejsze w Beskidach. W Leśnym Parku Niespodzianek zobaczycie daniele i muflony swobodnie spacerujące wśród zwiedzających i będziecie mogli je nakarmić smakołykami. Nie zabraknie czasu na ciekawe góralskie gawędy i poznawanie najbliższej okolicy podczas przejażdżki ciuchcią turystyczną. Nauczymy Was strzelać z łuku, posługiwać
się kompasem i czytać mapę podczas zabaw terenowych. Podczas obozu poznacie nowych przyjaciół i błyśniecie talentem na wieczorze beskidzkim. W upalne dni będzie czas na relaks i biwaki nad przepływającą nieopodal ośrodka czystą rzeką Wisłą. Dodatkowo czekają na Was zajęcia rekreacyjne, spacery po okolicy i biegnącą nieopodal ośrodków ścieżką sportową z urządzeniami do fitnessu, zabawy na krytym basenie, gry plenerowe, konkursy, ognisko z pieczeniem kiełbasek i wieczorne seanse filmowe z popcornem. Wakacje w Ustroniu będą super, niezależnie od pogody!


Program

Parki rozrywki (PR) (9-16 lat)

Na tym obozie naprawdę będzie się działo! Każdego dnia czekają Cię nowe atrakcje. W nowoczesnym Dream Park w Ochabach spędzisz czas poznając jego atrakcje. Sprawdzisz czy w „Domu do góry nogami” naprawdę wszystko jest postawione na głowie, w Parku Dinozaurów zobaczysz (i usłyszysz) z bliska te wielkie gady, z których największy mierzy ponad 8 metrów. Wędrując po Parku Miniatur dasz się porwać w podróż do odległych zakątków świata. W Prehistorycznym Oceanarium poznasz gigantycznych mieszkańców głębin, a jeśli lubisz ekstremalne przeżycia to tajemnicza „Strefa Zero” dostarczy Ci mocnych wrażeń. Kula sferyczna, park linowy, kino 6D, dmuchańce i trampoliny to kolejne czekające tu na Ciebie niespodzianki. Zabierzemy Cię na wodne szaleństwo do Parku Wodnego Tropicana w hotelu Gołębiewski w Wiśle. Zjeżdżalnie wodne, basen z falą, jaskinia solna, jaskinia śnieżno-lodowa, jacuzzi – tu poczujesz prawdziwy wakacyjny luz. Pojedziesz też do Chlebowej Chaty w Brennej i dowiesz się jak powstaje masło, twaróg, miód i podpłomyk. W obserwatorium nietoperzy zobaczysz i usłyszysz te niezwykłe, latające ssaki. W Leśnym Parku Niespodzianek spotkasz się z muflonami i danielami, które będziesz mógł karmić z ręki. W sokolarni i sowiarni – wykwalifikowani sokolnicy zaprezentują ptaki drapieżne i sowy podczas ich lotów. Podczas zajęć na stokach Równicy weźmiesz udział w pełnej wyzwań grze terenowej i z wykrywaczem metalu odnajdziesz zaginiony skarb. Kolejką krzesełkową wjedziesz na Czantorię i zjedziesz letnim torem saneczkowym – jego serpentyny mają długość ponad 700 m! Do tego gry integracyjne, ognisko i obozowy talent show. Nie będzie czas u na nudę!

Program fakultatywny

Dodatkowy zjazd letnim torem saneczkowym podczas wycieczki na Czantorię – cena ok. 7 PLN.


Zakwaterowanie

Dom Wczasowy "Globus"

Położenie: Obiekt znajduje się w Ustroniu – Jaszowcu.
Pokoje: komfortowe 2-, 3-, 4-, 5-osobowe z łazienkami, TV i balkonami, w recepcji bezpłatne Wi-Fi i sklepik.
Do dyspozycji uczestników: bilard, stół do tenisa stołowego, sale konferencyjne, sklepik, duży teren rekreacyjny wokół obiektów, boisko do siatkówki plażowej, wiata grillowa i place zabaw. Na terenie DW Globus znajduje się mały basen kryty.


Świadczenia

Zakwaterowanie:
10 noclegów.
Wyżywienie:
całodzienne (3 posiłki + deser). Śniadaniai kolacje w formie bufetu, obiad serwowany do stolika. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu; ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną.
Transport:
autokar turystyczny.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15.000 PLN.
Opieka pedagogiczna. Realizacja programu.


Informacje praktyczne

Cena nie obejmuje dopłaty za transport z miast w Polsce wyszczególnionych w planie podróży. Wszystkie zajęcia prowadzone są przez doświadczonych, wykwalifikowanych wychowawców. Zajęcia dopasowane będą do warunków atmosferycznych oraz stanu psychofizycznego uczestników. Zabierz ze sobą obuwie sportowe, dres, strój kąpielowy, buty za kostki z twardą podeszwą do pieszych wędrówek oraz odpowiedni sprzęt, strój i obuwie do zajęć przewidzianych programem. Weź również plecak na wycieczki, nieprzemakalną kurtkę oraz ręcznik kąpielowy, ciepły sweter lub polar i czapkę z daszkiem.

Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz. 18.00. Planowany wyjazd z ośrodka ok. godz. 10.00.
Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz.17.00, wyjazd nie później niż o godz. 11.00.


» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Ustroń - Parki rozrywki     (skrót: USTRON PARKI ROZRYWKI GLOBUS PAX FB)
Nr grupy Data Cena 
KPOU070303.07.2019 - 13.07.20191699 zł   1499 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj11 dni
KPOU071414.07.2019 - 24.07.20191699 zł   1499 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj11 dni
KPOU072525.07.2019 - 04.08.20191699 zł   1499 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj11 dni
KPOU080505.08.2019 - 15.08.20191699 zł   1499 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj11 dni

kod imprezy: KPOU~USTRON_PARKI_ROZRYWKI_GLOBUS_PAX_FB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.