Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Oferty letnie Almatur 2019

OFERTA ZIMOWA OBOZY MŁODZIEŻOWE WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS BIURO PROMOCJA LAST MINUTE
Oferta turystyczna
Informacje

Oferty Almatur

Obozy młodzieżowe
Klub Urwisa
Wycieczki
Egzotyczne wycieczki
Zagranica
Birma, Laos, Wietnam - Trójkąt buddyjski Birma, Laos, Wietnam - Trójkąt buddyjski 14 dni
Chile, Argentyna - Na samym końcu świata Chile, Argentyna - Na samym końcu świata 15 dni
Chile, Argentyna, Urugwaj, Paragwaj, Brazylia - Pięć krajów Ameryki Południowej Chile, Argentyna, Urugwaj, Paragwaj, Brazylia - Pięć krajów Ameryki Południowej 16 dni
Chiny, Korea Południowa, Japonia - Trzy tygrysy Azji Chiny, Korea Południowa, Japonia - Trzy tygrysy Azji 17 dni
Indie - Pięć pereł Indii Indie - Pięć pereł Indii 11 dni
Japonia - Dwie wyspy Samurajów Japonia - Dwie wyspy Samurajów 14 dni
Japonia - Japoński wachlarz Japonia - Japoński wachlarz 8 dni
Kanada, USA - Dwie strony Ameryki Północnej Kanada, USA - Dwie strony Ameryki Północnej 16 dni
Nowa Zelandia, Australia - Po drugiej stronie Ziemi Nowa Zelandia, Australia - Po drugiej stronie Ziemi 19 dni
RPA, Suazi, Mozambik - Trzy oblicza Afryki RPA, Suazi, Mozambik - Trzy oblicza Afryki 14 dni
Singapur, Malezja, Tajlandia - Tercet egzotyczny Singapur, Malezja, Tajlandia - Tercet egzotyczny 14 dni
Tajlandia, Wietnam, Kambodża, Malezja, Singapur, Indonezja - Sześć krajów Azji Tajlandia, Wietnam, Kambodża, Malezja, Singapur, Indonezja - Sześć krajów Azji 18 dni
USA, Meksyk - W sombrero po Kalifornii USA, Meksyk - W sombrero po Kalifornii 18 dni

Wczasy
Zagranica
Ukraina-Truskawiec-Hotel Leśna Pieśń  (oferta na zapytanie) Ukraina-Truskawiec-Hotel Leśna Pieśń (oferta na zapytanie) 8 dni

Polska
Białka Tatrzańska - Hotel Bania Thermal & Ski - Wczasy  (NA ZAPYTANIE) Białka Tatrzańska - Hotel Bania Thermal & Ski - Wczasy (NA ZAPYTANIE) 6 dni
Bieszczady - Hotel Chutor Kozacki*** - Wczasy  (NA ZAPYTANIE) Bieszczady - Hotel Chutor Kozacki*** - Wczasy (NA ZAPYTANIE) 6 dni
Bieszczady - Kompleks Skalny SPA w Polańczyku - Wczasy (NA ZAPYTANIE) Bieszczady - Kompleks Skalny SPA w Polańczyku - Wczasy (NA ZAPYTANIE) 5 dni
Bieszczady - Osada Ostoja - Wczasy (NA ZAPYTANIE) Bieszczady - Osada Ostoja - Wczasy (NA ZAPYTANIE) 6 dni
Karpacz - Hotel Sadyba SPA (NA ZAPYTANIE) Karpacz - Hotel Sadyba SPA (NA ZAPYTANIE) 8 dni
Kołobrzeg - Hotel Doris SPA - Wczasy (NA ZAPYTANIE) Kołobrzeg - Hotel Doris SPA - Wczasy (NA ZAPYTANIE) 8 dni
Kraków - Szary Residence (NA ZAPYTANIE) Kraków - Szary Residence (NA ZAPYTANIE) 5 dni
Mielenko - Hotel Baltin (NA ZAPYTANIE) Mielenko - Hotel Baltin (NA ZAPYTANIE) 8 dni
Mielno - Hotel  Medical SPA UNITRAL - Wczasy (NA ZAPYTANIE) Mielno - Hotel Medical SPA UNITRAL - Wczasy (NA ZAPYTANIE) 8, 22 dni
Mielno - Hotel Baltivia**** - Wczasy (NA ZAPYTANIE) Mielno - Hotel Baltivia**** - Wczasy (NA ZAPYTANIE) 8 dni
Niechorze - Baltic Cliff Apartments Spa & Wellness  - Wczasy (NA ZAPYTANIE) Niechorze - Baltic Cliff Apartments Spa & Wellness - Wczasy (NA ZAPYTANIE) 5 dni
Świeradów Zdrój - Krasicki Resort&Spa*** (NA ZAPYTANIE) Świeradów Zdrój - Krasicki Resort&Spa*** (NA ZAPYTANIE) 3, 4, 5, 8 dni

Kursy językowe
Zagranica
Malta - zimowy kurs j. angielskiego Junior Family IELS Malta - zimowy kurs j. angielskiego Junior Family IELS 8, 15 dni wiek 14-18
Malta - zimowy kurs j. angielskiego Junior Residence IELS Malta - zimowy kurs j. angielskiego Junior Residence IELS 8, 15 dni wiek 12-18

Kursy językowe indywidualne
Zagranica
Anglia - Cambridge - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family EC - wiek 16+ Anglia - Cambridge - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family EC - wiek 16+ 15, 22 dni
Anglia - Londyn - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family CES - wiek 16+ Anglia - Londyn - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family CES - wiek 16+ 15, 22 dni
Anglia - Oxford - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family CES - wiek 16+ Anglia - Oxford - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family CES - wiek 16+ 15, 22 dni
Irlandia - Dublin - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family CES - wiek 16+ Irlandia - Dublin - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family CES - wiek 16+ 15, 22 dni
Kanada - Montreal - indywidualny kurs j. francuskiego/angielskiego Adult Family EC - wiek 16+ Kanada - Montreal - indywidualny kurs j. francuskiego/angielskiego Adult Family EC - wiek 16+ 15, 22 dni
Kanada - Toronto - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family EC - wiek 16+ Kanada - Toronto - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family EC - wiek 16+ 15, 22 dni
Kanada - Vancouver - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family EC - wiek 16+ Kanada - Vancouver - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family EC - wiek 16+ 15, 22 dni
Szkocja - Edynburg - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family CES - wiek 16+ Szkocja - Edynburg - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family CES - wiek 16+ 15, 22 dni
USA - Boston - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family EC - wiek 16+ USA - Boston - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family EC - wiek 16+ 15, 22 dni
USA - Los Angeles - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family EC - wiek 16+ USA - Los Angeles - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family EC - wiek 16+ 15, 22 dni
USA - Miami - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family EC - wiek 16+ USA - Miami - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family EC - wiek 16+ 15, 22 dni
USA - Nowy Jork - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family EC - wiek 16+ USA - Nowy Jork - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family EC - wiek 16+ 15, 22 dni
USA - San Francisco - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family EC - wiek 16+ USA - San Francisco - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family EC - wiek 16+ 15, 22 dni
USA - Washington DC - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family EC - wiek 18+ USA - Washington DC - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family EC - wiek 18+ 15, 22 dni

Alamtur jest jednym z największych i najstarszych biur podróży w Polsce, którego tradycje sięgają aż 1956 roku. To wieloletnie doświadczenie przekłada się na doskonale organizowane obozy młodzieżowe, z roku na rok cieszące się większą popularnością. Każdemu z nas należy się wypoczynek. Obóz młodzieżowy to jedna z lepszych propozycji, która została przygotowana dla uczniów szkół podstawowych, gimnazjalnych i średnich. Znakomite lokalizacje, kadra doświadczonych opiekunów i niekończące się rozrywki sprawiają, że zamówiony u nas obóz letni na wiele lat zapisze się w pamięci. W ofercie posiadamy najlepsze i najciekawsze lokalizacje w kraju. Bardzo dobrze wyposażona baza noclegowa sprawia, że letnie kolonie przebiegają w atmosferze komfortu i bezpieczeństwa, czyli dokładnie tak, jak życzą sobie tego nasi klienci. Pełna gama usług naszego biura obejmuje obozy w Polsce oferowane w najlepszych cenach, a także atrakcyjne pod względem lokalizacji obozy za granicą. Gwarantujemy pełne zadowolenie z naszych usług i cen, już teraz zapraszając do sprawdzenia pełnej oferty na obozy dla młodzieży.

Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.