Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Infolinia Almatur  +48 42 637 11 22  pn-pt  godz.10-17

Kolonie i obozy Almatur 2022

bezpieczne
podróże
OBOZY MŁODZIEŻOWE EGZOTYKA WYCIECZKI BIURO OBOZY KOLONIE W POLSCE OBOZY KOLONIE ZA GRANICĄ
menuAlmatur kolonie i obozy
infoliniawyszukiwarka
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy młodzieżowe kolonie
Polecamy
Obozy i kolonie

Oferty Almatur

Obozy młodzieżowe
Polska
Jarosławiec - Kolonia Piłkarska Jarosławiec - Kolonia Piłkarska 11 dni wiek 7-12 lat
Jarosławiec - Kolonia Plastyczna Jarosławiec - Kolonia Plastyczna 11 dni wiek 7-13 lat
Jarosławiec - Kolonia Rekreacyjna Jarosławiec - Kolonia Rekreacyjna 11 dni wiek 7-12 lat
Jarosławiec - Obóz Archery Tag i Paintball Jarosławiec - Obóz Archery Tag i Paintball nad Polskim Morzem 11 dni wiek 11-17 lat
Jarosławiec - Obóz Jazdy Konnej Jarosławiec - Obóz Jazdy Konnej nad Polskim Morzem 11 dni wiek 7-17, 7-16 lat
Jarosławiec - Obóz Komandos Junior Jarosławiec - Obóz Komandos Junior nad Polskim Morzem 11 dni wiek 9-17 lat
Jarosławiec - Obóz Piłki Nożnej Jarosławiec - Obóz Piłki Nożnej nad Polskim Morzem 11 dni wiek 13-17 lat
Jarosławiec - Obóz Pływacki Jarosławiec - Obóz Pływacki nad Polskim Morzem 11 dni wiek 8-17 lat
Jarosławiec - Obóz Rekreacyjny Jarosławiec - Obóz Rekreacyjny nad Polskim Morzem 11 dni wiek 13-17 lat
Jarosławiec - Wicie - Kolonia Rekreacyjna - Domki Jarosławiec - Wicie - Kolonia Rekreacyjna - Domki nad Polskim Morzem 11 dni wiek 7-13 lat
Jarosławiec - Wicie - Koreański POP - Domki Jarosławiec - Wicie - Koreański POP - Domki nad Polskim Morzem 11 dni wiek 9-18, 9-16 lat
Jarosławiec - Wicie - Obóz Rekreacyjny - Domki Jarosławiec - Wicie - Obóz Rekreacyjny - Domki nad Polskim Morzem 11 dni wiek 13-18 lat
Kołobrzeg - Kolonia Rekreacyjna Kołobrzeg - Kolonia Rekreacyjna nad morzem 11 dni wiek 7-13 lat
Kołobrzeg - Obóz Jazdy Konnej Kołobrzeg - Obóz Jazdy Konnej nad morzem 11 dni wiek 7-18 lat
Kołobrzeg - Obóz Piłki Nożnej Kołobrzeg - Obóz Piłki Nożnej nad morzem 11 dni wiek 7-18 lat
Kołobrzeg - Obóz Pływacki Kołobrzeg - Obóz Pływacki nad morzem 11 dni wiek 7-18 lat
Kołobrzeg - Obóz Rekreacyjny Kołobrzeg - Obóz Rekreacyjny nad morzem 11 dni wiek 13-18 lat
Kołobrzeg - Obóz Sportowy Kołobrzeg - Obóz Sportowy nad morzem 11 dni wiek 10-18 lat
Kołobrzeg - Obóz Street Dance Kołobrzeg - Obóz Street Dance nad morzem 11 dni wiek 7-18 lat
Kołobrzeg - Obóz Tenisa Ziemnego Kołobrzeg - Obóz Tenisa Ziemnego nad morzem 11 dni wiek 7-18 lat
Kołobrzeg - Obóz Zachodniopomorskie Parki Wodne Kołobrzeg - Obóz Zachodniopomorskie Parki Wodne nad morzem 11 dni wiek 7-18 lat
Kołobrzeg - Survival i Bushcraft CAMP Kołobrzeg - Survival i Bushcraft CAMP nad morzem 11 dni wiek 13-18 lat
Międzywodzie - 10 Krajów w 10 Dni Międzywodzie - 10 Krajów w 10 Dni nad morzem 11 dni wiek 7-18 lat
Międzywodzie - 15 Przygód nad Morzem Międzywodzie - 15 Przygód nad morzem 11 dni wiek 7-18 lat
Międzywodzie - Art Camp Międzywodzie - Art Camp nad morzem 11 dni wiek 7-18 lat
Międzywodzie - English Camp Międzywodzie - English Camp nad morzem 11 dni wiek 7-18 lat
Międzywodzie - Kolonia Rekreacyjna Międzywodzie - Kolonia Rekreacyjna nad morzem 11 dni wiek 7-13 lat
Międzywodzie - Obóz Rekreacyjny Międzywodzie - Obóz Rekreacyjny nad morzem 11 dni wiek 13-18 lat
Międzywodzie - Obóz Zumba Międzywodzie - Obóz Zumba nad morzem 11 dni wiek 7-18 lat
Międzywodzie - Taniec Nowoczesny Międzywodzie - Taniec Nowoczesny nad morzem 11 dni wiek 7-18 lat
Międzyzdroje - Kolonia Rekreacyjna Międzyzdroje - Kolonia Rekreacyjna nad morzem 11 dni wiek 7-13 lat
Międzyzdroje - Obóz Języka Angielskiego Międzyzdroje - Obóz Języka Angielskiego nad morzem 11 dni wiek 7-18 lat
Międzyzdroje - Obóz Rekreacyjny Międzyzdroje - Obóz Rekreacyjny nad morzem 11 dni wiek 13-18 lat
Międzyzdroje - Obóz Wychowawca Kolonijny Międzyzdroje - Obóz Wychowawca Kolonijny nad morzem 11 dni wiek 7-18 lat
Świnoujście - Kolonia Rekreacyjna Świnoujście - Kolonia Rekreacyjna nad morzem 11 dni wiek 7-13 lat
Świnoujście - Obóz Języka Hiszpańskiego Świnoujście - Obóz Języka Hiszpańskiego nad morzem 11 dni wiek 7-18 lat
Świnoujście - Obóz MultiSPORT Świnoujście - Obóz MultiSPORT nad morzem 11 dni wiek 13-18 lat
Świnoujście - Obóz Odkrywamy Japonię Świnoujście - Obóz Odkrywamy Japonię nad morzem 11 dni wiek 7-18 lat
Świnoujście - Obóz Ratownik WOPR Świnoujście - Obóz Ratownik WOPR nad morzem 11 dni wiek 7-18 lat
Świnoujście - Obóz Rekreacyjny Świnoujście - Obóz Rekreacyjny nad morzem 11 dni wiek 13-18 lat
Świnoujście - Obóz Świat Mangi Świnoujście - Obóz Świat Mangi nad morzem 11 dni wiek 7-18 lat

Klub Urwisa
Polska
Jarosławiec - Klub Urwisa Kolonia Plastyczna Jarosławiec - Klub Urwisa Kolonia Plastyczna nad Polskim Morzem 11 dni wiek 7-13 lat
Jarosławiec - Klub Urwisa Kolonia Rekreacyjna Jarosławiec - Klub Urwisa Kolonia Rekreacyjna nad Polskim Morzem 11 dni wiek 7-13 lat
Jarosławiec - Klub Urwisa Piłka Nożna Jarosławiec - Klub Urwisa Piłka Nożna nad Polskim Morzem 11 dni wiek 7-13 lat




NASZA OFERTA
POLECAMY
DLA KLIENTA
INFORMACJE
Biuro Podróży Almatur
BPiT Almatur Łódź sp. z o.o.
90-417 Łódź, ul. Piotrkowska 59
tel. (42) 637 11 22
tel. (42) 632 93 73
fax. (42) 637 11 85
mail: lodz@almatur.pl
Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.

Klauzula informacyjna: Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatnoœci.
pfr    Subwencja PFR