Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-17
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Węgierska Górka - obóz Zimowa przygoda Almatur 2019

ZIMA 2020 OBOZY MŁODZIEŻOWE WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS BIURO PROMOCJA LAST MINUTE
Skorzystaj z wyszukiwarki
Oferta turystyczna
Polecamy
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Obozy młodzieżowe

Polska

Góry


Węgierska Górka - obóz Zimowa przygoda

(wiek 10-14)
Informacje
Galeria

» przejdź do galerii

Węgierska Górka położona w Beskidzie Żywieckim nad rzeką Sołą, jest coraz bardziej popularnym miejscem zimowego wypoczynku. W Domu Wczasowym "Wrzos" czeka na Ciebie mnóstwo atrakcji i ciekawych zajęć, w tym na krytym basenie ośrodka. Z pewnością nie będzie
czasu na nudę i spędzone z nami zimowe ferie będą niezapomniane.

Program

Obóz Zimowa Przygoda (10-14 lat)

To nie będzie zwykłe zimowisko! Bogaty program pobytu w Węgierskiej Górce zapewni Ci dużo niezapomnianych, zimowych wrażeń. Najbliższą okolicę i
jej atrakcje poznasz podczas przejażdżki bryczką zakończonej ogniskiem z pieczeniem kiełbasek. Zabierzemy Cię też na całodniową wycieczkę autokarową,
żebyś mógł zwiedzić inne zimowe stolice Beskidu Śląskiego i Żywieckiego. Odwiedzisz Milówkę i „Starą Chałupę”, w Istebnej, w Kurnej Chacie Kawuloków
poznasz góralski folklor i zobaczysz piec bez komina. W Ustroniu poznasz zimowe zwyczaje zwierząt spacerując pomiędzy nimi w Leśnym Parku Niespodzianek i karmiąc je z ręki. W Wiśle będziesz podziwiać skocznie narciarskie i odwiedzisz muzeum Adama Małysza z jego narciarskimi trofeami. Pojedziesz także do Bielska Białej, gdzie czeka na Ciebie świat bajki, na czele z Bolkiem i Lolkiem i filmowcy ze Studia Filmów Rysunkowych, którzy pokażą Ci etapy produkcji filmowej. Zimowa aura będzie też sprzyjać zimowym zabawom – ulepisz igloo i bałwana, weźmiesz udział w konkursie na śnieżną rzeźbę, a podczas gry terenowej poszukasz ukrytego skarbu i odkryjesz niezwykłe tajemnice Węgierskiej Górki. Turniej strzelecki wyłoni najlepszą drużynę strzelecką i najlepszego łucznika. Podczas warsztatów kulinarnych przygotujesz smaczne szaszłyki i zdrowe przekąski, odpowiednie na zimową aurę. Będziemy też tworzyć nastrojowe lampiony, łapacze snów i sople z masy solnej. Nie zabraknie czasu na wodne zabawy na krytym basenie ośrodka. A do tego gry i zabawy integracyjne, karaoke, dart, wieczory filmowe z popcornem i zimowa rewia mody. Na zakończenie zimowego pobytu w Węgierskiej Górce weźmiesz udział w karnawałowym balu przebierańców z noworocznymi wróżbami. Dołącz do nas i baw się świetnie w Węgierskiej Górce.

Świadczenia

Zakwaterowanie:
7 noclegów. Dom Wczasowy „Wrzos” w Węgierskiej Górce. Pokoje 2-, 3-, 4-, 5-osobowe, z łazienką, TV, balkonem, Wi-Fi w recepcji. Do dyspozycji uczestników: kryty basen, stół do tenisa stołowego, sala zabaw i duży teren wokół obiektu.
Wyżywienie:
Całodzienne wyżywienie (3 posiłki + deser). Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu; ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną.
Transport: autokar turystyczny.
Ubezpiecznie: Signal Iduna.
Opieka pedagogiczna. Realizacja programu.

Informacje praktyczne

Zajęcia prowadzone są przez wykwalifikowanych instruktorów i wychowawców, z zastosowaniem wszelkich niezbędnych elementów zapewniających
bezpieczeństwo, dopasowane do warunków atmosferycznych i stanu psychofizycznego uczestników. Zabierz ze sobą: dres, stój kąpielowy,
ręcznik i klapki na basen, polar, ciepłą kurtkę, czapkę, rękawiczki, dwie pary butów na spacery, obuwie zmienne, mały plecak na wycieczki. Dopłata do
diety wegetariańskiej/ bezglutenowej: 100 zł/turnus. Cena nie obejmuje dopłaty za transport z miast w Polsce wyszczególnionych w planie podróży.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Węgierska Górka - obóz Zimowa przygoda   (skrót: WEGIERSKA GORKA OBOZ ZIMOWA PRZYGODA PAX FB)
18.01 - 25.01.2020
 8 dni / KPZW0118
1299 zł   1199 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

kod imprezy: KPZW~WEGIERSKA_GORKA_OBOZ_ZIMOWA_PRZYGODA_PAX_FB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.