Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Almatur kolonie i obozy
INFOLINIA ALMATUR:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-17
OBOZY MŁODZIEŻOWE I KOLONIE ALMATUR

Malta - Gzira - obóz studencki - rezydencja studencka - wiek 18+ Almatur 2021

OBOZY MŁODZIEŻOWE BON TURYSTYCZNY WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI BIURO OBOZY MŁODZIEŻOWE W POLSCE OBOZY MŁODZIEŻOWE ZA GRANICĄ MEGA PROMOCJA
Skorzystaj z wyszukiwarki
Oferta turystyczna
Polecamy
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Obozy studenckie

Malta

Morze

Obozy studenckie w miejscowości

Gzira


Malta - Gzira - obóz studencki - rezydencja studencka - wiek 18+

Informacje
Mapa i galeria




















» przejdź do galerii

Wiek uczestników od 18 lat

Malta - to niewielki wyspiarski kraj, położony na Morzu Śródziemnym, między Sycylią a Afryką. Malta w dzień to słońce, plaża, turkusowe morze. Przy plaży liczne centra sportów wodnych na czele z popularnym tu nurkowaniem. Nocą zabawa przenosi się do najpopularniejszego na Malcie centrum rozrywkowego w dzielnicy Paceville. Ulice tętnią tu życiem, zabawą i śmiechem. Różnorodność restauracji, barów, klubów, dyskotek, multipleksów i kręgielni sprawia, że każdy znajdzie tu coś dla siebie. I tak do białego rana. Pozostałością po statusie kolonii brytyjskiej jest ruch lewostronny oraz będący w codziennym użyciu język angielski, jeden z dwóch języków urzędowych Malty.

Program

Pobyt wypoczynkowy na Malcie.

W programie: Możliwość wykupienia dodatkowo płatnych wycieczek fakultatywnych, gry i zabawy sportowe, kąpiele w basenie hotelowym i morzu, dyskoteki, plażowanie. Spacery po okolicy pełnej przytulnych kafejek, lokalnych restauracji i sklepików.

Przykładowy program pobytu wraz z cenami za dodatkowo płatne wycieczki - realizowane przy min 12-15 uczestnikach na terminie (układ dni i wycieczek może ulec zmianie). Realizacja i dostępność wycieczek uzależniona od ilości chętnych na dane wycieczki.

1 dzień:
(Sobota) Spotkanie z przedstawicielem Almatur na lotnisku Okęcie i odprawa. Przelot i transfer do hotelu. Zakwaterowanie.
2 dzień:
(Niedziela) 10:00 Spotkanie organizacyjne, opisy wycieczek fakultatywnych, omówienie zasad i planu pobytu.
11.00 Integracja i plażowanie na plaży Surfside Beach (w tym kąpiele wodne i słoneczne), Orientation walk po Sliema.
20.00 Sliema by night/ Disco Night Paceville
3 dzień:
(Poniedziałek)
10.00 Wycieczka Fakultatywna – Blue Grotto i rejs łódką po jaskiniach - przejazd do wioski Zurrieq, możliwość spróbowania lokalnych specjałów m.in. Ftira – przepyszna kanapka z tuńczykiem i warzywami; kąpiele wodne i słoneczne oraz dla chętnych rejs statkiem by z bliska podziwiać Blue Grotto (cena z transportem ok. 20 EUR)
22.00 Paceville Disco Night.
4 dzień:
(Wtorek)
10.00 Wycieczka fakultatywne do stolicy Malty Valletty. Rejs tramwajem wodnym (we własnym zakresie bilet na prom). Spacer uliczkami Valletty. Zwiedzanie ogrodów Upper Barrakka Garden, podziwianie armatniej salwy honorowej, czas na zakup pamiątek i lunch. Dla chętnych możliwość zwiedzenia katedry Św. Jana (wstęp dodatkowo płatny 3,5 EUR) oraz możliwość uczestniczenia w seansach filmowych, gdzie w ciekawy sposób zostanie przybliżona burzliwa historia Malty oraz korzenie jej różnorodności kulturalnej. Malta Experience – ok. 45 min (cena ok. 7 EUR), Malta 5d – ok. 25 min (cena ok. 9 EUR) - dostępne polska wersja językowa.
20.00 Wycieczka fakultatywna - Harbour Cruise by night – (cena z transportem ok. 12 EUR)
5 dzień:
(Środa)
10.00 Wycieczka Fakultatywna – Comino. Przejazd na północny kraniec wyspy, skąd łódką popłyniemy na wyspę Comino, gdzie znajduję się popularna Blue Lagoon z turkusową wodą, plażowanie. W trakcie rejsu powrotnego będziemy mogli z bliska przyjrzeć się skalistemu wybrzeżu wyspy oraz podziwiać jaskinie i inne formacje skalne tej części Malty (cena z transportem ok. 24 EUR).
22.00 Wyjście na dyskotekę
6 dzień:
(Czwartek)
10.00 Plażowanie na plaży Surfside Beach (plażowanie, kąpiele wodne i słoneczne)
20.00 Wycieczka fakultatywna – Mdina by Night – Silent City - była stolicy Malty, miejsca za którego murami czas zatrzymał się kilkaset lat temu, (kręcono tu m.in. sceny do Gry o Tron). Przejazd autobusem, spacer krętymi uliczkami, czas na zdjęcia (cena z transportem ok. 12 EUR) lub wyjście na dyskoteke.
7 dzień:
(Piątek)
10.00 Plażowanie na plaży Ghadira Bay (kąpiele wodne i słoneczne) (cena z transportem ok. 7 EUR) lub plażowanie na Surfside Beach/free
20.00 Wycieczka Fakultatywna - Valletta by night (cena z transportem ok. 5 EUR) lub Spacer do centrum handlowego na zakupy przed podróżą
8 dzień:
(Sobota) 7.30-8.00 Śniadanie, Pakowanie i wykwaterowanie, Transfer na lotnisko. Przelot powrotny do W-wy.

Program fakultatywny



Zakwaterowanie

Zakwaterowanie w rezydencji studenckiej: NSTS Campus
Rezydencja studencka NSTS Campus położona w miejscowości Msida. Do dyspozycji uczestników 15 metrowy basen, dostęp do wi-fi w recepcji.
Pokoje 2 - 3 – osobowe z łazienką i klimatyzacją. Możliwość korzystania z wyposażonej kuchni i lodówki w pokoju.

- Dopłata za zakwaterowanie w pokoju 2 osobowym 120 PLN/osoba/tydzień pobytu

Świadczenia

Zakwaterowanie: 7 noclegów w pokoju 2 lub 3 osobowym
Wyżywienie: Bez wyżywienia, możliwość korzystania z wyposażonej kuchni w pokoju.
Transport: Przelot samolotem linii Air Malta na trasie Warszawa – Malta - Warszawa, zgodnie z rozkładem lotów:
Wylot z Warszawy o 20:40, przylot na Maltę o 23:30.
Wylot z Malty o 17:00, przylot do Warszawy o 19:50.
Transfer busem z/na lotnisko na Malcie. Zbiórka na 2 godz. przed wylotem na lotnisku Warszawa Chopina przy stanowisku Almaturu.
Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.
Opieka rezydenta.

Informacje praktyczne

CENA NIE OBEJMUJE: transportu lokalnego, programu fakultatywnego, dopłat do nadbagażu, taksy klimatycznej 0,5 EUR/dzień (max. 5 EUR/pobyt). Pobyty sobota/sobota. Malta należy do UE i można podróżować na podstawie ważnego dowodu osobistego lub paszportu. Czas jest taki sam jak w Polsce. Elektryczność: 220V. Gniazdka mają 3 bolce jak w Wielkiej Brytanii, konieczny adapter. Sugerowane kieszonkowe 100 - 150EUR/tydzień. Przykładowe ceny: bilet autobusowy ok. 2,0 EUR/1 przejazd, zestaw „fast food” ok. 5,5 EUR, napój ok. 1,5 EUR.

Obowiązkowa dopłata na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (15 zł).

Informacje o cenie

Podana cena imprezy nie zawiera obowiązkowych składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 15 zł oraz Turystyczny Fundusz Pomocowy - 15 zł.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Malta - Gzira - obóz studencki - rezydencja studencka - wiek 18+   (skrót: MALTA STUDENT NSTS RESIDENCE PAX BB)
21.08 - 28.08.2021
 8 dni / PMSO0821
2499 zł   2199 zł PromocjaRezerwuj
28.08 - 04.09.2021
 8 dni / PMSO0828
2199 zł   1899 zł PromocjaRezerwuj
04.09 - 11.09.2021
 8 dni / PMSO0904
2199 zł   1899 zł PromocjaRezerwuj
11.09 - 18.09.2021
 8 dni / PMSO0911
2199 zł   1899 zł PromocjaRezerwuj

kod imprezy: PMSO~MALTA_STUDENT_NSTS_RESIDENCE_PAX_BB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.
Signal Iduna    Subwencja PFR