Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Infolinia Almatur  +48 42 637 11 22  pn-pt  godz.10-17

Bieszczady - Lesko - Obóz snowboardowy z Bieszczadzką Adrenaliną Almatur 2023

bezpieczne
podróże
OBOZY MŁODZIEŻOWE OBOZY W ŁAZACH BIURO OBOZY KOLONIE W POLSCE OBOZY KOLONIE ZA GRANICĄ
menuAlmatur kolonie i obozy
infoliniawyszukiwarka
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy młodzieżowe kolonie

Obozy młodzieżowe

Obozy młodzieżowe w Polsce

obozy młodzieżowe za granicą

Obozy nad morzem

Obozy nad jeziorami

Obozy w górach

Obozy w mieście

Obozy i kolonie na Mazurach

Obozy i kolonie w Borach Tucholskich

Obozy i kolonie w Tatrach

Obozy i kolonie w Bieszczadach

Obozy i kolonie rekreacyjne

Obozy - zajęcia aktywne

Obozy artystyczne

Obozy sportowe

Obozy tematyczne

Kolonie i obozy tematyczne

Polecamy

Obozy Czaplinek

Obozy Dąbki

Obozy w Łazach świat Harrego Pottera

Obozy Bachorze

Obozy Borne Sulinowo

Obozy Uniejów

Obozy Dziwnówek

Obozy Spała

Obozy Grotniki

Obozy Kortowo

Obozy i kolonie

Obozy i kolonie windsurfingowe

Obozy i kolonie żeglarskie

Obozy i kolonie militarne

Obozy i kolonie paintballowe

Obozy i kolonie aktorskie

Obozy i kolonie detektywistyczne

Obozy i kolonie fitness i aerobik

Obozy i kolonie fotograficzne

Obozy i kolonie świat gier

Obozy i kolonie interdyscyplinarne

Obozy i kolonie jazdy konnej

Obozy i kolonie kajakarskie

Obozy i kolonie piłkarskie

Obozy i kolonie plastyczne

Obozy i kolonie pływackie

Obozy i kolonie przygodowe

Obozy i kolonie rowerowe

Obozy i kolonie siatkarskie

Obozy i kolonie śpiew i muzyka

Obozy i kolonie survivalowe

Obozy i kolonie taneczne

Obozy i kolonie tenisowe


Bieszczady - Lesko - Obóz snowboardowy z Bieszczadzką Adrenaliną

(wiek 7-19 lat)

Bieszczady - najbardziej tajemniczy zakątek Polski, w którym można odnaleźć spokój, krystalicznie czyste powietrze i dziką przyrodę. Wędrując przez drzemiące pod śniegiem bukowe lasy oraz oblodzone połoniny, możemy poczuć się jak w bajkowej Krainie Lodu.

Program
Dzień 1: Przyjazd do ośrodka, obiadokolacja, zakwaterowanie. Spotkanie organizacyjne i wieczór integracyjny.

Dzień 2: Po śniadaniu sprawdzenie umiejętności snowboardowych, podział na grupy zaawansowania oraz szkolenie na stoku. Po obiedzie dekalog snowboardowy oraz nauka smarowania, ostrzenia oraz konserwacji sprzętu. Po kolacji gra towarzyska „Wielki zakład” - będziecie zakładać się z drużyną przeciwników o to, że nie dadzą rady wykonać zadania, które dla nich wybierzecie. Zadania słowne przetestują wasz zasób słów oraz pamięć, twórcze - pozwolą pochwalić się artystyczną duszą, a ruchowe - rozruszają całe ciało (oraz mózgi) współgraczy.
W tej grze będziecie często triumfować i równie często ponosić porażki, przede wszystkim jednak będziecie się doskonale bawić podziałem na drużyny.

Dzień 3: Po śniadaniu 4- godzinne szkolenie na stoku. Po obiedzie podział na drużyny które wezmą udział w rywalizacji podczas "Bieszczadzkich Igrzysk Sprawnościowych". Po kolacji dyskoteka tematyczna.

Dzień 4: Po śniadaniu 4- godzinne szkolenie na stoku. Po obiedzie Bumper Ball lub Szalone Spódniczki czyli nowe, szalone formy gry w piłkę. Po kolacji wspólne oglądanie filmu i dla chętnych wieczór pizzy

Dzień 5: Po śniadaniu 4- godzinne szkolenie na stoku. Po obiedzie strzelanie z broni pneumatycznej do tarczy i puszek oraz strzelanie z łuku do profesjonalnej tarczy. Po kolacji turniej gier na Xbox Kinect (MotionSports Adrenaline, Dance Central, Sport, Tekken).

Dzień 6: Po śniadaniu 4- godzinne szkolenie na stoku. Po obiedzie wyścigi rzędów na wesoło. Po kolacji roztańczone i rozśpiewane karaoke.

Dzień 7: Po śniadaniu 4- godzinne szkolenie na stoku. Po obiedzie zwiedzanie zapory na Jeziorze Solińskim oraz relaks na basenie Aquarius w Lesku. Po kolacji ognisko pożegnalne, podsumowanie obozu i wręczenie nagród i upominków dla każdego.

Dzień 8: Śniadanie, pobranie prowiantu na drogę, pożegnalna sesja zdjęciowa i powrót do domu.

* Dodatkowo istnieje możliwość skorzystania z popołudniowych lub wieczornych jazd na stoku. Każdorazowe korzystanie ze stoku trwać bedzie ok 2 h. i zastąpi Wasze zajęcia rekreacyjne (wszystko po ustaleniu na miejscu z kadrą) - Cena 10 PLN/os/ jeden wieczór lub popołudnie (płatne gotówką na miejscu).
Program fakultatywny


Fotorelacja obozowa do pobrania online - 35 PLN/os.
Archery Tag - drużynowe strzelanie z łuku (podział na drużyny, miękkie i bezpieczne strzały) - 40 PLN/os.
Bitwa paintballowa - cena zawiera: sprzęt, umundurowanie oraz 150 kul - 45 PLN/os.
Auta terenowe 4x4 - Auta terenowe 4x4 (45 minut) - 90 PLN/os.

Zakwaterowanie

7 noclegów w dwóch budynkach Kompleksu Lesko SKI – pokoje 3- i 4-osobowe z łazienkami i TV lub 7- osobowe domki typu „Chata” z łazienkami.
Do dyspozycji: świetlica, kawiarnia z zapleczem gastronomicznym, stół do ping-ponga, piłkarzyki, WiFi.

Wszelkie życzenia dotyczące zakwaterowania będą rozpatrywane w miarę możliwości.

Świadczenia

Wyżywienie 3 posiłki dziennie + podwieczorek w restauracji ośrodka Lesko SKI – Pensjonat. Pierwszy posiłek - kolacja w dniu przyjazdu, ostatni - śniadanie w dniu wyjazdu + prowiant na drogę powrotną. Moźliwość zamówienia diety wegetariańskiej - 200 PLN.

Transport Autokar turystyczny.

Ubezpieczenie Signal Iduna S.A.

Opieka wychowawcy-instruktora.

Realizacja programu.

Informacje praktyczne
W przypadku złych warunków pogodowych zajęcia programowe mogą ulec modyfikacji.

Cena 6-dniowego karnetu narciarskiego (4h dziennie zgodnie z realizacją programu): 350 PLN/os.

Wypożyczenie sprzętu:

Zestaw: deska + buty - 240 PLN /os.

Gogle - 60 PLN / os.

Kask - 60 PLN / os.

Ważne - opłata za Skipass jest obowiązkowa i wraz z opłatą fakultatywną za wypożyczenie sprzętu uiszczana jest na miejscu, pierwszego dnia obozu.

Każdy uczestnik podczas pobytu na stoku musi posiadać kask.

Cena nie obejmuje dopłaty za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży.

Termin realizacji fotorelacji - około 2-3 tygodnie po zakończeniu obozu.

Planowany dojazd do ośrodka ok. godz. 18:00, planowany wyjazd z ośrodka o godz. 08:00. Dojazd własny: zapraszamy na godzinę 17:00, wyjazd nie później niż o godz. 08:00.
Informacje o cenie

Podana cena imprezy nie zawiera:

obowiązkowych składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 2 zł oraz Turystyczny Fundusz Pomocowy - 2 zł;
programu fakulatywnego
dopłaty za transport z miast podanych w planie podróży

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Bieszczady - Lesko - Obóz snowboardowy z Bieszczadzką Adrenaliną   (skrót: LESKO SNOWBOARDOWY Z BIESZCZADZKA ADRENALINA 2023 PAX FB)
14.01 - 21.01.2023
 8 dni / APBW0114
1799 zł   1499 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
28.01 - 04.02.2023
 8 dni / APBW0128
1799 zł   1499 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
11.02 - 18.02.2023
 8 dni / APBW0211
1799 zł   1499 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

kod imprezy: APBW~LESKO_SNOWBOARDOWY_Z_BIESZCZADZKA_ADRENALINA_2023_PAX_FB



Bieszczady to grupa dwóch pasm górskich w łańcuchu Karpat w południowo wschodniej Polsce. Pasma Bieszczadów znajdują się między Przełęczą Łupkowską a Przełęczą Wyszkowską. Najwyższy szczyt Bieszczadów na terytorium Polski – Tarnica. Bieszczady należą do Beskidów Wschodnich, które są częścią Zewnętrznych Karpat Wschodnich. Bieszczady to wspaniałe miejsce do organizacji kolonii i obozów młodzieżowych dla dzieci w wakacje, zarówno tych bardziej aktywnych jak i rekreacyjnych.



Biuro Podróży Almatur
BPiT Almatur Łódź sp. z o.o.
90-417 Łódź, ul. Piotrkowska 59
tel. (42) 637 11 22
tel. (42) 632 93 73
fax. (42) 637 11 85
mail: lodz@almatur.pl
Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna, dzieci i studenci, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę na obozy, kolonie, obozy młodzieżowe i wycieczki objazdowe. Biuro Podróży Almatur propaguje aktywne, rekreacyjne oraz sportowe formy wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając, chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych czy koloniach dla dzieci. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, sportowe, kolonie dla dzieci to bezstresowe wakacje. Obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci to klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci oraz wycieczki objazdowe. Zapraszamy na obozy i kolonie letnie.

Klauzula informacyjna: Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
pfr    Subwencja PFR