Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-17
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Byczyna - obóz RPG Almatur 2019

OFERTA LATO 2019 OBOZY MŁODZIEŻOWE OBOZY ŁAZY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS BIURO PROMOCJA LAST MINUTE
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy Byczyna
Oferta turystyczna
Polecamy
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Obozy młodzieżowe

Polska

Obozy młodzieżowe w miejscowości

Byczyna

Obozy i kolonie blisko miejscowości

Byczyna


Byczyna - obóz RPG ziemia Opolska

(wiek )
Informacje
Galeria




















» przejdź do galerii

Przygoda w średniowiecznym grodzie

Obóz RPG 8-17 lat

Gród Rycerski w Biskupicach koło Byczyny to idealne miejsce do przeżycia niesamowitej wakacyjnej przygody. Atmosfera tego miejsca sprawia, że nasze tematyczne obozy zyskują dodatkowy wymiar. Drewniany Gród Rycerski, otoczony naturalną fosą, jest repliką samowystarczalnego średniowiecznego grodu. Znajduje się w nim karczma, stajnia, liczne warsztaty rzemieślnicze - kowalskie, tkackie, garncarskie, łucznicze.

Program

Atmosfera średniowiecznego grodu potęguje realizm odgrywanych scenariuszy w grach RPG. Przeniesiecie się w świat krasnoludów, trolli i elfów. Wcielicie się w dowolną postać ze świata fantasy. Rozwiniecie swoje umiejętności mistrza gry. Weźmiecie udział w warsztatach kreowania postaci oraz tworzenia scenariuszy do sesji oraz prowadzenia sesji. Dodatkowo obejrzymy wspólnie najlepsze produkcje filmowe z gatunku fantasy, które dostarczą inspiracji do dalszych gier. Zagramy również w gry planszowe. Ponadto program rekreacyjny: gra uliczna – poszukiwanie skarbów na terenie miasta. Escape room – pokój sekretnych skrytek, zaszyfrowanych informacji, skrzyń z kodami i zagadkami do rozwiązania. Obozowisko w plenerze – nocleg w namiocie rycerskim, gdzie pod okiem instruktorów samodzielnie przygotujemy posiłek, staniemy na straży grodu, zadbamy o ognisko. Balia średniowieczna – kąpiel w drewnianej balii z ciepłą wodą. Ponadto warsztaty strzelania z łuku i rzutu włócznią, zaplatania kolczugi, lepienia garnków glinianych, bicia monet, tkactwa, czerpania papieru, budowa szałasu, pisanie gęsim piórem, podchody, ogniska. Poznacie nowych przyjaciół, podzielicie się swoimi pasjami, przeżyjecie niesamowita przygodę, spędzicie niezapomniane wakacje.

Program fakultatywny

Wycieczka do Juraparku w Krasiejowie – wycieczka do Parku Nauki i Rozrywki, gdzie zobaczymy naturalnej wielkości modele dinozaurów. Na terenie parku wiele atrakcji, z których można korzystać z ramach biletu wstępu. Szczegóły na www.juraparkkrasiejow.pl. Cena 90 PLN (obejmuje bilet wstępu).

Zakwaterowanie

10 noclegów w Polsko-Czeskim Centrum Szkolenia Rycerstwa w Biskupicach koło Byczyny. Zakwaterowanie w pokojach 2-5 osobowych, łazienki wspólne na korytarzu.

Świadczenia

Zakwaterowanie: 10 noclegów.
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki + deser wydawany przy obiedzie) w karczmie na terenie obiektu. Śniadania i kolacje w formie bufetu, obiady serwowane do stolików, z możliwością dokładek. Możliwość zamówienia diety wegetariańskiej bez dodatkowych dopłat. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant za obiad na drogę powrotną.
Transport: autokar turystyczny z klimatyzacją.
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15.000 PLN.
Opieka pedagogiczna, instruktorska w trakcie zajęć specjalistycznych.
Realizacja programu.

Informacje praktyczne

Program będzie zrealizowany w całości, a kolejność zajęć ustali kadra obozu w zależności od pogody i predyspozycji psychofizycznych uczestników. Cena nie obejmuje dopłat za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży oraz opłat za program fakultatywny.

Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz. 17.30. Planowany wyjazd z ośrodka ok. godz. 11:00.
Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 17.30, wyjazd nie później niż o godz. 10.45.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Byczyna - obóz RPG   (skrót: BYCZYNA CENTRUM SZKOLENIA RPG PAX FB)

kod imprezy: OPOB~BYCZYNA_CENTRUM_SZKOLENIA_RPG_PAX_FB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.