Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Infolinia Almatur  +48 42 637 11 22  pn-pt  godz.10-17

Hiszpania - Lloret de Mar - obóz rekreacyjny z językiem hiszpańskim Almatur 2022

bezpieczne
podróże
OBOZY MŁODZIEŻOWE EGZOTYKA WYCIECZKI BIURO OBOZY KOLONIE W POLSCE OBOZY KOLONIE ZA GRANICĄ
menuAlmatur kolonie i obozy
infoliniawyszukiwarka
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy Lloret de Mar
Obozy młodzieżowe kolonie
Polecamy
Obozy i kolonie
Almatur

Obozy młodzieżowe

Hiszpania

Morze

Miasto

Językowe

Język hiszpański

Obozy młodzieżowe w miejscowości

Lloret de mar

Obozy i kolonie blisko miejscowości

Lloret de mar


Hiszpania - Lloret de Mar - obóz rekreacyjny z językiem hiszpańskim

(wiek 12-18 lat)
Informacje
Mapa i galeria






» przejdź do galerii

Słoneczna stolica rozrywki

Na gorącym wybrzeżu Costa Brava czas będzie płynął zupełnie inaczej. Zwiedzisz rozrywkową Stolicę Hiszpanii - Lloret de Mar. Oddasz się plażowaniu, kąpielom w morzu i basenie. Czekają na Ciebie konkursy z nagrodami, tętniące gorącymi rytmami dyskoteki. Aż grzech nie skorzystać z tak cudownej plaży, dlatego będziesz na niej uprawiać fitness, crossfit czy grać w piłkę nożną, badmintona, tenisa stołowego i wiele innych. Mamy dla Ciebie gry i zabawy na plaży i w terenie. Od zgiełku imprezowego kurortu, będziecie mogli aktywnie odpocząć podczas spacerów wzdłuż pięknego, klifowego wybrzeża. Zobaczycie też uroczy ogród botaniczny usytuowany w takiej scenerii (wstęp ok. 5 EUR). Dodatkowo do wyboru program fakultatywny. Od czego zaczniesz?

Program
Obóz rekreacyjny z językiem hiszpańskim 12-18 lat

Jeśli pociąga Cię flamenco, Salvador Dali, korrida czy Primera Division – naucz się języka w ich ojczyźnie. Dowiesz się, jak po hiszpańsku powiedzieć: plaża, słońce, zabawa oraz nauczysz się nawiązywać znajomości z pełnymi temperamentu mieszkańcami Półwyspu Iberyjskiego. Zajęcia języka będą podane w wakacyjnej formie. Nos vemos en Lloret de Mar – nie martw się po tym kursie zrozumiesz! Zajęcia specjalistyczne w wymiarze 1,5 godz. dziennie, do tego program grupy rekreacyjnej:

Grać będziesz w: piłkę nożną, koszykówkę, siatkówkę plażową oraz pływać na otwartych akwenach wodnych i hotelowym basenie. Poznasz również od strony praktycznej mniej popularne dyscypliny sportowe: triathlon, rugby, frisbee ultimate, crossfit i wiele innych. Pod czujnym okiem doświadczonych instruktorów będziesz aktywnie spędzać wakacyjny czas. Gwarantujemy dużą dawkę motywacji oraz pozytywnej, sportowej energii. Nie zabraknie również czasu na błogie lenistwo na pięknych plażach Lloret. Dla chętnych będzie możliwość udziału w obozowych zajęciach takich jak: igrzyska sportowe, gra terenowa, zabawy integracyjne, seanse filmowe pod gołym niebem oraz wieloma niespodziankami.

Nie zapomnimy również o zabawie w dyskotekach, takich jak słynny Tropics i nie tylko (uwaga: wstęp od 16 lat, płatny, patrz: uwagi). Połącz wypoczynek z tańcem i sportem w cudownym hiszpańskim kurorcie.

Uwaga: w przypadku przedłużenia obostrzeń związanych z koranawirusem, możliwe są zmiany w programie, np. zastąpienie wizyt w dyskotekach, tancami na otwartej przestrzeni. Więcej informacji bliżej terminu wyjazdu.

Przykładowy program obozu:

1 Dzień:

- kolacja, spotkanie organizacyjne z wychowawcami, podział na grupy, zapoznanie się z programem i regulaminami obozu, wieczorny spacer po Lloret.

2 Dzień:

- zajęcia sportowo-rekreacyjne na plaży: siatkówka plażowa, ABC nurkowania, frisbee ultimate, po południu: zajęcia z j. hiszpańskiego + zajęcia na basenie/plaży - trening crossfit oraz gra integracyjna, wieczorem dla chętnych wyjście na dyskotekę.

3 Dzień:

- zajęcia sportowo-rekreacyjne na plaży: plażowa piłka nożna, ABC triathlonu, bule, po południu: zajęcia z j. hiszpańskiego + gra terenowa, spacer po Lloret, wieczorem: pokaz filmu pod gołym niebem.

4 Dzień:

- zajęcia sportowo-rekreacyjne na plaży: trening funkcjonalny, ABC rugby plażowego, kontynuacja ABC nurkowania, po południu: zajęcia z j. hiszpańskiego + zajęcia na basenie, turniej gier planszowych oraz zajęcia koszykarskie, wieczorem dla chętnych wyjście na dyskotekę.

5 Dzień:

- dla chętnych: poranny rozruch, po śniadaniu: zajęcia sportowo-rekreacyjne na plaży: siatkówka plażowa, ABC filmowania dronem (zajęcia w podgrupach - najlepszy film zostanie nagrodzony :) ), plażowe karaoke, po południu: zajęcia z j. hiszpańskiego + pierwszy dzień sportowych igrzysk obozowych, wieczorem: zachód słońca na plaży + seans filmowy pod gołym niebem.

6 Dzień:

- zajęcia sportowo-rekreacyjne na plaży do wyboru. To Wy wybierzecie, które z aktywności poznanych podczas obozu chcielibyście poznawać, ćwiczyć, trenować dalej, po południu zajęcia z j. hiszpańskiego.

7 Dzień:

- zajęcia sportowo-rekreacyjne na plaży do wyboru, drugi dzień sportowych igrzysk obozowych + zajęcia z j. hiszpańskiego, wieczorem: wyjście na pożegnalną dyskotekę.

8 Dzień:

- pakowanie, spacer po Lloret, zajęcia przy basenie: podsumowanie obozowych igrzysk oraz konkursu na film zrobiony dronem, po objedzie wyjazd do Polski.

Dla chętnych program zostanie wzbogacony ofertą wycieczek i aktywności fakultatywnych.
Program fakultatywny

Barcelona – wycieczka popołudniowa. Czeka nas wizyta na stadionie Camp Nou, gdzie rozgrywa mecze FC Barcelona (bilet ok. 35 EUR). W zabytkowej Dzielnicy Gotyckiej zobaczymy katedrę i starożytne, rzymskie mury i przejdziemy się po Ramblas – głównej promenadzie miasta. Z punktu widokowego przy Sagrada Familia porobimy zdjęcia słynnej budowli, a na zakończenie czeka nas pokaz Magicznej Fontanny. Powrót późnym wieczorem (prowiant zamiast kolacji). Cena 200 PLN płatne przy rezerwacji.

Port Aventura – wycieczka całodzienna - największy park rozrywki w Katalonii, pełen najróżniejszych atrakcji (w cenie bilet wstępu). Cena ok. 110 EUR.

Figueres i Girona – podczas półdniowej wycieczki wizyta w mieście ekscentrycznego artysty Salvadora Dali i zwiedzanie jego muzeum mieszczącego się w dawnym teatrze. Setki dzieł to gratka nie tylko dla wielbicieli surrealizmu. Wrażeń dopełni spacer po Gironie - wielka gotycka katedra, tysiącletnie mury i „Wenecja”. Cena ok. 60 EUR.

Rejs statkiem wzdłuż malowniczego Costa Brava do miasteczka Tossa de Mar – cena ok. 40 EUR. Alternatywnie - wycieczka autokarowa do Tossy z ew. rejsem małą łodzią na miejscu.

La Masia – pokaz tradycyjnego, gorącego tańca flamenco z hiszpańską biesiadą, zakończony zabawą taneczną. Cena ok. 65 EUR.

Water World – położone na przedmieściach Lloret miasteczko wodne ze zjeżdżalniami, basenami, jacuzzi. Cena ok. 40 EUR.

Marineland – park wodny z pokazami delfinów, fok i papug. Cena ok. 35 EUR.

Zakwaterowanie

7 noclegów w Hotelu Golden Sand *** położonym w ścisłym centrum Lloret de Mar i ok. 400 m od plaży. W hotelu znajdują się restauracja, bar, sala gier, basen z leżakami, taras słoneczny. WiFi za dopłatą. Pokoje 3-osobowe i nieliczne 2-osobowe, wszystkie z klimatyzacją, łazienkami i balkonami.

Świadczenia

Zakwaterowanie: 7 noclegów.

Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki) w formie bufetu w restauracji hotelowej. Grupy autokarowe: pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu. Ostatni posiłek: obiad w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną (jeden posiłek zamiast obiadu). Napoje do obiadu i kolacji płatne dodatkowo. W trakcie całodziennych wycieczek – prowiant zamiast obiadu.

Transport: grupy autokarowe: autokar z klimatyzacją, toaletą, video.

Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.

Opieka pedagogiczna, zajęcia sportowe, organizacja programu fakultatywnego.

Informacje praktyczne

Doba hotelowa zaczyna się o godz. 16.00, a kończy o godz. 10.00. Podczas oczekiwania na zakwaterowanie oraz po wykwaterowaniu w ostatnim dniu pobytu, uczestnicy składają bagaże we wskazanym przez pilota miejscu. Podczas powrotu na terenie Polski mija północ, stąd przyjazd do niektórych miast następuje przedostatniego dnia imprezy.

Sugerowane kieszonkowe: min. 120 EUR (na napoje do posiłków, posiłek po drodze, drobne wydatki) oraz pieniądze na wybrane wycieczki fakultatywne. Należy zabrać ze sobą nakrycia głowy, okulary przeciwsłoneczne, krem do opalania z filtrem UV.

W przypadku złych warunków atmosferycznych zajęcia programowe oraz uzupełniające mogą ulec modyfikacji.

Wstęp do dyskotek od 16 lat (sprawdzane dokumenty), tygodniowa karta klubowa ok. 49 EUR plus dodatkowo w niektóre dni po 5-10 EUR dopłaty. Możliwe także indywidualne wstępy. Do dyskotek młodzież chodzi i wraca z nich pod opieką kadry Almaturu.

Grupy autokarowe: przejazd na trasie Wrocław – Lloret de Mar (przez Niemcy i Francję) ok. 1900 km – ok. 26 godz. Podczas podróży przerwa na posiłek (we Francji lub w Niemczech), orientacyjny koszt – od 15 EUR. Planowany przyjazd do Lloret de Mar ok. godz. 16.00.

Ze względu na sytuację epidemiologiczną uczestnicy muszą się liczyć z obowiązkiem dostosowania się do aktualnych wytycznych i ograniczeń wprowadzonych w danym kraju. Prosimy o śledzenie informacji zamieszczanych na stronach internetowych MSZ - https://www.gov.pl/web/dyplomacja/hiszpania. Do realizacji wyjazdu konieczny jest ważny dowód osobisty lub paszport (ważny min. 90 dni od daty powrotu).


Informacje o cenie

Cena nie obejmuje: dopłaty za transport z miast w Polsce wyszczególnionych w planie podróży, napojów do obiadu i kolacji, programu fakultatywnego (podane kwoty mają charakter orientacyjny mogą one ulec zmianie w związku z ograniczeniami covidowymi, zmianami taryf i koniecznością wcześniejszych opłat rezerwacyjnych. Szczegółowych informacji udzieli kierownik obozu, dodatkowych ubezpieczeń.

Rekomendujemy wykupienie ubezpieczenia kosztów rezygnacji z podróży oraz ubezpieczenia kosztów przerwania imprezy turystycznej, które w określonych w warunkach ubezpieczenia sytuacjach, umożliwią odzyskanie części lub całości wniesionej kwoty.

Stawki za dodatkowe ubezpieczenie:

Ubezpieczenie kosztów rezygnacji z podróży z COVID i kwarantanną – 4,4% ceny imprezy

Ubezpieczenie kosztów rezygnacji z podróży z COVID, kwarantanną i chorobami przewlekłymi – 6,4% ceny imprezy

Ubezpieczenie kosztów przerwania imprezy turystycznej z COVID i kwarantanną – 2,4% ceny imprezy

Ubezpieczenie kosztów przerwania imprezy turystycznej z COVID, kwarantanną i chorobami przewlekłymi – 3,4% ceny imprezy

Ogólne warunki ubezpieczenia. https://www.almatur.pl/public/owu/owu_si_kit.pdf

Podana cena imprezy nie zawiera obowiązkowych składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 10 zł oraz Turystyczny Fundusz Pomocowy - 10 zł.


» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Hiszpania - Lloret de Mar - obóz rekreacyjny z językiem hiszpańskim   (skrót: LLORET DE MAR REKREACJA Z HISZPANSKIM 2022 AUTOKAR PAX FB)
26.06 - 05.07.2022
 10 dni / PEOC0626
Sprzedaż zakończonaPlan podróżyRezerwuj
03.07 - 12.07.2022
 10 dni / PEOC0703
Sprzedaż zakończonaPlan podróżyRezerwuj
10.07 - 19.07.2022
 10 dni / PEOC0710
2849 zł   2749 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
17.07 - 26.07.2022
 10 dni / PEOC0717
2849 zł   2699 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

kod imprezy: PEOC~LLORET_DE_MAR_REKREACJA_Z_HISZPANSKIM_2022_AUTOKAR_PAX_FB



NASZA OFERTA
POLECAMY
DLA KLIENTA
INFORMACJE
Biuro Podróży Almatur
BPiT Almatur Łódź sp. z o.o.
90-417 Łódź, ul. Piotrkowska 59
tel. (42) 637 11 22
tel. (42) 632 93 73
fax. (42) 637 11 85
mail: lodz@almatur.pl
Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.

Klauzula informacyjna: Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatnoœci.
pfr    Subwencja PFR