Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Krasiejów - obóz rekreacyjny Almatur 2018

OFERTA LETNIA OBOZY MŁODZIEŻOWE POLECANE WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS BIURO PROMOCJA LAST MINUTE
Oferta turystyczna
Polecamy
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Obozy młodzieżowe

Polska

Rekreacyjne

Ogólnorekreacyjny

Obozy młodzieżowe w miejscowości

Krasiejów

Obozy i kolonie blisko miejscowości

Krasiejów


Krasiejów - obóz rekreacyjny

(wiek 9-16)
Informacje
Galeria


» przejdź do galerii

Kreatywne wakacje

Obóz rekreacyjny 10-15 lat


Program

JuraPark Krasiejów koło Opola, to magiczne miejsce. Odkryte tutaj skamieniałości triasowych płazów i gadów należą do najbogatszych na świecie. To jedyny w Polsce i największy w Europie park tematyczny na terenie którego prowadzone są wykopaliska przyciągające naukowców z całego świata. Tu na pewno każdy znajdzie coś dla siebie! Na pokładzie Kapsuły Czasu przemierzającej 300 metrowy Tunel udasz się w podróż przez miliardy lat istnienia wszechświata. W prehistorycznym Oceanarium spotkasz się z 20 metrowym Rekinem Megalodonem. Niezapomnianych emocji dostarczy Ci wizyta w Cinema 5D. Fascynuje Cię świat nauki? Zapraszamy na zajęcia w Parku Nauki i Ewolucji Człowieka. W czasie podróży promem kosmicznym przeniesiecie się do początków życia na ziemi. Dzięki ekscytującym doświadczeniom udowodnimy, że nauka nie musi być nudna. Chcesz poznać zaginiony świat dinozaurów - w Krasiejowie masz je na wyciągnięcie ręki. Ich cmentarzysko zobaczysz przez szklaną podłogę Pawilonu paleontologicznego. Znajdziesz też rekonstrukcję największego na terenie Polski latającego gada (Ozimek Volans) – opisanego przez National Geographic. W czasie pieszej wyprawy odwiedzimy prawdziwą wioskę indiańską Hocioka. Poznamy życie Indian, ich broń, domostwa, stroje, obyczaje i narzędzia. Wcielisz się w postać Winnetou. Jeżeli chcesz przeżyć niezapomnianą przygodę, to koniecznie wybierz się z nami do JuraParku. Tutaj znajdziesz najlepsze warunki do zabawy i wypoczynku. Na terenie ośrodka do dyspozycji uczestników atrakcyjny park rozrywki, plac zabaw i kąpielisko z piaszczystą plażą. Wstępy na teren JuraParku i Parku Nauki i Ewolucji bezpłatne i nie ograniczone czasowo. Wakacje w Krasiejowie to oferta skierowana do prawdziwych poszukiwaczy przygód. Nie lada atrakcją będzie też wycieczka do Opola – „Stolicy Polskiej Piosenki”, gdzie czeka nas spacer Aleją Gwiazd, zwiedzanie Opolskiego Amfiteatru i jednego z najpiękniejszych w Polsce Ogrodu Zoologicznego. Do tego gry i zabawy, zawody sportowe, nocne podchody i gry terenowe po zamknięciu JuraParku wśród ożywających nocą dinozaurów (nie zapomnij zabrać latarki), ogniska i dyskoteki. Chcesz poznać smak czekającej Cię przygody zajrzyj na www.gra.annaland.pl i www.juraparkkrasiejow.pl. Takiej krainy nie znajdziesz nigdzie indziej!

Zapraszamy Cię na niezapomnianą zabawę w JuraParku, tutaj nie ma czasu na nudę. Wędrując wzdłuż ścieżki edukacyjnej, której długość wynosi ok. 1,5 km, możemy podziwiać ponad 200 modeli dinozaurów. Uczestników obozu czekają wizyty: w pawilonie paleontologicznym zbudowanym nad autentycznym miejscem znalezienia szkieletów dinozaurów i preparatorium, w którym zobaczą jak się preparuje znalezione skamieniałości. Na warsztatach paleontologicznych z gipsowego bloku wypreparują szkielet dinozaura. W pobliskiej wiosce indiańskiej zobaczymy jak żyli prawdziwi Indianie. JuraPark w Krasiejowie to park nauki i rozrywki stworzony specjalnie z myślą o zapewnieniu dobrej zabawy i emocji dzieciom w każdym wieku. Znajdują się tu karuzele, statek piracki, zjeżdżalnie, automaty do gier oraz symulatory. Bajkowa Kraina Dinozaurów, to labirynt pełen tajemniczych przejść, zjeżdżalni i zakamarków. Mamy do dyspozycji kino 5D oraz kąpielisko z piaszczystą plażą. W sąsiednim Parku Nauki i Ewolucji Człowieka zabierzemy Cię w niesamowitą podróż w czasie promem kosmicznym. Dodatkową atrakcją będzie wycieczka do Opola. Do tego gry i zabawy, zawody sportowe, ogniska i dyskoteki, nocne podchody na terenie Jura Parku. To chyba najwspanialsze miejsce do zabawy i nauki w Polsce. Wstępy na teren JuraParku i Parku Nauki i Ewolucji bezpłatne i nieograniczone czasowo.


Zakwaterowanie

10 noclegów w części hotelowej Parku Nauki i Ewolucji Człowieka w Krasiejowie koło Opola, otwartym w 2014 roku. Pokoje 4-, 6-osobowe z łazienkami, łóżka piętrowe.


Świadczenia

Zakwaterowanie: 10 noclegów.
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki). Śniadania w formie bufetu, obiad i kolacja serwowane. Stały dostęp do wody pitnej na terenie ośrodka. Pierwszy posiłek kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek śniadanie w dniu wyjazdu plus prowiant na drogę powrotną. Możliwa dieta wegetariańska.
Transport: autokar turystyczny z klimatyzacją.
Ubezpieczenie: NNW - 15.000 PLN.
Opieka Pedagogiczna.
Wycieczka do Opola.
Realizacja programu.



Informacje praktyczne

Cena nie obejmuje dopłat za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży.
Uczestnicy muszą zabrać ze sobą ręczniki, strój kąpielowy, wygodne buty, nieprzemakalną kurtkę i latarkę. Prosimy pamiętać o zabraniu na zbiórkę wypełnionej karty kwalifikacyjnej oraz o podpisaniu bagażu dzieci.

Planowany przyjazd do ośrodka z miast: Szczecin, Gorzów, Zielona Góra, Lubin, Legnica, Wrocław, Opole ok. godz. 13.00. Planowany wyjazd z ośrodka ok. godz. 15.00. Z pozostałych miast przyjazd ok. godz. 18.00., wyjazd ok. godz. 09.30. Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 18.00, wyjazd nie później niż o godz. 10.30.


» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna    

Terminy i ceny Krasiejów - obóz rekreacyjny     (skrót: KRASIEJOW PARK NAUKI REKREACJA PAX FB)
Nr grupy Data Cena 
OPJK070404.07 - 14.07Sprzedaż zakończona Plan podróży11 dni
OPJK071515.07 - 25.07Sprzedaż zakończona Plan podróży11 dni
OPJK072626.07 - 05.081599 zł Plan podróżyRezerwuj11 dni
OPJK080606.08 - 16.081599 zł Plan podróżyRezerwuj11 dni

Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na ofertach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i ofert młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, oferty sportowe w Polsce i za granicą. Bogate oferty rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe oferty młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym ofertami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział oferty młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.