Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Infolinia Almatur  +48 42 637 11 22  pn-pt  godz.10-17

Mielno - obóz przygodowy Almatur 2023

bezpieczne
podróże
OBOZY MŁODZIEŻOWE OBOZY W ŁAZACH BIURO OBOZY KOLONIE W POLSCE OBOZY KOLONIE ZA GRANICĄ
menuAlmatur kolonie i obozy
infoliniawyszukiwarka
Skorzystaj z wyszukiwarki

Mielno - obóz przygodowy

(wiek 13-18 lat)

- znany, nadmorski kurort usytuowany na mierzei pomiędzy Morzem Bałtyckim, a Jeziorem Jamno.

- zakwaterowanie w Ośrodku "Słoneczny Brzeg", 230 m od nadmorskiej plaży i 200 m od brzegu jeziora; do dyspozycji: dwukondygnacyjne pawilony hotelowe, budynek główny z jadalnią, sala taneczna, sala dydaktyczna, boisko do siatkówki, plac zabaw, wiata grillowa, tenis stołowy.

- program wspólny dla wszystkich obozów: linowe ewolucje (pokonywanie na czas mostu linowego, trickline - chodzenie po taśmie zawieszonej nad ziemią); zajęcia z chustą animacyjną, wyścigi w workach, na szczudłach i nartach wieloosobowych, przelewanie wody przez dziurawe rury, rywalizacja w 3-osobowych "Spodniach Clowna", turnieje sportowe: "Mega Bierki", siatkówka, tenis stołowy, kometka; grillowanie, wycieczki piesze i spacery, plażowanie i kąpiele, baloniady, przeprawy na dętkach i "mokra siatkówka".

- I pomoc - zabawowe poznanie zasad i ćwiczenie pomocy przedmedycznej: wzywanie pomocy, samodzielne konstruowanie improwizowanych noszy, tamowanie krwotoków i opatrywanie ran, transport "rannego" w trudnych warunkach, symulacje akcji ratowniczych.

Program
Obóz przygodowy
(13-18 lat )

Miłośników mocniejszych wrażeń zapraszamy na pełne przygód wakacje z adrenaliną.

Zajęcia w Parku Linowym „Tukan”: pokonywanie wysokościowego toru przeszkód; każda z 7 tras to szereg podestów zawieszonych na różnych wysokościach pni drzew połączonych linami nośnymi, siatkami, łańcuchami i drabinkami; przed zajęciami szkolenie z zasad bezpieczeństwa oraz poruszania się po torze.

„Akcja Komandos”: zajęcia strzeleckie z kilkoma scenariuszami na profesjonalnym polu paintballowym urealnione efektami pirotechnicznymi; na czas zajęć każdy uczestnik dostanie mundur, marker paintballowy, maskę, rękawiczki, kamizelkę ochronną i będzie miał do dyspozycji 150 kul. Strzelectwo: z proc i łuków oraz krótkiej i długiej broni pneumatycznej do tarcz i celów ruchomych.

Orientering: „czytanie mapy”, nauka posługiwania się busolą, odnajdywanie północnego kierunku, wykorzystanie nowoczesnych metod nawigacji, wędrówki na orientację, nocne podchody, gry terenowe, sygnalizacja i komunikowanie się w terenie.

„Skarb Mielna”: miejska gra terenowa na orientację, podczas której konieczne jest wykonywanie licznych zadań, zaliczanie prób i poszukiwanie ukrytych wskazówek z wykorzystaniem busoli i elektronicznych wykrywaczy metali.

Wycieczka rowerami wodnymi: z ratownikiem po Jeziorze Jamno.

Obóz dla miłośników nie tylko wypoczynku nad morzem, ale także różnorodnych, nietypowych zajęć i zwariowanych pomysłów.
Świadczenia

Zakwaterowanie: 10 noclegów w Ośrodku Wypoczynkowym „Słoneczny Brzeg” w pokojach 2-, 3- i 4-osobowych z łazienkami.

Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki). Śniadania i kolacje w formie bufetu, obiad serwowany do stolika. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu. Ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną. Wyjazd dziecka wymagającego specjalnej diety możliwy jest tylko po uzyskaniu zgody organizatora, najpóźniej na 21 dni przed rozpoczęciem turnusu (dieta dodatkowo płatna). Zapewniamy uczestnikom stały dostęp do wody pitnej na terenie ośrodka.

Transport: autokar turystyczny.
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15.000 PLN.
Opieka kadry pedagogicznej i instruktorskiej.
Nagrody i pamiątki. Realizacja programu.

Informacje praktyczne
Wszystkie zajęcia odbywać się będą z zastosowaniem niezbędnych elementów zapewniających bezpieczeństwo (uprzęże i kaski alpinistyczne, kamizelki asekuracyjne, maski ochronne, mundury i rękawice). Ze względu na warunki atmosferyczne i stan psycho- fizyczny większości uczestników program może ulec zmianie.

Od każdego uczestnika pierwszego dnia pobytu pobierzemy kaucję w wysokości 50 zł na pokrycie ewentualnych strat spowodowanych przez niego w sprzęcie lub w wyposażeniu ośrodka. Jeśli takich strat nie będzie - kaucję w całości oddamy w dniu wyjazdu.

Podział na grupy wiekowe będzie realizowany przy minimum 10 osobach w danym przedziale wiekowym.

Zabierz ze sobą: mały plecak, ciepły sweter lub polar, nakrycie głowy, dres sportowy, kurtkę przeciwdeszczową, buty turystyczne, latarkę z zapasem baterii, letnie nakrycie głowy, strój kąpielowy. Mile widziane: aparaty fotograficzne.

Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz. 18.30.Planowany wyjazd z ośrodka ok. godz. 07.15. Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 18.00, wyjazd nie później niż o godz. 07.00
Informacje o cenie

Podana cena imprezy nie zawiera obowiązkowych składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 2 PLN/os oraz Turystyczny Fundusz Pomocowy - 2 PLN/os.
Cena nie obejmuje: dopłaty za transport z miast w Polsce,wyszczególnionych w planie podróży.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Mielno - obóz przygodowy   (skrót: MIELNO WAKACJE NA MAXA 2023 PAX FB)
26.06 - 06.07.2023
 11 dni / ŁPMM0626
3399 zł   2899 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2899 zł
Plan podróżyRezerwuj
07.07 - 17.07.2023
 11 dni / ŁPMM0707
3399 zł   2899 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2899 zł
Plan podróżyRezerwuj
18.07 - 28.07.2023
 11 dni / ŁPMM0718
3399 zł   2899 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2899 zł
Plan podróżyRezerwuj
29.07 - 08.08.2023
 11 dni / ŁPMM0729
3399 zł   2899 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2899 zł
Plan podróżyRezerwuj
09.08 - 19.08.2023
 11 dni / ŁPMM0809
3399 zł   2899 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2899 zł
Plan podróżyRezerwuj
20.08 - 30.08.2023
 11 dni / ŁPMM0820
3399 zł   2899 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2899 zł
Plan podróżyRezerwuj

kod imprezy: ŁPMM~MIELNO_WAKACJE_NA_MAXA_2023_PAX_FB



Mielno to niesamowite miejsce na obozy i kolonie młodzieżowe, gdzie zobaczycie niezwykłe rzeczy, spotkacie się z tutejszą kulturą i historią. Miejscowość Mielno znajduje się na Wybrzeżu Słowińskim, nad Morzem Bałtyckim, nad brzegiem jeziora Jamno. Dzieci na koloniach i obozach będą miały okazję skorzystać ze spływu kajakowego, odwiedzą też znajdujący się nieopodal Park Wodny w Koszalinie. Na piaszczystej plaży wieczorem odbywają się dyskoteki na świeżym powietrzu. Niewielka odległość pomiędzy Mielnem a Łazami sprawaia, że organizowane tam obozy i kolonie są okazją do integracji na obozach młodzieżowych w obu tych miejscowościach. Dlatego też miejscowości te stanowią jeden z wielu kompleksów wypoczynkowo-rekreacyjnych nad polskim morzem.
Morze Bałtyckie to najmłodsze z mórz w Europie, urodzajne w bursztyny, które przyciągają poszukiwaczy "morskiego złota". Piękne, piaszyste plaże otoczone są lasami, które w połączeniu z nadmorskim klimatem mają zbawienny wpływ na zdrowie turystów. Jest to idealne miejsce na kolonijną przygodę, zarówno dla miłośników aktywnego wypoczynku, jak i fanów leniuchowania.



Biuro Podróży Almatur
BPiT Almatur Łódź sp. z o.o.
90-417 Łódź, ul. Piotrkowska 59
tel. (42) 637 11 22
tel. (42) 632 93 73
fax. (42) 637 11 85
mail: lodz@almatur.pl
Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna, dzieci i studenci, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę na obozy, kolonie, obozy młodzieżowe i wycieczki objazdowe. Biuro Podróży Almatur propaguje aktywne, rekreacyjne oraz sportowe formy wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając, chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych czy koloniach dla dzieci. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, sportowe, kolonie dla dzieci to bezstresowe wakacje. Obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci to klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci oraz wycieczki objazdowe. Zapraszamy na obozy i kolonie letnie.

Klauzula informacyjna: Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
pfr    Subwencja PFR