Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18 sb. 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Czaplinek - obóz przygodowy Almatur 2019

OFERTA LATO 2019 OBOZY MŁODZIEŻOWE OBOZY ŁAZY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS BIURO PROMOCJA LAST MINUTE
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy Czaplinek
Oferta turystyczna
Polecamy
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Obozy młodzieżowe

Polska

Jeziora

Aktywne

Przygoda

Obozy młodzieżowe w miejscowości

Czaplinek

Obozy i kolonie blisko miejscowości

Czaplinek


Czaplinek - obóz przygodowy nad jeziorem - Pojezierze Drawskie

(wiek )
Informacje
Galeria


















» przejdź do galerii

Czaplinek to miasteczko na Pojezierzu Drawskim, usytuowane na przesmyku między jeziorami Drawsko i Czaplino. Miasto otaczają jeszcze trzy inne jeziora oraz zielone lasy, tworząc niepowtarzalny klimat. Ośrodek Wypoczynkowy "KUSY DWÓR" położony w zalesionym terenie Drawskiego Parku Krajobrazowego, nad jeziorem Drawskim, zapewni moc atrakcji. Na terenie ośrodka znajdują się pawilony hotelowe i stołówka, świetlice TV, duża piaszczysta plaża ze strzeżonym kąpieliskiem oraz pięcioma pomostami, sala do gry w tenisa stołowego, korty tenisowe, tor skimboard'owy, bilard, sala dyskotekowa, kawiarnia, wypożyczalnia sprzętu pływającego, boiska do gier zespołowych. Na tej bazie stworzyliśmy programy obozów: Multisport, Rekreacja, Windsurfing, Żeglarski, Freestyle Football, Piłka nożna, Interdyscyplinarny, Przygodowy, Warsztaty wokalne, Wodna przygoda i Survivalowo-kajakowy. Oprócz zajęć specjalistycznych opisanych w programach poszczególnych obozów wszyscy uczestnicy zrealizują program wspólny, a w nim: slackline, strzelectwo (strzelanie z łuku i wiatrówki), kajaki i rowery wodne, gry zespołowe (piłka nożna, siatkówka, koszykówka, baloniada) i indywidualne (tenis stołowy, rzutki, badminton). Po aktywnym wypoczynku proponujemy błogą rekreację - plażowanie, pływanie, gry planszowe, karciane i integracyjne, wycieczki piesze, dyskoteki, ognisko, wieczory filmowe. Kulminacją obozu będzie "Festiwal Kolorów" podczas którego zalejecie otoczenie i siebie feerią barw. Obłędne selfie gwarantowane! W Czaplinku nie można się nudzić!

Program

Przygodowy (8-12 lat)
Podczas obozu popłyniesz jachtem w rejs, odkryjesz wyspę „piratów” i zwiedzisz tajemnicze zatoki jeziora Drawsko. Ekstremalne doznania zapewni prze-jażdżka motorówką i ciągniętym za nią kołem lub kanapą. W czasie zabaw na plaży rozrywkę zapewni „bieg” po wodzie w zorbingowej kuli! Ale to jeszcze nie wszystko! Podczas zajęć ze slackline i w „małpim gaju” zdobędziesz podstawowe umiejętności alpi-nistyczne, na strzelnicy sprawdzisz się w strzeleniu z łuku i wiatrówki. Zwiedzisz „Sławogród”, gdzie czekają na Ciebie: skandynawska gra zespołowa – Kubb, chodzenie na szczudłach, zawody w przecią-ganiu liny, pokaz w kuźni – zapoznanie z rzemiosłem kowala i mincerza, gra w średniowieczne kręgle, za-bawa w „poszukanie magicznego grzyba”, na koniec otrzymasz pamiątkową monetę. W czasie zajęć na wodzie spróbujesz sił na skimboardzie – ślizganie się na desce na specjalnym torze, oraz paddlebo-ardingu pływanie na desce przy użyciu wiosła, od-będziesz też wycieczkę kajakową. Podczas obozu nie zabraknie czasu na gry zespołowe, planszowe oraz plażowanie. Wszystkie zajęcia dostosowane są do wieku uczestników oraz prowadzone będą pod opieką instruktorów przy zachowaniu odpo-wiednich zasad bezpieczeństwa i pod nadzorem ratownika.

Program fakultatywny

Pakiet wodniacki – rejs motorówką, przejażdżka na kanapie lub oponie, rejs jachtem, zorbing na wodzie. Koszt – 150 PLN/os.


Zakwaterowanie

Ośrodek Wypoczynkowy „KUSY DWÓR” położony w zalesionym terenie Drawskiego Parku Krajobrazowego, nad jeziorem Drawskim, zapewni moc atrakcji. Na terenie ośrodka znajdują się pawilony hotelowe, sala do gry w tenisa stołowego, korty tenisowe, tor skimboardowy, piaszczysta plaża bilard, świetlice TV, sala dyskotekowa z barem, kawiarnia, miejsce na ognisko, strzeżone kąpielisko, wypożyczalnia sprzętu pływającego i nurkowego, boiska do piłki siatkowej i plażowej, boiska do piłki nożnej, koszykówki.

Świadczenia

Zakwaterowanie: 10 noclegów w Ośrodku Wypoczynkowym „KUSY DWÓR”, pokoje 3-osobowe z łazienkami.
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki). Śniadania i kolacje w formie bufetu, obiad serwowany do stolika. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną. Wyjazd dziecka wymagającego specjalnej diety możliwy jest tylko po uzyskaniu zgody organizatora , najpóźniej na 21 dni przed rozpoczęciem turnusu (dieta może być dodatkowo płatna). Zapewniamy uczestnikom stały dostęp do wody pitnej na terenie ośrodka. Transport: autokar z klimatyzacją.
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15.000 PLN.
Opieka wychowawców i instruktorów.
Realizacja programu.

Informacje praktyczne

Program będzie zrealizowany w całości, a kolejność zajęć ustali kadra w zależności od pogody i kondycji uczestników. Zajęcia odbywać się będą z zastosowaniem odpowiednich środków bezpieczeństwa i pod nadzorem instruktorów. Na wyjazd należy zabrać: kartę kwalifikacyjną, nieprzemakalną kurtkę i ciepły sweter (lub polar), dres, strój kąpielowy, ręczniki (plażowy i kąpielowy), min. dwie pary butów sportowych, nakrycie głowy, okulary przeciwsłoneczne oraz krem z filtrem, legitymacja szkolna. W cenie zapewniamy wszelki sprzęt potrzebny do realizacji programu obozów.

Planowany przyjazd do ośrodka w godz.17:30-18:30. Planowany wyjazd z ośrodka w godz. 07:00-08:00. Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 16.30, wyjazd nie później niż o godz. 08.00.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Czaplinek - obóz przygodowy   (skrót: CZAPLINEK KUSY PRZYGODOWY PAX FB)
18.08 - 28.08.2019
 11 dni / ŁPOC0818
Impreza w trakcie realizacjiPlan podróżyRezerwuj

kod imprezy: ŁPOC~CZAPLINEK_KUSY_PRZYGODOWY_PAX_FB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.