Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Infolinia Almatur  +48 42 637 11 22  pn-pt  godz.10-17

Krasiejów - obóz robotyki LEGO Almatur 2023

bezpieczne
podróże
OBOZY MŁODZIEŻOWE OBOZY W ŁAZACH BIURO OBOZY KOLONIE W POLSCE OBOZY KOLONIE ZA GRANICĄ
menuAlmatur kolonie i obozy
infoliniawyszukiwarka
Skorzystaj z wyszukiwarki

Krasiejów - obóz robotyki LEGO

(wiek 9-13 lat)


Przygoda z LEGO (10-14 lat)

- zakwaterowanie na terenie JuraParku
- bezpłatne i nielimitowane wstępy na teren JuraParku i Parku Ewolucji
- spotkanie z paleontologiem
- nocne podchody wśród ożywających dinozaurów
- własnoręczne rozpalanie ogniska
- wycieczka do ZOO i spacer po Opolu
- kąpielisko na terenie Parku

Program
W trakcie 3 bloków zajęć budowa robotów z programowaniem – podstawy konstruowania robotów, walka robotów, sumo, budowa robotów – skuterów śnieżnych i budowa robota wg własnego pomysłu, zajęcia z elektroniki z programowaniem. Prezentacja możliwości drukarki 3D, przy sprzyjających warunkach pogodowych pokaz latania dronem. Zajęcia z robotyki prowadzą pasjonaci tworzący, na co dzień zespół „Konstruktorzy Robotów”. Udział w tym obozie zapewni Ci nie tylko super zabawę, ale dostarczy też nowych umiejętności. Ponadto realizacja programu Świat Przygód: nielimitowane czasowo pobyty na terenie JuraParku w Krasiejowie pozwolą na budzące dreszcze emocji spotkania oko w oko z dinozaurami i przeżycie niesamowitych przygód w krasiejowskim Jurassic Parku. Przygoda w Oceanarium – pełne grozy spotkanie z 20-metrowym rekinem Megalodonem. Przygoda w kapsule czasu – przemierzając w niej 300-metrowy tunel udasz się w podróż przez miliardy lat istnienia wszechświata. Kosmiczna Przygoda - w czasie podróży promem kosmicznym startującym z Parku Nauki i Ewolucji Człowieka osiągniesz orbitę wokółziemską i przeniesiesz się w czasie o miliony lat. Prehistoryczna przygoda – spotkanie z człowiekiem lodu „Oetzim” i poznanie ewolucji człowieka. Przygoda w preparatorium – zobaczysz i poznasz, jak się preparuje znalezione skamieniałości. Przygoda Paleontologa – patrząc przez szklaną podłogę w Pawilonie Paleontologicznym przekonasz się, że w Krasiejowie naprawdę żyły dinozaury, odwiedzisz stanowisko paleontologa, poznasz narzędzia, jakich używa do szukania prehistorycznych kości dinozaurów, a na warsztatach z gipsowego bloku wypreparujesz swojego dinozaura. Przygoda w kinie – podczas emocjonującego seansu filmowego 5D, dzięki trójwymiarowemu obrazowi i efektom specjalnym, zostaniesz aktywnym uczestnikiem scen rozgrywających się na ekranie. Przygoda dla odważnych – nocne podchody po zamknięciu JuraParku, wśród ożywających nocą dinozaurów. Przygoda w lunaparku – codzienne szaleństwa na placach zabaw: karuzele, statek piracki, zjeżdżalnie, symulatory i bajkowa kraina dinozaurów – labirynt pełen tajemniczych przejść, zjeżdżalni i zakamarków. Przygoda w ZOO - wizyta w ZOO w Opolu - jednym z najpiękniejszych w Polsce ogrodów zoologicznych, gdzie można zobaczyć ponad 1000 zwierząt. Największą atrakcją jest możliwość podziwiania pokazów karmienia goryli, wydr, czy treningów uchatek.


Zakwaterowanie

10 noclegów w części hotelowej Parku Nauki i Ewolucji Człowieka. Pokoje 4-, 6-osobowe z łazienkami, łóżka piętrowe.

Świadczenia

Zakwaterowanie: 10 noclegów.
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki + podwieczorek) w stołówce ośrodka. Śniadania w formie bufetu, obiad i kolacja serwowane do stolika. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną (dwie kanapki, słodka przekąska, owoc, woda). Możliwość zamówienia diety wegetariańskiej (zgłoszenia przy zapisie). Uczestnikom zapewniamy stały dostęp do wody pitnej na terenie ośrodka.
Transport: autokar turystyczny z klimatyzacją
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15.000 PLN.
Opieka pedagogiczna. Realizacja programu.

Informacje praktyczne
Kolejność realizacji zajęć ustali kadra w zależności od pogody i predyspozycji psychofizycznych uczestników.
Uczestnicy muszą zabrać ze sobą: ręczniki, strój kąpielowy, krem z filtrem, nakrycie głowy, wygodne buty, nieprzemakalną kurtkę i latarkę.

Planowany przyjazd do ośrodka z miast: Szczecin, Gorzów, Zielona Góra, Lubin. Legnica, Wrocław, Opole ok. godz. 13.00. Planowany wyjazd z ośrodka ok. godz. 15.00. Z pozostałych miast przyjazd ok. godz. 18.00, wyjazd ok. godz. 9.30.
Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 18.00, wyjazd nie później niż o godz. 10.30.
Informacje o cenie

Cena nie obejmuje::
- dopłat za wyjazdy z miast wyszczegółnionych w planie podróży,
- obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 2 zł,
- obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Pomocowy - 2 zł,
- dodatkowych ubezpieczeń.
Rekomendujemy wykupienie ubezpieczenia kosztów rezygnacji z podróży oraz ubezpieczenia kosztów przerwania imprezy turystycznej, które w określonych w warunkach ubezpieczenia sytuacjach, umożliwią odzyskanie części lub całości wniesionej kwoty.
Stawki za dodatkowe ubezpieczenie:
Ubezpieczenie kosztów rezygnacji z podróży z COVID i kwarantanną – 4,4% ceny imprezy
Ubezpieczenie kosztów rezygnacji z podróży z COVID, kwarantanną i chorobami przewlekłymi – 6,4% ceny imprezy
Ubezpieczenie kosztów przerwania imprezy turystycznej z COVID i kwarantanną – 2,4% ceny imprezy
Ubezpieczenie kosztów przerwania imprezy turystycznej z COVID, kwarantanną i chorobami przewlekłymi – 3,4% ceny imprezy
Ogólne warunki ubezpieczenia. https://www.almatur.pl/public/owu/owu_si_kit.pdf


» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Krasiejów - obóz robotyki LEGO   (skrót: KRASIEJOW PRZYGODA Z LEGO 2023 PAX FB)
24.06 - 04.07.2023
 11 dni / OPJK0624
2799 zł   2399 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2399 zł
Plan podróżyRezerwuj
05.07 - 15.07.2023
 11 dni / OPJK0705
2799 zł   2399 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2399 zł
Plan podróżyRezerwuj
16.07 - 26.07.2023
 11 dni / OPJK0716
2799 zł   2399 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2399 zł
Plan podróżyRezerwuj
27.07 - 06.08.2023
 11 dni / OPJK0727
2799 zł   2399 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2399 zł
Plan podróżyRezerwuj
07.08 - 17.08.2023
 11 dni / OPJK0807
2799 zł   2399 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2399 zł
Plan podróżyRezerwuj
18.08 - 28.08.2023
 11 dni / OPJK0818
2799 zł   2399 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2399 zł
Plan podróżyRezerwuj

kod imprezy: OPJK~KRASIEJOW_PRZYGODA_Z_LEGO_2023_PAX_FB



Krasiejów to wyjątkowa miejscowość w województwie opolskim. Stwarza turystom niezwykłe możliwości - każdy może spróbować swoich sił jako paleontolog w tutejszym JuraParku. Wszystkich odważnych milusińskich zapraszamy właśnie tutaj!
Opolszczyzna jest regionem niepowtarzalnym, które przyciąga turystów lokalnymi obrzędami, gwarą, tańcami i kuchnią. Jest to idealne miejsce dla dzieci i młodzieży, ze względu na duże bogactwo kulturowe oraz liczne atrakcje. Ziemia Opolska to obszar położony w południowo zachodniej części Polski. Większość obszarów województwa stanowi zachodnią część Górnego Śląska, natomiast cały region jest często określany Śląskiem Opolskim, nie do końca poprawnie, gdyż północno-wschodnie skrawki województwa (gmina Praszka i gmina Rudniki) nie leżą na historycznym Śląsku, lecz w Wielkopolsce (ziemia wieluńska).



Biuro Podróży Almatur
BPiT Almatur Łódź sp. z o.o.
90-417 Łódź, ul. Piotrkowska 59
tel. (42) 637 11 22
tel. (42) 632 93 73
fax. (42) 637 11 85
mail: lodz@almatur.pl
Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna, dzieci i studenci, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę na obozy, kolonie, obozy młodzieżowe i wycieczki objazdowe. Biuro Podróży Almatur propaguje aktywne, rekreacyjne oraz sportowe formy wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając, chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych czy koloniach dla dzieci. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, sportowe, kolonie dla dzieci to bezstresowe wakacje. Obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci to klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci oraz wycieczki objazdowe. Zapraszamy na obozy i kolonie letnie.

Klauzula informacyjna: Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
pfr    Subwencja PFR