Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Infolinia Almatur  +48 42 637 11 22  pn-pt  godz.10-17

Włochy - Cesenatico - obóz język angielski Almatur 2022

bezpieczne
podróże
OBOZY MŁODZIEŻOWE EGZOTYKA WYCIECZKI BIURO OBOZY KOLONIE W POLSCE OBOZY KOLONIE ZA GRANICĄ
menuAlmatur kolonie i obozy
infoliniawyszukiwarka
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy Cesenatico
Obozy młodzieżowe kolonie
Polecamy
Obozy i kolonie
Almatur

Obozy młodzieżowe

Włochy

Morze

Językowe

Język angielski

Obozy młodzieżowe w miejscowości

Cesenatico

Obozy i kolonie blisko miejscowości

Cesenatico


Włochy - Cesenatico - obóz język angielski

(wiek 14-18 lat)
Informacje
Mapa i galeria


















» przejdź do galerii

Almaturowskie Centrum Aktywnego Wypoczynku

Obóz języka angielskiego (14-18 lat)

Długie, piaszczyste plaże, ciepłe morze, a wieczorami liczne atrakcje pozostaną na długo w pamięci wszystkich odwiedzających pełną uroku miejscowość Cesenatico. Ciekawy program pobytu przygotowany przez wychowawców oraz bogate wyposażenie naszego ośrodka sprawiły, że tu ulokowaliśmy Almaturowskie Centrum Aktywnego Wypoczynku.
Nie będzie czasu na nudę...
Kompleks Międzynarodowego Ośrodka Wypoczynkowego w Cesenatico położony jest bezpośrednio przy piaszczystej plaży. W sąsiedztwie znajduje się Park Wodny Atlantica, a do zabytkowego i rozrywkowego centrum miasta jest zaledwie 800 m. Nasz ośrodek otoczony jest dużym ogrodem i posiada jedną z największych prywatnych plaż w okolicy. Boiska do koszykówki i do siatkówki plażowej i kometki oraz stoły do tenisa znajdujące się na terenie ośrodka gwarantują udaną zabawę dla tych, którzy lubią aktywny wypoczynek. Ponadto: sala dyskotekowa, kawiarenka, huśtawki i zjeżdżalnie sprawią, że każdy uczestnik znajdzie dla siebie sposób na atrakcyjne spędzenie czasu. Na prywatnej plaży ośrodka zapewniona jest opieka ratownika oraz bezpłatne parasole i leżaki. Pobyt nad brzegiem morza uprzyjemnia muzyka, a nasi wychowawcy organizują zawody, konkursy i zabawy. Proponujemy wszystkim uczestnikom bogaty program pobytu w ramach naszego Almaturowskiego Centrum Aktywnego Wypoczynku. Tutaj codziennie dzieje się coś ciekawego. Program turystyczny realizowany w trakcie pobytu obejmuje zwiedzanie zabytków urokliwego Cesenatico, a w drodze powrotnej do Polski pobyt w największym włoskim parku rozrywki Mirabilandia.

Program
O tym, że warto znać języki obce przekonasz się w czasie wakacji spędzanych w międzynarodowym towarzystwie. Pobyt za granicą najlepiej dopinguje i sprzyja doskonaleniu języka obcego. Program pobytu rekreacyjnego będzie uzupełniony zajęciami językowymi (15 godzin) w formie warsztatów, konwersacji i scenek rodzajowych. Otrzymasz materiały niezbędne do zajęć. Korzystając z pobytu w międzynarodowym gronie, proponujemy uczestnictwo w dyskotekach i spotkaniach integracyjnych. Ponadto pełen atrakcji program pobytu jest przygotowany przez animatorów Almaturowskiego Centrum Aktywnego Wypoczynku. Tu każdy znajdzie coś dla siebie. Proponujemy m.in.: kąpiele w morzu, plażowanie, aerobik, konkursy, gry i zabawy, turnieje sportowe z nagrodami, wieczorne projekcje filmów w kinie letnim oraz dyskoteki w międzynarodowym towarzystwie. Czekają na Ciebie kalambury i karaoke. Nie będzie czasu na nudę! W ramach programu turystycznego zaproponujemy zwiedzanie zabytków Cesenatico m.in.: urokliwego portu rybackiego zaprojektowanego przez Leonarda da Vinci i skansenu kolorowych łodzi żaglowych. Nie zabraknie także oferty ciekawych wycieczek fakultatywnych, w czasie których będzie można zobaczyć m.in. Rzym, Wenecję i San Marino. Ponadto będzie okazja do wspaniałej zabawy i wypoczynku w pobliskim Parku Wodnym Atlantica. W drodze powrotnej niezapomniany pobyt w największym włoskim parku rozrywki Mirabilandia. Bilet wstępu upoważnia do korzystania w dowolnej ilości z ponad 40 różnych atrakcji, m.in.: kolejki górskie, karuzele, kino trójwymiarowe z efektami specjalnymi, występy artystów, pokazy kaskaderów i wiele innych (więcej szczegółów na www.mirabilandia.it).
Program fakultatywny

Jeśli mało Ci atrakcji – skorzystaj z ciekawej oferty wycieczek fakultatywnych oferowanych przez naszego włoskiego kontrahenta (które odbędą się przy odpowiedniej liczbie chętnych):
Całodzienny pobyt w Parku Wodnym Atlantica. Cena ok. 20 EUR.
Całodzienna wycieczka autokarowa do Rzymu. W programie zwiedzanie z obsługą polskojęzycznego przewodnika: Watykanu (Plac oraz Bazylika Św. Piotra) oraz Rzymu obejmujące m.in.: Koloseum, Forum Romanum, Kapitol, Ołtarz Ojczyzny, Plac Wenecki, Panteon, Fontanna di Trevi, Schody Hiszpańskie. Śniadanie, obiad i kolacja w formie prowiantu. Cena ok. 75 EUR.
Wycieczka autokarowa San Marino z obsługą polskojęzycznego przewodnika na zwiedzanie najstarszej na świecie republiki oraz zakupy. Cena ok. 30 EUR.
Wycieczka autokarowa do Wenecji, w trakcie której odbędzie się rejs po Lagunie Weneckiej. Następnie od Placu Św. Marka spacer z polskojęzycznym przewodnikiem po najciekawszych miejscach Wenecji: Bazylika św. Marka, Pałac Dożów, Most Westchnień, Wieża zegarowa, Most Rialto i Kanał Grande. Śniadanie i obiad w formie prowiantu. Cena ok. 70 EUR.

Zakwaterowanie

Kompleks Międzynarodowego Ośrodka Wypoczynkowego w Cesenatico położony jest bezpośrednio przy piaszczystej plaży, składa się z trzech budynków La Perla, Bellelli oraz Blu Mare. Pokoje 4-, 5-, 6-osobowe z łazienkami. W kompleksie ośrodka: duża, prywatna, piaszczysta plaża z bezpłatnymi parasolami i leżakami dla każdego uczestnika, sala dyskotekowa, boiska do koszykówki i do piłki nożnej, 4 boiska do siatkówki plażowej i kometki. Bezpłatne WiFi przy recepcji obiektu. Ponadto: kawiarenka, stoły do tenisa, huśtawki, dystrybutor wody pitnej (bez ograniczeń i nieodpłatnie).

Świadczenia

Zakwaterowanie: 8 noclegów (terminy: 6-15.08; 13-22.08; 20-29.08.2022r. - po 7 noclegów).
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki + deser, owoce), kuchnia włoska. Obiad i kolacja składają się z dwóch dań (np. zupa lub makaron oraz dania mięsnego na ciepło; plus deser lub owoc). Do obiadu i kolacji podawana jest woda w dzbankach. Możliwa jest również dieta wegetariańska za dopłatą 150 PLN oraz bezglutenowa za dopłatą 200 PLN (do zamówienia na co najmniej 7 dni przed rozpoczęciem imprezy). Dostęp do wody pitnej dla uczestników, bez ograniczeń, przy kuchni ośrodka. Pierwszy posiłek: obiad w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu z ośrodka oraz posiłek po Mirabilandii.
Transport: autokar z WC, DVD i klimatyzacją.
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: KL - 60.000 EUR (rozszerzone o COVID-19, kwarantannę i choroby przewlekłe), NNW - 15.000 PLN, BP – 1.000 PLN.
Serwis plażowy. Plaża z leżakami, parasolami i natryskami.
Opieka pedagogiczna, zwiedzanie zabytkowego portu w Cesenatico.

Informacje praktyczne
Sugerowane minimalne kieszonkowe na drobne wydatki: po ok. 15 EUR/dzień plus na kwota opłaty i wybrane wycieczki fakultatywne.
Uczestnicy wyjazdu muszą zabrać: paszport lub dowód osobisty, kartę kwalifikacyjną, krem z filtrem UV, okulary przeciwsłoneczne, nakrycie głowy, strój sportowy i kąpielowy, ręczniki, środki higieny osobistej oraz mały plecak na wycieczki.
Rekomendujemy wyrobienie bezpłatnej Europejskiej Karty Ubezpieczenia Zdrowotnego.
Przejazd autokarem na trasie: granica Polski – Cesenatico trwa ok. 16 godzin (przez Czechy, Austrię i Włochy; ok. 1.100 km). Planowany przyjazd do ośrodka, drugiego dnia imprezy, w godz. 10.30-12.00, zakwaterowanie ok. 15.00. W trakcie powrotu do Polski uczestnicy otrzymują posiłek po Mirabilandii, jednak z uwagi na czas przejazdu prosimy o zabezpieczenie uczestników w środki na zakup sobie ewentualnych dodatkowych posiłków i napojów. W trakcie przejazdu do Włoch (i przy powrocie do Polski), przewidziana jest dłuższa przerwa w Czechach (czas na ewentualny posiłek do kupienia we własnym zakresie). Orientacyjny koszt posiłku od ok. 150 - 200 CZK.

Podczas wyjazdu mogą obowiązywać nakazy i obostrzenia związane z aktualną sytuacją epidemiczną. W szczególności uczestnicy muszą się liczyć z koniecznością posiadania Unijnego Certyfikatu Covid (do pobrania z Internetowego Konta Pacjenta) lub aktualnego testu. Należy zapoznać się z aktualnymi wytycznymi i zasadami dla podróżnych znajdującymi się na portalu MSZ - Polak za granicą:
https://www.gov.pl/web/dyplomacja/wlochy

!! WAŻNE INFORMACJE DLA PODRÓŻUJĄCYCH DO WŁOCH !!
28 kwietnia 2022 roku poinformowno o dalszym wycofywaniu się z restrykcji obowiązujących we Włoszech. Oto najważniejsze szczegóły:
Od 1 maja PRZESTAJE obowiązywać konieczność wypełniania formularza lokalizacyjnego EU Digital Passenger Locator Form.
Do 31 maja wjeżdżających do Włoch NADAL obowiązuje Green Pass – certyfikat covidowy świadczący o byciu ozdrowieńcem, osobą zaszczepioną lub posiadającą negatywny wynik testu.
Od 1 maja we Włoszech NIE TRZEBA nosić maseczek w: barach, restauracjach, sklepach (choć rekomenduje się zawsze mieć przy sobie i założyć w razie tłoku).
Obowiązek noszenia maseczek FFP2 pozostaje do 15 czerwca: we wszystkich środkach transportu publicznego (lokalnym i dalekobieżnym); w szpitalach i domach opieki; w kinach i teatrach, na koncertach i halowych imprezach sportowych; w szkołach i na uniwersytetach.
Informacje o cenie

Cena nie obejmuje:
- dopłat za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży,
- obowiązkowej dopłaty za realizację programu płatnej na miejscu pierwszego dnia pobytu – 60 EUR (bilet wstępu i posiłek w Mirabilandii, miejscowa opłata klimatyczna),
- kaucji pobieranej przy zakwaterowaniu 20 EUR (zwracana w dniu wyjazdu, o ile nie zostaną wyrządzone szkody),
- opłat za program fakultatywny,
- obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny – 10 zł,
- obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Pomocowy – 10 zł.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Włochy - Cesenatico - obóz język angielski   (skrót: CESENATICO ANGIELSKI OBOZ 2022 PAX FB)
27.06 - 07.07.2022
 11 dni / OIOC0627
2749 zł   2549 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
05.07 - 15.07.2022
 11 dni / OIOC0705
2849 zł   2749 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
13.07 - 23.07.2022
 11 dni / OIOC0713
2849 zł   2649 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
21.07 - 31.07.2022
 11 dni / OIOC0721
2849 zł   2599 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
29.07 - 08.08.2022
 11 dni / OIOC0729
2849 zł   2699 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
06.08 - 15.08.2022
 10 dni / OIOC0806
2749 zł   2549 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
13.08 - 22.08.2022
 10 dni / OIOC0813
2749 zł   2449 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
20.08 - 29.08.2022
 10 dni / OIOC0820
2749 zł   2449 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

kod imprezy: OIOC~CESENATICO_ANGIELSKI_OBOZ_2022_PAX_FB



NASZA OFERTA
POLECAMY
DLA KLIENTA
INFORMACJE
Biuro Podróży Almatur
BPiT Almatur Łódź sp. z o.o.
90-417 Łódź, ul. Piotrkowska 59
tel. (42) 637 11 22
tel. (42) 632 93 73
fax. (42) 637 11 85
mail: lodz@almatur.pl
Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.

Klauzula informacyjna: Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatnoœci.
pfr    Subwencja PFR