Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Dąbki - obóz Fitness i Sport Almatur 2018

OFERTA LETNIA OBOZY MŁODZIEŻOWE POLECANE WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS BIURO PROMOCJA LAST MINUTE
Oferta turystyczna
Polecamy
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Obozy młodzieżowe

Sporty indywidualne

Jeziora

Morze

Fitnes aerobik

Polska

Dąbki


Dąbki - obóz Fitness i Sport

(wiek 10-18)
» sprawdź podobne oferty

Informacje
Galeria


» przejdź do galerii

Dąbki - jedna z najpiękniej usytuowanych i najczystszych nadmorskich miejscowości uzdrowiskowych w Polsce, położona między Jeziorem Bukowo, a Bałtykiem, w pobliżu Darłowa. Tutaj szeroka plaża, jezioro i rozległe tereny leśne stwarzają wyśmienitą okazję do rozmaitych aktywności na obozach. Znajdziecie się w ośrodku "Carbo" położonym w Dąbkach na ogrodzonym i oświetlonym terenie, graniczącym bezpośrednio z obszarami leśnymi Mierzei Bukowskiej. Zaledwie ok.100 metrów będzie dzielić Was od nadmorskiej plaży i ok. 50 metrów od brzegu Jeziora Bukowo. Zamieszkacie w jednym z 2 trzykondygnacyjnych pawilonów hotelowych. Będziecie korzystać w budynku głównym z jadalni, kawiarni z salą dyskotekową i słonecznym tarasem, sali telewizyjno-tanecznej, bilardu i tenisa stołowego. Do dyspozycji uczestników będzie boisko do siatkówki, koszykówki i piłki nożnej, plac zabaw, miejsca na ogniska, a w budynkach hotelowych - 8 salek telewizyjnych. O Wasze bezpieczeństwo i animację czasu wolnego zadba profesjonalna kadra wychowawców i instruktorów. 4 bloki tematyczne wspólne dla wszystkich obozów zapewnią Wam wysoki poziom atrakcji. Zajęcia sprawnościowe i rekreacyjne: zaprawy poranne, kąpiele w morzu, aerobik w wodzie, rozgrywki sportowe, wodna olimpiada, musztra, biegi sprawnościowe, zabawy z chustą animacyjną, zajęcia gimnastyczne na plaży, dyskoteki, ogniska. I pomoc: szkolenie ze wstępnej pomocy przedmedycznej, rozpoznanie sytuacji zagrożenia życia, ocena obrażeń poszkodowanego, ćwiczenie wzywania pomocy, zabezpieczenie miejsca wypadku, tamowanie krwotoków i opatrywanie ran, transport rannego w trudnych warunkach terenowych, symulacja akcji ratowniczej. Orientering: wędrówki na orientację, nocne wyprawy, "czytanie mapy", nauka posługiwania się busolą, odnajdywanie północnego kierunku, ustalanie najkrótszej drogi do celu, wyznaczanie azymutów. Wycieczki piesze i rowerowe: szlakami i duktami leśnymi tej części wybrzeża.


Program

Obóz Fitness i Sport „Be Fit” (10-14 lat), (14-18 lat)
Chcesz być w pełni formy i mieć świetną sylwetkę? Nie zwlekaj, pakuj się i zaczynaj! Przed Tobą: step trening: zajęcia o wysokiej intensywności z wykorzystanie stepów; zawierają taneczne układy choreograficzne mające na celu redukcję tkanki tłuszczowej, a przede wszystkim zwiększenie wytrzymałości organizmu; główny nacisk położony jest na mięśnie ud i łydek; metodyka prowadzenia zajęć będzie dostosowana do każdego uczestnika. Turbo spalanie – zajęcia nastawione na dużą intensywność ćwiczeń (interwały), a co za tym idzie duże spalanie. Poprawiamy na nich kondycję oraz modelujemy swoje ciało. Aeroboks – bardzo intensywny trening, na którym uczestnicy wylewają „siódme poty”, ale przynosi im to mnóstwo radości; będą wykonywać ciosy, wykopy i uniki w rytm muzyki; podczas treningu będą ćwiczyć całe ciało, spalą kalorie i nauczą się podstaw samoobrony. TBC, BPU – ćwiczenia wzmacniające i kształtujące całę ciało, wykonywane w rytm muzyki, ale bez choreografii; podczas zajęć wykorzystywane będą różne akcesoria (piłki, hantle, maty, taśmy oporowe). Dance: zajęcia z choreografią wykonywane w rytm muzyki (dance, hip-hop, funky) poprawią kondycję, koordynację i pamięć ruchową; tworzenie własnych, małych układów choreograficznych rozwinie twórczo i poprawi samoocenę; wprowadzi też w atmosferę radosnej zabawy dzięki czemu wysiłek fizyczny stanie się przyjemniejszy. Aquafitness: zajęcia niewymagające umiejętności pływania; wykonywane będą w wodzie; ćwiczenia pomogą harmonijnie ukształtować sylwetkę, wysmuklić i ujędrnić ciało; opór wody stanowić będzie doskonały ciężar wzmacniający mięśnie, a ćwiczenia w odciążeniu ochronią stawy i zredukują skutki kontuzji i urazów; zajęcia doskonale oswoją z wodą osoby niepływające. Zawody sportowe: siatkówka plażowa, koszykówka, piłka nożna, pokonywanie mostu linowego, tenis stołowy, wyścigi w bumperballach. Zajęcia gimnastyczne: na plaży i w lasach wydmowych, trickline (chodzenie i akrobatyczne ewolucje na taśmie), wykonywanie zadań w 3 osobowych „Spodniach Clowna”, wyścigi na szczudłach i nartach wieloosobowych, wyścigi w walcu wodnym i skoki na wodnej trampolinie. Streching i relaksacja: w lesie i nad brzegiem morza. Obóz nie tylko dla dziewczyn, lecz dla wszystkich, którzy chcą rewelacyjnie wyglądać i zrobić to w sposób ciekawy i nietuzinkowy. Mile wdziane jest, gdy uczestnicy zabiorą ze sobą także własne akcesoria i przyrządy fitness.

Program fakultatywny

Wodny walec zorbingowy – 10 zł
Trampolina wodna – 10zł.
Mega-piłkarze – 10 zł.
Paintball – 30 zł za 100 kul.


Zakwaterowanie

Ośrodek Wypoczynkowy „CARBO” - pokoje typu studio 2+2 i 2+3-osobowe z łazienkami i balkonami. Położony w Dąbkach na ogrodzonym i oświetlonym terenie, graniczącym bezpośrednio z obszarami leśnymi Mierzei Bukowskiej. Zaledwie ok.100 metrów będzie dzielić Was od nadmorskiej plaży i ok. 50 metrów od brzegu Jeziora Bukowo. Zamieszkacie w jednym z 2 trzykondygnacyjnych pawilonów hotelowych. Będziecie korzystać budynku głównego, w którym mieści się jadalnia, kawiarnia z salą dyskotekową i słonecznym tarasem, sala telewizyjno – taneczna, bilard i tenis stołowy. Do dyspozycji uczestników będzie boisko do siatkówki, koszykówki i piłki nożnej, plac zabaw, miejsca na ogniska, a w budynkach hotelowych – 8 salek telewizyjnych.


Świadczenia

Zakwaterowanie: Ośrodek Wypoczynkowy „CARBO” 10 noclegów pokoje typu studio 2+2 i 2+3-osobowe z łazienkami i balkonami.
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki + podwieczorek) w stołówce ośrodka. Śniadania i kolacje w formie bufetu, obiad serwowany do stolika. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną. Wyjazd dziecka wymagającego specjalnej diety możliwy jest tylko po uzyskaniu zgody organizatora, najpóźniej na 21 dni przed rozpoczęciem turnusu (dieta może być dodatkowo płatna). Zapewniamy uczestnikom stały dostęp do wody pitnej na terenie ośrodka.
Transport: autokarem z klimatyzacją.
Ubezpieczenie: NNW – 15.000 PLN.
Opieka kadry pedagogicznej i instruktorskiej. Dojazdy lokalne. Realizacja programu.


Informacje praktyczne

Kadrę stanowić będą: ratownicy wodni, tancerze, instruktorzy pływania, windsurfingu, survivalu, paintballa, fitness, pierwszej pomocy i strzelectwa sportowego. Ze względu na warunki atmosferyczne i stan psychofizyczny większości uczestników program może ulec zmianie. Wszystkie zajęcia odbywać się będą z zastosowaniem wszelkich niezbędnych elementów zapewniających bezpieczeństwo (kaski, uprzęże asekuracyjne, kamizelki asekuracyjne, maski ochronne, mundury). Dodatkowo od każdego uczestnika pierwszego dnia pobytu pobierzemy kaucję w wysokości 30 zł na pokrycie ewentualnych strat spowodowanych przez niego w sprzęcie lub w wyposażeniu ośrodka. Jeśli takich strat nie będzie – kaucję w całości oddamy w dniu wyjazdu. Wymagany ekwipunek – legitymacja szkolna, mały plecak, śpiwór (obóz „Misja specjalna”), karimat, ciepły sweter lub polar, dres sportowy, kurtka przeciwdeszczowa, buty turystyczne, scyzoryk, latarka z zapasem baterii, letnie nakrycie głowy i okulary słoneczne, krem ochronny z filtrem UV, strój kąpielowy; mile widziane: busole, instrumenty muzyczne, aparaty fotograficzne, własna muzyka na płytach CD.

Planowany przyjazd do ośrodka w godz. 19:00- 20:00.
Planowany wyjazd z ośrodka w godz. 06.00- 07.00.
Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 18.30, wyjazd nie później niż o godz. 08.00.



» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna    

Terminy i ceny Dąbki - obóz Fitness i Sport     (skrót: DABKI CARBO FITNESS I SPORT PAX FB)
Nr grupy Data Cena 
ŁPOD062525.06 - 05.07Sprzedaż zakończona Plan podróży11 dni
ŁPOD070606.07 - 16.071799 zł Plan podróżyRezerwuj11 dni
ŁPOD071717.07 - 27.071799 zł Plan podróżyRezerwuj11 dni
ŁPOD072828.07 - 07.081799 zł Plan podróżyRezerwuj11 dni
ŁPOD080808.08 - 18.081799 zł Plan podróżyRezerwuj11 dni
ŁPOD081919.08 - 29.081799 zł Plan podróżyRezerwuj11 dni

Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na ofertach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i ofert młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, oferty sportowe w Polsce i za granicą. Bogate oferty rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe oferty młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym ofertami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział oferty młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.