Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-17
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Mrzeżyno - obóz fabularny ASG Wojownicy Pustkowi Almatur 2019

OFERTA LATO 2019 OBOZY MŁODZIEŻOWE POLECANE WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS BIURO PROMOCJA LAST MINUTE
Oferta turystyczna
Polecamy
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Obozy młodzieżowe

Polska

Morze

Tematyczne

Gry

Obozy młodzieżowe w miejscowości

Mrzeżyno

Obozy i kolonie blisko miejscowości

Mrzeżyno


Mrzeżyno - obóz fabularny ASG Wojownicy Pustkowi

(wiek 12-18)
Informacje
Galeria


» przejdź do galerii

Jeśli lubisz ruch i wysiłek fizyczny to przyjedź do Mrzeżyna - nadmorskiej miejscowości położonej nad jeziorem Resko. Tutaj zarówno chłopcy, jak i dziewczyny znajdą odpowiednią dla siebie aktywność, a zajęcia specjalistyczne przeplatać się będą z rekreacją i zabawą. A to wszystko pod opieką instruktorów i wychowawców (ratowników wodnych, podoficerów Wojska Polskiego, instruktorów paintballa, samoobrony, survivalu, wspinaczki i strzelectwa) z zastosowaniem sprzętu zapewniającego bezpieczeństwo (uprzęże asekuracyjne, kaski, gogle, maski i kamizelki). Obozy polecamy wszystkim fanom wojskowości, lubiącym wysiłek fizyczny i rywalizację.

Program

ASG „WOJOWNICY PUSTKOWI” (WP) (12-14 lat), (15-18 lat)

Przygotujcie się na przygodę swojego życia!
Uczestnicy odbędą fantastyczną wędrówkę po RADIOAKTYWNYM PUSTKOWIU. Scenariusze i gry lampowe takie jak: STALKER, FALLOUT czy NEUROSHIMA, nawiązujące do tematyki post-apo dostarczą niezapomnianych wrażeń.
ASG: zajęcia z użyciem replik broni.
LARP: seria scenariuszy i gier fabularnych post-apo nawiązujących do gier i książek; zwiedzanie radioaktywnego świata, nawiązywanie współpracy, znajdowanie ukrytych bogactw, przetrwanie!
BROŃ PIANKOWA: tworzenie i nauka walki zakończona turniejem.
WARSZTATY COSPALY: zajęcia z doświadczonym larpowcem, przygotowywanie kostiumów, rekwizytów do gry oraz sztucznych efektów FX na twarzy (blizny, rany).
SURVIVAL: sztuka przeżycia na radioaktywnym pustkowiu i w zrujnowanych miastach.
KSIĄŻKĄ I KOŚCIĄ: nauka oraz prowadzenie sesji RPG (planszówki i gry karciane).
„RADIOAKTYWNA PRZYGODA”: całodniowa gra larpowa (uczestnicy podzieleni na frakcje, zabezpieczą i wzmocnią swoje bazy, będą walczyć o przetrwanie w radioaktywnym świecie).
TRENINGI SPRAWNOŚCIOWE: przygotowanie się do przetrwania w trudnych warunkach (zaprawy poranne, testy sprawnościowe). Wskazane jest zabranie własnych stylizacji i kombinezonów post-apo.
Obóz polecamy miłośnikom gier komputerowych, którzy chcą dobrze przygotować się do uczestnictwa w rozgrywkach larpowych. Tutaj przeżyją przygodę stając się „żywymi uczestnikami gry”.

Poza zajęciami z wybranego obozu czekają na Was atrakcje wspólne dla wszystkich:
podstawy terenoznawstwa – „czytanie z gwiazd”, odnajdywanie kierunku, użycie busoli i wyznaczanie azymutów, wędrówki na orientację, nocne przemarsze, komunikowanie się w terenie;
pierwsza pomoc – niesienie pomocy na polu walki, konstruowanie noszy, transport rannego w warunkach bojowych, symulacja akcji ratunkowej na lądzie i wodzie, tamowanie krwotoków i opatrywanie ran; zajęcia sprawnościowe – zaprawy poranne, musztra, zajęcia na siłowni, tory przeszkód, marszobiegi; plażowanie i kąpiele w morzu oraz na basenie kąpielowym; ogniska z pieczeniem kiełbasek, a dla chętnych wiele innych „szalonych” zajęć rozrywkowych.
Czekają Cię też zajęcia z AK-47 Kałasznikow – zasady działania karabinu, zajęcia z rozkładania broni, zawody w szybkości składania broni i ładowania magazynków (broń pozbawiona jest cech bojowych);
strzelectwo – sytuacyjne z krótkiej broni strzeleckiej, z elementami stresu i z użyciem repliki pistoletu WALTER P99;
walka wręcz – sposoby obezwładniania uzbrojonego napastnika, walka gumowymi atrapami broni, zasady poruszania się w walce, techniki jednostek specjalnych.

Program fakultatywny

Dodatkowe zajęcia: ASG – 10 PLN (za każdy dodatkowy scenariusz), strzelectwo – Walter P99 – 20 PLN. Możliwość zakupu mundurów wojskowych z demobilu od 50 PLN (komplet bluza + spodnie).

Zakwaterowanie

Ośrodek „FAMA-STA”

Ośrodek położony jest w centrum Mrzeżyna, w odległości 350 m od morza, na rozległym, ogrodzonym obszarze.
Zakwaterowanie w murowanych pawilonach hotelowych – pokoje: 4-, 5-osobowe z łazienkami. Na terenie obiektu znajdują się: odkryty basen kąpielowy o wymiarach 8 x 16 m, jadalnia, kawiarnia, biblioteka, 5 sal dydaktycznych i telewizyjnych, 2 sale dyskotekowe, a także boiska (siatkówka, siatkówka plażowa, koszykówka, piłka nożna, badminton), kort tenisowy, tenis stołowy, trzy place zabaw, siłownia i miejsca na ogniska.

Świadczenia

Zakwaterowanie:
10 noclegów.
Wyżywienie:
całodzienne (3 posiłki + podwieczorek; śniadania i kolacje w formie bufetu), obiad serwowany. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu. Ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną. Możliwość zamówienia (najpóźniej 7 dni przed rozpoczęciem obozu – za dopłatą) diety: wegetariańskiej (150 PLN/turnus), bezglutenowej/bezlaktozowej (250 PLN/turnus).
Transport:
Autokar turystyczny.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15.000 PLN.
Opieka kadry pedagogicznej, medycznej, instruktorskiej i ratowniczej. Nagrody i pamiątki. Realizacja programu.

Informacje praktyczne

Cena nie obejmuje dopłaty za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży. Program obozów zostanie odpowiednio dostosowany do warunków atmosferycznych oraz stanu psychofizycznego większości uczestników. Zabierz ze sobą: mały plecak, śpiwór, karimatę, ciepły sweter lub polar, nakrycie głowy, dres sportowy, kurtkę przeciwdeszczową, odzież i buty do chodzenia po lesie i mokradłach (niedrogie obuwie, mogące ulec zniszczeniu), buty turystyczne, latarkę z zapasem baterii, letnie nakrycie głowy, strój kąpielowy. Mile widziane: odzież moro, buty wojskowe oraz aparaty fotograficzne. Od każdego uczestnika pierwszego dnia pobytu pobierzemy kaucję w wysokości 30 PLN na pokrycie ewentualnych strat spowodowanych przez niego w sprzęcie lub w wyposażeniu ośrodka. Podział na grupy wiekowe we wszystkich typach obozów będzie realizowany przy minimum 10 osobach w danych przedziałach wiekowych.

Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz. 20.00. Planowany wyjazd z ośrodka ok. godz. 06.30.
Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 17.00, wyjazd nie później niż o godz. 10.00.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Mrzeżyno - obóz fabularny ASG Wojownicy Pustkowi     (skrót: MRZEZYNO FAMASTA OBOZ FABULARNY ASG WOJOWNICY PUSTKOWI PAX FB)
Nr grupy Data Cena 
KPOM062424.06.2019 - 04.07.20191999 zł   1799 zł Promocja Plan podróżyRezerwuj11 dni
KPOM070505.07.2019 - 15.07.20191999 zł   1799 zł Promocja Plan podróżyRezerwuj11 dni
KPOM071616.07.2019 - 26.07.20191999 zł   1799 zł Promocja Plan podróżyRezerwuj11 dni
KPOM072727.07.2019 - 06.08.20191999 zł   1799 zł Promocja Plan podróżyRezerwuj11 dni
KPOM080707.08.2019 - 17.08.20191999 zł   1899 zł Promocja Plan podróżyRezerwuj11 dni
KPOM081818.08.2019 - 28.08.20191999 zł   1799 zł Promocja Plan podróżyRezerwuj11 dni

kod imprezy: KPOM~MRZEZYNO_FAMASTA_OBOZ_FABULARNY_ASG_WOJOWNICY_PUSTKOWI_PAX_FB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.