Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Infolinia Almatur  +48 42 637 11 22  pn-pt  godz.10-17

Lesko - Bieszczady - obóz detektywistyczny bieszczadzki tropiciel Almatur 2023

bezpieczne
podróże
OBOZY MŁODZIEŻOWE OBOZY W ŁAZACH BIURO OBOZY KOLONIE W POLSCE OBOZY KOLONIE ZA GRANICĄ
menuAlmatur kolonie i obozy
infoliniawyszukiwarka
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy młodzieżowe kolonie

Obozy młodzieżowe

Obozy młodzieżowe w Polsce

obozy młodzieżowe za granicą

Obozy nad morzem

Obozy nad jeziorami

Obozy w górach

Obozy w mieście

Obozy i kolonie na Mazurach

Obozy i kolonie w Borach Tucholskich

Obozy i kolonie w Tatrach

Obozy i kolonie w Bieszczadach

Obozy i kolonie rekreacyjne

Obozy - zajęcia aktywne

Obozy artystyczne

Obozy sportowe

Obozy tematyczne

Kolonie i obozy tematyczne

Polecamy

Obozy Czaplinek

Obozy Dąbki

Obozy w Łazach świat Harrego Pottera

Obozy Bachorze

Obozy Borne Sulinowo

Obozy Uniejów

Obozy Dziwnówek

Obozy Spała

Obozy Grotniki

Obozy Kortowo

Obozy i kolonie

Obozy i kolonie windsurfingowe

Obozy i kolonie żeglarskie

Obozy i kolonie militarne

Obozy i kolonie paintballowe

Obozy i kolonie aktorskie

Obozy i kolonie detektywistyczne

Obozy i kolonie fitness i aerobik

Obozy i kolonie fotograficzne

Obozy i kolonie świat gier

Obozy i kolonie interdyscyplinarne

Obozy i kolonie jazdy konnej

Obozy i kolonie kajakarskie

Obozy i kolonie piłkarskie

Obozy i kolonie plastyczne

Obozy i kolonie pływackie

Obozy i kolonie przygodowe

Obozy i kolonie rowerowe

Obozy i kolonie siatkarskie

Obozy i kolonie śpiew i muzyka

Obozy i kolonie survivalowe

Obozy i kolonie taneczne

Obozy i kolonie tenisowe


Lesko - Bieszczady - obóz detektywistyczny bieszczadzki tropiciel

(wiek 7-18 lat)


Bieszczady odkryją przed Tobą sposób na ekstremalnie udane wakacje! Wyjątkowość tego tajemniczego zakątka Polski sprawi, że każdy dzień zamieni się w niezapomnianą przygodę.

Program
Obóz pełen przygód w odkrywaniu tajemnic, które ukryte są w malowniczych Bieszczadach! Czekają na Was:

Paintball - aktywna zabawa i różne scenariusze gier („Zdobądź Flagę”, „Death Match”, „Ochrona Prezydenta” itp.). Do dyspozycji aż 150 kul do wystrzelenia i pełne umundurowanie;

Bieszczadzka Samarytanka - nauczymy Was jak postępować w razie wypadku w terenie, pokażemy pozycję boczna ustaloną, techniki udzielania pierwszej pomocy, sposoby bandażowania i opatrywania ran. Nie zabraknie wskazówek jak zachować bezpieczeństwo w trakcie wypadku, co zrobić kiedy w czasie wędrówki dojdzie do upadku czy skręcenia czy jak zareagować, kiedy podczas grilla nasz przyjaciel się poparzy? Cenny kurs i ćwiczenia dla każdego detektywa;

Strzelnica – doskonalenie strzeleckie z broni pneumatycznej i łucznictwa- jak przyjąć prawidłową postawę, jak przymierzyć się do celu, obsługa i podstawowa wiedza strzelecka;

Techniki Kryminalne - będziecie badać miejsce przestępstwa, zbierać odciski palców, zabezpieczać inne dowody i wyciągać z nich wnioski tak, aby rozwikłać zagadkę, rozszyfrowywać i zakodować wiadomości;

Wsparcie Policji – wizyta na komendzie, zajęcia praktyczne, odkrywanie tajemnic pracy policjantów;

Treningi Tropiciela - poznacie techniki maskowania i kamuflażu, sposoby obserwacji obiektu i bezszelestnego tropienia celu, badania śladów, budowy obozowiska i schronienia w lesie.

Szyfrowanie – nauczycie się zamieniać tekst jawny za pomocą różnych algorytmów w szyfrogram. Poznacie kod Cezara, Morse`a, GADERYPOLUKI i Czekoladkę;

Tajemnica Kamienia Leskiego - gra terenowa odkrywająca historię magicznego Leska;

Po zajęciach czeka Was mnóstwo dodatkowych atrakcji:
a. Ty druha we mnie masz… Integracja obozowa: Wieczorne ognisko i kiełbaski to zawsze klimatyczny czas. Kadra zorganizuje również ciekawe zajęcia wieczorne: „Mam talent”, „Pan Jajko”, karaoke, dyskoteka w rytmie największych przebojów i wiele innych ciekawych propozycji.
b. Błekitna wstęga Sanu - piesza wycieczka przez najwyższe wzgórze górujące nad historycznym, galicyjskim Leskiem, po drodze owiany legendami Kamień Leski z piknikiem nad rzeką San i spływ najpiękniejszym jej fragmentem.
c. Ciekawe miejsca: Wędrówki bieszczadzkimi szlakami oraz piesze wycieczki, podczas których odwiedzicie m.in.: "Bieszczadzkie Krupówki", "Bieszczadzkie morze", czyli jezioro Solińskie wraz z zaporą, punkt widokowy na Polańczyk i Uzdrowisko Polańczyk. W Lesku zwiedziecie: Synagogę z zewnątrz, Kirkut, centrum miasta i źródła mineralne.
d. Pełen Relaks: Kąpiel w jeziorze i słoneczna pogoda czyli to co Tygryski lubią najbardziej.
e. Rusz głową: Gry planszowe, terenowe i fabularne (Uno, Mafia, Prawo Dżungli, Dixit, Alias Party, Białe i Czarne Historie) rozwijające wyobraźnię i uczące współpracy w grupie.
f. Sport to zdrowie: Zajęcia sportowe i rekreacyjne: plażowa piłka siatkowa i nożna, badminton, wyścigi rzędów i konkursy z nagrodami.
Program fakultatywny

Fotorelacja - wspomnienia z wakacji w formie zdjęć do pobrania online - 35 PLN

Aquarius Wodna Zabawa - zjeżdżalnie, baseny, gejzer i masaże wodne - 45 PLN

Paintball + Bumper Ball - różne scenariusze gier paintballowych i zabawa w przezroczystej kuli - 80 PLN

Rejs statkiem po Solinie - 35 PLN

Techniki linowe + Archery Tag - nauka wiązania węzłów linowych, slackline, budowa wieży ze skrzynek i wspinaczka się po ściance wspinaczkowej z zabezpieczeniem oraz strzelanie z łuku bezpiecznymi strzałami - 75 PLN

„Zakamarki LESKO SKI” - Auta terenowe 4x4 - (45 minut) - 85 PLN

„Szlakiem Watahy” – Auta terenowe 4x4 - (2 godziny) - 150 PLN

Wyprawa na Połoninę Wetlińską - całodzienna pieszo- autokarowa wycieczka w wysokie Bieszczady, w programie: przejazd Wielką Pętlą Bieszczadzką do Przełęczy Wyżna, przejście do Głównego Szlaku Beskidzkiego, a tam: Połonina Wetlińska, Schronisko PTTK Chatka Puchatka, Hasiakowa Skała, Srebrzysta Przełęcz, Szare Berdo, Przełęcz Orłowicza (1099 m n.p.m.), opcjonalnie wejście na Smerek (1222 m n.p.m.) – najdalej wysunięty na zachód szczyt pasma Połonin - 130 PLN

Energylandia - największy Park Rozrywki w Polsce - dla wszystkich grup wiekowych - 350 PLN

Zakwaterowanie

W nowo wybudowanym ośrodku Wrota Bieszczad w Lesku w pokojach typu studio 4/5/6-osobowych z jedną lub dwoma łazienkam z pełnym węzłem sanitarnym.

Wszelkie życzenia dotyczące zakwaterowania będą rozpatrywane w miarę możliwości.

Świadczenia


Zakwaterowanie: 10 noclegów
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki + deser) w stołówce ośrodka. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną.
Transport: autokar turystyczny.
Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.
Opieka pedagogiczna. Realizacja programu.

Informacje praktyczne
Cena nie obejmuje dopłaty za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży, kosztów imprez fakultatywnych. Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz. 21.15. Planowany wyjazd z ośrodka ok. godz. 06.30. Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 19.00, wyjazd nie później niż o godz. 08.00.

Uczestnikom obozu zapewniamy całodobowy dostęp do wody pitnej w stołówce ośrodka. Prosimy o zabranie ze sobą metalowego kubka lub bidonu.

Zakup wycieczek fakultatywnych nieznacznie wpłynie na realizację programu obozowego.

Realizacja fotorelacji do 3 tygodni po zakończeniu obozu.

Adres obiektu: ul. Ossolińskich, 38-600 Lesko
Informacje o cenie

Podana cena imprezy nie zawiera obowiązkowych składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 2 PLN oraz Turystyczny Fundusz Pomocowy - 2 PLN

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Lesko - Bieszczady - obóz detektywistyczny bieszczadzki tropiciel   (skrót: LESKO - DETEKTYWISTYCZNY BIESZCZADZKI TROPICIEL 2023 PAX FB)
24.06 - 04.07.2023
 11 dni / APBZ0624
2799 zł   2399 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2399 zł
Plan podróżyRezerwuj
05.07 - 15.07.2023
 11 dni / APBZ0705
2799 zł   2399 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2399 zł
Plan podróżyRezerwuj
16.07 - 26.07.2023
 11 dni / APBZ0716
2799 zł   2399 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2399 zł
Plan podróżyRezerwuj
27.07 - 06.08.2023
 11 dni / APBZ0727
2799 zł   2399 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2399 zł
Plan podróżyRezerwuj
07.08 - 17.08.2023
 11 dni / APBZ0807
2799 zł   2399 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2399 zł
Plan podróżyRezerwuj
18.08 - 28.08.2023
 11 dni / APBZ0818
2799 zł   2399 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2399 zł
Plan podróżyRezerwuj

kod imprezy: APBZ~LESKO_-_DETEKTYWISTYCZNY_BIESZCZADZKI_TROPICIEL_2023_PAX_FB



Lesko to miasto w województwie podkarpackim, które zyskało popularność dzięki rozgrywającej się tutaj akcji powieści "Pan Samochodzik i tajemnica tajemnic". Jest idealnie przystosowane dla dzieci i młodzieży, ponieważ można tutaj spędzać cakrywnie czas, a także leniuchować i odpoczywać po roku szkolnym.
Bieszczady to grupa dwóch pasm górskich w łańcuchu Karpat w południowo wschodniej Polsce. Pasma Bieszczadów znajdują się między Przełęczą Łupkowską a Przełęczą Wyszkowską. Najwyższy szczyt Bieszczadów na terytorium Polski – Tarnica. Bieszczady należą do Beskidów Wschodnich, które są częścią Zewnętrznych Karpat Wschodnich. Bieszczady to wspaniałe miejsce do organizacji kolonii i obozów młodzieżowych dla dzieci w wakacje, zarówno tych bardziej aktywnych jak i rekreacyjnych.



Biuro Podróży Almatur
BPiT Almatur Łódź sp. z o.o.
90-417 Łódź, ul. Piotrkowska 59
tel. (42) 637 11 22
tel. (42) 632 93 73
fax. (42) 637 11 85
mail: lodz@almatur.pl
Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna, dzieci i studenci, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę na obozy, kolonie, obozy młodzieżowe i wycieczki objazdowe. Biuro Podróży Almatur propaguje aktywne, rekreacyjne oraz sportowe formy wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając, chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych czy koloniach dla dzieci. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, sportowe, kolonie dla dzieci to bezstresowe wakacje. Obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci to klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci oraz wycieczki objazdowe. Zapraszamy na obozy i kolonie letnie.

Klauzula informacyjna: Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
pfr    Subwencja PFR