Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Dziwnówek - obóz ASG Almatur 2018

OFERTA LETNIA OBOZY MŁODZIEŻOWE POLECANE WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS BIURO PROMOCJA LAST MINUTE
Oferta turystyczna
Polecamy
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Obozy młodzieżowe

Polska

Morze

Aktywne

Militarny

Obozy młodzieżowe w miejscowości

Dziwnówek

Obozy i kolonie blisko miejscowości

Dziwnówek


Dziwnówek - obóz ASG

(wiek )
Informacje
Galeria


» przejdź do galerii

Dziwnówek to nadmorska miejscowość wypoczynkowa, położona na Mierzei Dziwnowskiej oddzielającej Morze Bałtyckie od Zalewu Kamieńskiego, oddalona o 8 km od Kamienia Pomorskiego i 20 km od Międzyzdrojów. Tutaj adrenalina nie opuści Cię ani na krok. Będziesz mógł spróbować swoich sił w paintballu, sprawdzić się w zajęciach z ASG, zagrać mecz na boisku "Mega-piłkarzy" lub szukać ukrytych skarbów wykrywaczem metalu. Zamieszkasz w ośrodku "Zielona noc" (dawniej "Marcel") składającym się z 21 drewnianych domków campingowych typu "Szałas" i budynku murowanego z jadalnią, położonych na oświetlonym i ogrodzonym terenie. Każdy domek to dwa 3-osobowe pokoje na parterze oraz pokój 4-osobowy na piętrze. Każdy pokój ma niezależne wejście i własną łazienkę. Do Twojej dyspozycji: jadalnia, świetlica ze sprzętem dyskotekowym, sala bilardowa, tenis stołowy, boisko do piłki nożnej, siatkówki plażowej i koszykówki, plac zabaw oraz krąg ogniskowy. Zasmakuj kąpieli w morzu pod opieką ratowników wodnych, wycieczek pieszych i rowerowych oraz ognisk w miłej atmosferze. Czeka Cię program wspólny dla wszystkich obozów, który będzie dopiero wstępem do największej przygody Twojego życia. Zajęcia sprawnościowe: zaprawy poranne, musztra, marszobiegi, wyścigi w workach, na szczudłach i wieloosobowych nartach, zajęcia gimnastyczne na plaży. I pomoc: symulacja akcji ratunkowej na wodzie, konstruowanie noszy, udzielanie pomocy oraz transport rannego w trudnych warunkach terenowych oraz w wodzie. Terenoznawstwo: "czytanie mapy", nauka posługiwania się busolą, odnajdywanie północnego kierunku z układu gwiazd, wędrówki na orientację, nocne podchody, zaawansowane gry terenowe. Dyskoteki: z karaoke. Gry: z wykorzystaniem konsoli Playstation. Wypad: na kryty basen w sąsiednim ośrodku "Jantar".


Program

ASG – „Braterstwo Broni” (12-15 lat), (15-18 lat)
Obóz dla fanów wojskowości, zarówno dla tych co brali już udział w rozgrywkach ASG, jak i dla tych, którzy chcą dopiero spróbować w nich swoich sił. ASG: (Air Soft Gun) – zajęcia z użyciem broni skonstruowanej w celu realnego odwzorowania pola walki (repliki broni ASG to wierne kopie oryginałów, pod względem wielkości, szczegółów i ciężaru); ćwiczenie taktyki walki w warunkach będących wiernym odtworzeniem prawdziwych działań wojennych: szkolenie z zasad bezpieczeństwa i odpowiedniej obsługi replik broni, podstawy działania w lesie, strzelanie dynamiczne do celu stałego i ruchomego, różne pozycje strzeleckie i właściwa postawa podczas strzelania, poruszanie się w terenie w szykach bojowych, komunikacja niewerbalna i sygnały dowodzenia, realizacja różnych scenariuszy ASG („Team Deathmatch”, „Capture the Flag”, „Search and Destroy”, ochrona VIP-a, konwojowanie rannego, przemarsz przez teren wroga, działanie na tyłach wroga, zasadzka i podstawy działań snajperskich); część zajęć prowadzona będzie nocą. Zielona taktyka: zasady prowadzenia działań na otwartym terenie; natarcie krótkimi skokami, formacje patrolowe, kamuflaż, reakcja na kontakt ogniowy i zerwanie kontaktu, przejścia przez drogę lub skrzyżowanie, działania dywersyjne na tyłach wroga. Czerwona taktyka: zasady ratownictwa na polu walki; ewakuacja rannego różnymi sposobami, opatrywanie ran postrzałowych i innych urazów powstających podczas działań wojennych; zawartość apteczki indywidualnej żołnierza; składanie meldunku MEDEVAC. Samoobrona i walka wręcz: nauka podstaw wojskowego systemu walki wręcz, obrona przed atakiem i szantażem nożem, pałką i bronią palną, wychodzenie z duszeń. Zajęcia strzeleckie: strzelanie zza różnych przeszkód terenowych,ogień zaporowy, postępowanie przy zacięciu się broni, strzelanie do celu stałego i poruszającego się, postawy strzeleckie, turnieje strzeleckie z wykorzystaniem broni pneumatycznej. Szyfrowanie: nauka różnych rodzajów szyfrowania oraz posługiwania się alfabetem Morse’a i alfabetem fonetycznym (NATO). Zajęcia inżynieryjno-saperskie: poznanie budowy i działania granatów różnych typów, rzut granatem, budowa okopów, zakładanie pola minowego, przejście przez pole minowe, rozminowywanie terenu przy użyciu wykrywaczy metali i macek saperskich. OPBMR: obrona przeciwko broni masowego rażenia, zakładanie maski przeciwgazowej na czas, strzelanie w maskach przeciwgazowych z broni pneumatycznej, zakładanie i zajęcia w odzieży przeciwchemicznej. Punkty kontrolne: zasady działania na punktach kontrolnych (checkpoint), przeszukiwanie, obezwładnianie i aresztowanie podejrzanego. Survival militarny: podstawowe czynniki i psychologia przetrwania, pozyskiwanie i uzdatnianie wody do picia, niewidoczne obozowisko i sztuka kamuflażu, rozpalanie ognisk w różnych warunkach, budowa noszy, nocne warty przy ognisku. AK-47 Kałasznikow: zasada działania, zawody w rozkładaniu, składaniu broni i ładowaniu magazynków na czas; nauka celowania, przeładowywania i oddawania „suchych strzałów” (broń pozbawiona jest cech bojowych). Pokaz wyposażenia wojskowego: zapoznanie się i nauka obsługi replik karabinków AKM, AKMS, M4, L85, karabinu maszynowego M249 oraz granatników przeciwpancernych AT4 i M72 LAW; możliwość przymierzania mundurowania i wyposażenia różnych armii i formacji wojskowych. „W potrzasku”: nocna gra terenowa, której fabuła i zarys działań będą zależały od wieku i sprawności uczestników oraz warunków pogodowych; zakończy ją rozdanie „nieśmiertelników” dowodu przynależności do „Braterstwa Broni”.


Program fakultatywny

Paintball – 30 zł,
Mega-piłkarze – 10zł,
Bumperballe – 10zł,
ASG – 10 zł (za każdy dodatkowy magazynek).
Możliwość zakupu: mundurów wojskowych z demobilu – od 50 zł (komplet bluza + spodnie) oraz innych akcesoriów militarnych i survivalowych.


Zakwaterowanie

Ośrodk Wypoczynkowy "Zielona noc" (dawniej „MARCEL” ) - składając się z 21 drewnianych domków campingowych typu „Szałas” i budynku murowanego z jadalnią, położonych na oświetlonym i ogrodzonym terenie. Każdy domek to dwa 3-osobowe pokoje na parterze oraz pokój 4-osobowy na piętrze. Każdy pokój ma niezależne wejście i własną łazienkę. Do Twojej dyspozycji: jadalnia, świetlica ze sprzętem dyskotekowym, sala bilardowa, tenis stołowy, boisko do piłki nożnej, siatkówki plażowej i koszykówki, plac zabaw oraz krąg ogniskowy.


Świadczenia

Zakwaterowanie: 10 noclegów w Ośrodku Wypoczynkowym „Zielona Noc” (dawniej „MARCEL” ).
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki + podwieczorek) w stołówce ośrodka. Śniadania i kolacje w formie bufetu, obiad serwowany do stolika. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną.

Wyjazd dziecka wymagającego specjalnej diety możliwy jest tylko po uzyskaniu zgody organizatora, najpóźniej na 21 dni przed rozpoczęciem turnusu (dieta może być dodatkowo płatna). Zapewniamy uczestnikom stały dostęp do wody pitnej na terenie ośrodka.
Transport: autokar z klimatyzacją. Ubezpieczenie: NNW – 15.000 PLN. Opieka kadry pedagogicznej i instruktorskiej. Nagrody i pamiątki. Dojazdy lokalne. Realizacja programu.





Informacje praktyczne

Kadrę stanowić będą: ratownicy wodni, instruktorzy: paintballa, survivalu i strzelectwa sportowego. Ze względu na warunki atmosferyczne i stan psychofizyczny większości uczestników program może ulec zmianie. Wszystkie zajęcia odbywać się będą z zastosowaniem wszelkich niezbędnych elementów zapewniających bezpieczeństwo (kamizelki asekuracyjne, gogle i maski ochronne, mundury, rękawice). Obóz Mali Odkrywcy – 1 wychowawca na 10 uczestników. Dodatkowo od każdego uczestnika pierwszego dnia pobytu pobierzemy kaucję w wysokości 30 zł na pokrycie ewentualnych strat spowodowanych przez niego w sprzęcie lub w wyposażeniu ośrodka. Jeśli takich strat nie będzie – kaucję w całości szkolna, mały plecak, śpiwór, karimat, ciepły sweter lub polar, dres sportowy, kurtka przeciwdeszczowa, odzież i buty do chodzenia w wodzie, po lesie i mokradłach (niedrogie obuwie mogące ulec zniszczeniu), buty turystyczne, latarka z zapasem baterii, letnie nakrycie głowy, scyzoryk, okulary słoneczne, krem ochronny z filtrem UV, strój kąpielowy; mile widziane: odzież moro, buty wojskowe, busole, instrumenty muzyczne i aparaty fotograficzne.

Planowany przyjazd do ośrodka w godz. 20.30-21.30.
Planowany wyjazd z ośrodka w godz. 05.30-06.30 .
Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 18.30, wyjazd nie później niż o godz. 08.00.


» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe (obowiązuje do 30.06.2018)     » Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe (obowiązuje od 01.07.2018)     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Dziwnówek - obóz ASG     (skrót: DZIWNOWEK ASG PAX FB)
Nr grupy Data Cena 
ŁPMD080808.08 - 18.08Impreza w trakcie realizacji Plan podróży11 dni
ŁPMD081919.08 - 29.08Sprzedaż zakończona Plan podróży11 dni

Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.