Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Borne Sulinowo - obóz ASG Almatur 2018

OFERTA LETNIA OBOZY MŁODZIEŻOWE POLECANE WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS BIURO PROMOCJA LAST MINUTE
Oferta turystyczna
Polecamy
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Obozy młodzieżowe

Polska

Jeziora

Aktywne

Militarny

Obozy młodzieżowe w miejscowości

Borne sulinowo

Obozy i kolonie blisko miejscowości

Borne sulinowo


Borne Sulinowo - obóz ASG

(wiek 12-18)
Informacje
Galeria



» przejdź do galerii

Borne Sulinowo oraz przyległy poligon, który rozciąga się aż do "miasta widma" Kłomina, zawsze owiane było tajemnicą. Trudno się temu dziwić, biorąc pod uwagę historię miasta i okolicy. Dwóm wielkim armiom (niemieckiej i radzieckiej), które władały tu poprzednio, zupełnie nie zależało na reklamie swoich poczynań. Choć wojska radzieckie oficjalnie nie posiadały w Polsce rakiet strategicznych z głowicami atomowymi, to w pobliżu poligonu pozostały po nich potężne silosy rakietowe, w których najprawdopodobniej było to "nieistniejące" uzbrojenie. To i wiele innych faktów powoduje, że atmosfera tajemniczości towarzyszącą miastu nie przemija i co jakiś czas wraca z nową siłą. Kompleks ośrodków, w których będziecie zakwaterowani, położony jest w lesie, niedaleko jeziora Pile. W okolicy znajdują się boiska ze sztuczną nawierzchnią do koszykówki i piłki nożnej, boisko do siatkówki plażowej oraz doskonale wyposażona hala sportowa z kilkoma salami, a także mały kryty basen. Po intensywnym szkoleniu nie zabraknie czasu na plażowanie nad czystym jeziorem. Ponadto zorganizowane zostaną nocne podchody, zawody w terenie, na stadionie lub w hali sportowej. W wolnej chwili grupa zwiedzi bunkry Wału Pomorskiego, przejedzie wojskowymi środkami transportu po okolicznych poligonach. Poziom adrenaliny wzrośnie podczas ćwiczeń elementów musztry, zajęć strzeleckich, a także podczas marszu z elementami survivalu. Dzień zakończymy wieczorkiem przy muzyce bądź ogniskiem. Z nami nie będziesz się nudzić, a wysoko wykwalifikowana kadra gwarantuje ciekawe i niezapomniane chwile. W terminie 16-19.08 w Bornym Sulinowie odbywa się XV Międzynarodowy Zlot Pojazdów Militarnych.


Program

Obóz ASG - zostań komandosem (12-18 lat)Jeśli chcesz doświadczyć dreszczu emocji i poczuć się jak na polu walki – to miejsce właśnie dla Ciebie! Zostaniesz rekrutem, który pod okiem profesjonalnych instruktorów zostanie przeszkolony w zakresie: musztry, survivalu (nauczysz się jak przetrwać w lesie), orientacji w terenie, poznasz budowę oraz dowiesz się jak prawidłowo serwisować replikę, by służyła dobrze przez długie lata. To tu będziesz mógł sprawdzić się w czasie przygotowywania posiłków w warunkach polowych. Podczas zajęć z byłymi i aktywnymi wojskowymi na pewno nie będziesz się nudził! Realizowane będą: zielona taktyka (walki w otwartym terenie – zarówno leśnym jak i pustynnym, jest to podstawa szkolenia wojskowego, zawiera w sobie zagadnienia takie jak np. formacje patrolowe, sposoby patrolowania terenu, „zakładanie” zasadzek, pokonywanie przeszkód terenowych w formacjach, poruszanie się po terenach leśnych), elementy czarnej taktyki, GPS i łączność. Zgłębimy zagadnienia pirotechniczne i odbędziemy szkolenie snajperskie. Wszystkie elementy realizowane będą podczas wielu scenariuszowych strzelanek. Nie zabraknie również eskapad pojazdami militarnymi. To wszystko sprawi, że spędzisz z nami niezapomniane chwile!

Program fakultatywny

Narty wodne ok. 50 zł/15 minut.
Paintball ok. 50 zł/gra.
Jazda na quadach po poligonie ok. 100 zł/godz. Wymagana zgoda rodziców wyrażona na piśmie.
Pakiet wodniacki: Padleboard – SUP, Jet Ski – skuter wodny (15 min), narty wodne (15 min), rejs motorówką, dmuchańce wodne (np. banan wodny, opona) Koszt pakietu: 150 zł


Zakwaterowanie

Zespół Ośrodków Wypoczynkowych „Ani”, „Diament”, „Ośrodek Szkoleniowy Poczty Polskiej”, „PRL” – byłe koszarowce wojskowe, obecnie całkowicie odnowione i przystosowane do celów rekreacyjnych. Posiadają ponad 200 miejsc noclegowych w pokojach 2-, 3-, 4-osobowych. Zdecydowana większość z łazienkami i TV SAT.
Kompleks ośrodków, położony jest w lesie, niedaleko jeziora Pile. W okolicy znajdują się boiska ze sztuczną nawierzchnią do koszykówki i piłki nożnej, boisko do siatkówki plażowej oraz doskonale wyposażona hala sportowa z kilkoma salami, a także mały kryty basen i park linowy z 20 stanowiskami.


Świadczenia

Zakwaterowanie: 10 noclegów. Zespół Ośrodków Wypoczynkowych „Ani”, „Diament”, „Ośrodek Szkoleniowy Poczty Polskiej”, „PRL” – byłe koszarowce wojskowe, obecnie całkowicie odnowione i przystosowane do celów rekreacyjnych. Posiadają ponad 200 miejsc noclegowych w pokojach 2-, 3-, 4-osobowych. Zdecydowana większość z łazienkami i TV SAT. Uczestnicy Zielonego Garnizonu zakwaterowani będą w namiotach wojskowych typu NS z łóżkami polowymi. Prysznice i WC znajdują się obok, w pawilonie sanitarnym.
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki) w sali restauracyjnej ośrodka. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu. Ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną. Podczas zajęć poza miastem, ciepły catering. Nie dotyczy dnia survivalowego, gdzie posiłek przygotowują uczestnicy w warunkach polowych.
Transport: autokar turystyczny.
Ubezpieczenie: NNW – 15.000 PLN. Opieka pedagogiczna i sportowa.
Realizacja programu.


Informacje praktyczne

Konieczne są: nieprzemakalna kurtka i ciepły sweter (lub polar), strój kąpielowy, co najmniej dwie pary butów sportowych (w tym tzw. „halówki”), latarka z zapasem baterii, scyzoryk, nakrycie głowy, okulary słoneczne, krem ochronny z filtrem, środek na kleszcze i komary. Niezbędnym będzie strój mogący ulec zniszczeniu i z którym chętnie rozstaniecie się po zakończeniu obozu. Należy również zabrać poprawnie wypełnioną kartę obozową, numer PESEL. Uczestnicy obozu ASG powinni mieć ze sobą własne repliki broni, środki ochrony oczu, strój, menażkę, niezbędnik, oraz koniecznie regulamin i oświadczenie podpisane przez opiekunów Organizator zapewni: amunicje w wystarczającej ilości, środki pirotechniczne, do kamuflażu oraz do konserwacji replik. Na miejscu (za opłatą) dostępny jest podstawowy serwis ASG.
Dla chętnych, istnieje możliwość wypożyczenia repliki ASG (AK47, M16, M15, M4, karabin snajperski lub inne) na czas trwania obozu ok 120-200 zł.

WAŻNE!!! Ze względu na bezpieczeństwo uczestników do zajęć ASG dopuszczane są repliki o maksymalnej prędkości wylotowej 110 m/s czyli 360 fps.Ograniczenie nie dotyczy replik karabinów snajperskich strzelających ogniem pojedynczym. W replikach o wyższej wartości prędkości wylotowej można na miejscu dokonać odpowiednich przeróbek w celu dostosowania do wymaganych prędkości (za dodatkową odpłatnością ok. 50 zł).

UWAGA: Programy obozów będą realizowane w całości, a kolejność zajęć ustali kadra w zależności od pogody i predyspozycji psychofizycznych uczestników. Wszystkie zajęcia odbywać się będą z zachowaniem odpowiednich środków bezpieczeństwa i pod nadzorem wykwalifikowanych instruktorów.
Planowany przyjazd do ośrodka w godz. 17.30-18.30.
Planowany wyjazd z ośrodka w godz. 07.00-08.00.
Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 16.30, wyjazd nie później niż o godz. 08.00.


» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna    

Terminy i ceny Borne Sulinowo - obóz ASG     (skrót: BORNE SULINOWO ASG PAX FB)
Nr grupy Data Cena 
ŁPOB062525.06 - 05.07Sprzedaż zakończona Plan podróży11 dni
ŁPOB070606.07 - 16.071799 zł Plan podróżyRezerwuj11 dni
ŁPOB071717.07 - 27.071799 zł Plan podróżyRezerwuj11 dni
ŁPOB072828.07 - 07.081799 zł Plan podróżyRezerwuj11 dni
ŁPOB080808.08 - 18.081799 zł Plan podróżyRezerwuj11 dni
ŁPOB081919.08 - 29.081799 zł Plan podróżyRezerwuj11 dni

Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na ofertach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i ofert młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, oferty sportowe w Polsce i za granicą. Bogate oferty rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe oferty młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym ofertami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział oferty młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.