Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Almatur kolonie i obozy
INFOLINIA ALMATUR:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-17
OBOZY MŁODZIEŻOWE I KOLONIE ALMATUR

Giżycko - Hotel Europa Almatur 2021

OBOZY MŁODZIEŻOWE BON TURYSTYCZNY WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI BIURO OBOZY MŁODZIEŻOWE W POLSCE OBOZY MŁODZIEŻOWE ZA GRANICĄ MEGA PROMOCJA
Skorzystaj z wyszukiwarki
Oferta turystyczna
Polecamy
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Wczasy

Polska

Wczasy w miejscowości

Aleja wojska polskiego 37


Giżycko - Hotel Europa

Informacje
Mapa i galeria








» przejdź do galerii

Giżycko - polska stolica żeglarstwa, miasto położone na Mazurach, pomiędzy jeziorami Kisajno i Niegocin, znany ośrodek turystyczny i wypoczynkowy oraz jeden z głównych portów na szlaku wielkich jezior mazurskich.

Program

1 - 8 dzień:
Pobyt wypoczynkowy.

Program fakultatywny

ATRAKCJE W GIŻYCKU:
- Twierdza Boyen (ok. 1,5 km od hotelu) to jeden z najlepiej zachowanych zabytków architektury obronnej XIX wieku w Polsce, obiekt o wyjątkowej wartości historycznej i wysokich walorach turystycznych.
- Most obrotowy na Kanale Łuczańskim (ok. 1,5 km od hotelu) zbudowany w roku 1860 dla ułatwienia łączności Twierdzy Boyen z miastem, był i jest obracany ręcznie przez jednego człowieka.
- Wieża Ciśnień - Wieża Wodna (ok. 2,5 km od hotelu)Wieża została zbudowana w 1900 r., dziś jest punktem widokowym, z którego roztacza się widok na miasto i jezioro Niegocin, we wnętrzu znajduje się lokalne muzeum oraz kawiarnia.

ATRAKCJE W OKOLICY:
- Puszcza Borecka - ok. 30 km od Giżycka. Wolisko - leśniczówka, przy której w specjalnej zagrodzie z platformą obserwacyjną można oglądać boreckie żubry.
- Piramida w Rapie - ok. 45 km od Giżycka. Grobowiec rodziny Fahrenheid w kształcie piramidy z zachowanymi ciałami zmarłych, które uległy zjawisku mumifikacji. Piramida stoi w punkcie mocy, w punkcie koncentracji energii ziemi i kosmosu
- Wiadukty w Stańczykach - ok. 80 km od Giżycka. Podwójne, przypominające akwedukty rzymskie wiadukty nieistniejącej linii kolejowej Gołdap - Żytkiejmy.
- Mamerki k/Węgorzewa - ok. 30 km od Giżycka. Duży kompleks bunkrów z II wojny światowej, dawna kwatera główna Naczelnego Dowództwa Wojsk Lądowych pod kryptonimem "Anna".
- Gierłoż k/Kętrzyna - ok. 30 km od Giżycka. Była wojenna kwatera Hitlera - Wilczy Szaniec.
- Święta Lipka - ok. 45 km od Giżycka. Barokowy kościół, najstarsze na Warmii i Mazurach miejsce pielgrzymkowe. Koncerty organowe: wstęp wolny przy minimum 10 osobach.
- Kadzidłowo - Park Dzikich Zwierząt - ok. 50 km od Giżycka. Prywatny park o powierzchni ok. 100 ha znajdujący się w Puszczy Piskiej, na terenie Mazurskiego Parku Krajobrazowego. Żyją tu zwierzęta mazurskich lasów: jelenie, daniele, łosie, dziki, koniki polskie, osły, kozy oraz gatunki rzadkie i ginące, jak ryś czy głuszec a nawet egzotyczne świnki wietnamskie.

Zakwaterowanie

Hotel EUROPA

Położenie: hotel położony w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich, bezpośrednio nad malowniczą zatoką jeziora Kisajno w Giżycku, z dużym, zielonym ogrodem. Przy obiekcie znajduje się pomost, przy którym cumują statki. Ponadto na plaży do dyspozycji Gości sprzęt pływający: rowery wodne, łodzie wiosłowe i kajaki. Hotel jest przystosowany do obsługi gości niepełnosprawnych z dysfunkcją narządów ruchu. Posiada windę, drzwi główne - automatyczne, podjazd do hotelu. Obiekt bez barier architektonicznych: swobodne wejście do restauracji, sali sportowej, na taras. W hotelu są dwa pokoje typowo przystosowane, z dużą łazienką, odpowiednio szerokimi drzwiami wejściowymi oraz do łazienki. Poza pokojami przystosowanymi, hotel w kilku dodatkowych pokojach ma zamontowane uchwyty w łazience. Na wyposażeniu hotelu są również krzesełka sanitarne pod prysznic. (Pokoje dla osób niepełnosprawnych – tylko na potwierdzenie).
Doba hotelowa: 16:00 – 10:00

Recepcja czynna całą dobę.

Pokoje:
1, 2, 3 osobowe z łazienką i balkonem. W pokojach TV SAT, telefon. Hotel posiada również kilka pokojów 4 osobowych (tylko na zamówienie).
Do dyspozycji gości:
Sala restauracyjna, sala kominkowa z widokiem na jezioro, sala konferencyjna, rowery turystyczne, rowery wodne, łodzie wiosłowe, kajaki, parking hotelowy, boisko do gry w siatkówkę, bilard, prywatna plaża hotelowa z leżakami, bar przy plaży, kącik zabaw i plac zabaw dla dzieci oraz WI-FI.
Wyżywienie:
2 x dziennie – śniadania w formie bufetu i 3-daniowe serwowane obiadokolacje.

Świadczenia

Zakwaterowanie:
7 noclegów
Wyżywienie:
2 x dziennie - śniadania w formie bufetu i 3-daniowe serwowane obiadokolacje
Transport:
dojazd własny
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.

Informacje o cenie

Cena nie obejmuje:
kosztów opłaty klimatycznej ok. 2 zł /dobę od osoby, płatne w recepcji.

Podana cena imprezy nie zawiera obowiązkowych składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 2 zł oraz Turystyczny Fundusz Pomocowy - 2 zł.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Giżycko - Hotel Europa   (skrót: GIZYCKO HOTEL EUROPA DBL HB)
01.05 - 08.05.2021
 8 dni / KPWG0501
1071 zł Rezerwuj
08.05 - 15.05.2021
 8 dni / KPWG0508
1071 zł Rezerwuj
15.05 - 22.05.2021
 8 dni / KPWG0515
1071 zł Rezerwuj
22.05 - 29.05.2021
 8 dni / KPWG0522
1071 zł Rezerwuj
29.05 - 05.06.2021
 8 dni / KPWG0529
1139 zł Rezerwuj
05.06 - 12.06.2021
 8 dni / KPWG0605
1190 zł Rezerwuj
12.06 - 19.06.2021
 8 dni / KPWG0612
1190 zł Rezerwuj
19.06 - 26.06.2021
 8 dni / KPWG0619
Sprzedaż zakończona
26.06 - 03.07.2021
 8 dni / KPWG0626
1190 zł Rezerwuj
03.07 - 10.07.2021
 8 dni / KPWG0703
1190 zł Rezerwuj
10.07 - 17.07.2021
 8 dni / KPWG0710
Sprzedaż zakończona
17.07 - 24.07.2021
 8 dni / KPWG0717
1190 zł Rezerwuj
24.07 - 31.07.2021
 8 dni / KPWG0724
1190 zł Rezerwuj
31.07 - 07.08.2021
 8 dni / KPWG0731
Sprzedaż zakończona
07.08 - 14.08.2021
 8 dni / KPWG0807
1190 zł Rezerwuj
14.08 - 21.08.2021
 8 dni / KPWG0814
1190 zł Rezerwuj
21.08 - 28.08.2021
 8 dni / KPWG0821
1190 zł Rezerwuj
28.08 - 04.09.2021
 8 dni / KPWG0828
1139 zł Rezerwuj
04.09 - 11.09.2021
 8 dni / KPWG0904
1071 zł Rezerwuj
11.09 - 18.09.2021
 8 dni / KPWG0911
1071 zł Rezerwuj
18.09 - 25.09.2021
 8 dni / KPWG0918
1071 zł Rezerwuj
25.09 - 02.10.2021
 8 dni / KPWG0925
1071 zł Rezerwuj

kod imprezy: KPWG~GIZYCKO_HOTEL_EUROPA_DBL_HB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.
Signal Iduna    Subwencja PFR