Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18 sb. 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Ponik - Mania Wspinania Almatur 2019

OFERTA LATO 2019 OBOZY MŁODZIEŻOWE OBOZY ŁAZY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS BIURO PROMOCJA LAST MINUTE
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy Ponik
Oferta turystyczna
Polecamy
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Obozy młodzieżowe

Polska

Sporty indywidualne

Wspinaczka

Obozy młodzieżowe w miejscowości

Ponik

Obozy i kolonie blisko miejscowości

Ponik


Ponik - Mania Wspinania

(wiek )
Informacje
Galeria



» przejdź do galerii

Na obozach w Poniku wakacje spędza się aktywnie. W otoczonych lasem ośrodkach, w sercu Jury Krakowsko- Częstochowskiej, w bliskości tajemniczych jaskiń i zamków na szlaku Orlich Gniazd, nie ma czasu na nudę! Każdy może tu znaleźć nowe lub rozwinąć swoje stare zamiłowania. Możesz spróbować swoich sił we wspinaczce, paintballu i survivalu, pływać kajakiem, jeździć rowerem, zobaczyć średniowieczne zamki oraz zasmakować OFF ROADU w jurajskich plenerach. Na "twardzieli" czeka pełen adrenaliny "Extreme Camp". Poza zajęciami specjalistycznymi, związanymi z wybranym rodzajem aktywności czekają na Was atrakcje wspólne dla wszystkich obozów, takie jak: zajęcia strzeleckie - z pneumatycznej broni krótkiej i długiej, strzelanie do tarcz, celów ruchomych i nieruchomych, orientering - wyznaczanie azymutu, obsługa kompasu i busoli, "czytanie mapy", zabawy terenowe, pierwsza pomoc - transport rannego i pomoc w trudnym terenie, marsze na orientację w terenie. W programie również zajęcia sportowe i rekreacyjne - m.in.: gry sportowe, ogniska z kiełbaskami, turnieje na świeżym powietrzu, plażowanie, dyskoteka. Do dyspozycji uczestników są rowery i kijki do nordic-walking. Dla chętnych, w razie niepogody, obozowy turniej gier komputerowych - w tym WORMS-ów. Obozy przeznaczone są dla osób lubiących aktywność ruchową. Wszystkie zajęcia odbywać się będą z zastosowaniem niezbędnych elementów zapewniających bezpieczeństwo (kaski, ochronniki słuchu, okulary, uprzęże i kamizelki asekuracyjne), a każdy uczestnik, na koniec obozu, otrzyma upominek - niespodziankę.

Program

MANIA WSPINANIA (MW) (10-14 lat), (15-18 lat)

Odkryj w sobie żyłkę alpinisty i grotołaza!
Czekają Cię WSPIANCZKA i ZAJĘCIA LINOWE na skałkach JURY, na terenie największych kompleksów wspinaczkowych w Podlesiach, Mirowie i Rzędkowicach.
W programie:
NAUKA asekuracji, technik wspinania, posługiwania się liną, sprzętem asekuracyjnym i wspinaczkowym.
SPELEOLOGIA – eksploracja jaskiń. NOCLEG w GROCIE i ognisko z gawędami speleologa (konieczny ciepły dres). Nauka wiązania węzłów i tworzenia konstrukcji linowych. Budowa mostów linowych, zjazdów i pokonywanie tras o różnym stopniu trudności – zajęcia prowadzone pod nadzorem instruktorów i ratowników GOPR.
ASEKURACJA za pomocą m.in. grigri, kubka, ósemki, rolki, płytki Stichta. Wchodzenie po linie na „małpce”, zabawa na skrzynkach, zajęcia na sztucznej ściance wspinaczkowej.
Do tego: nocleg w plenerze - w namiotach lub pod gołym niebem.
Pokaz zdjęć i projekcja filmów o tematyce górskiej.
INO – impreza na orientację.

Zabierz ze sobą ubranie do chodzenia po jaskiniach (do wybrudzenia) i buty do wspinaczki skałkowej z gumową podeszwą (lub korkotrampki z obciętymi korkami).

Obóz podzielony jest na etapy: zapoznanie ze sprzętem, nauka węzłów, asekuracja i wspinaczka na sztucznej ścianie wspinaczkowej, wyjazdy w skały i pokonywanie tras o coraz większym poziomie trudności.
Ilość i trudność pokonywanych tras wspinaczkowych w skałkach, ze względów bezpieczeństwa uzależnione są od poziomu umiejętności wspinaczkowych członków grupy.

Program fakultatywny

Całodniowa wycieczka do Ogrodzieńca i Parku Wodnego Jura – 75 PLN.
Jazda quadem – 25 PLN.
Przejażdżka autem terenowym – 15 PLN (min. 5 os.).
Dodatkowe zajęcia paintballowe (1 gra, do wykorzystania 100 kulek) – 20 PLN.
Dodatkowe zajęcia na ściance wspinaczkowej – 15 PLN.

Zakwaterowanie

Ośrodek "Ponik"; Ośrodek Harcerski

Położenie: Ośrodki znajdują się na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej, w pobliżu Janowa i Złotego Potoku.
Turnusy 1-3: zakwaterowanie w Ośrodku „Ponik”, na leśnym, ogrodzonym obszarze, w pokojach 2-, 3-, 4-, 5-osobowych w drewnianych domkach letniskowych z łazienkami. Na terenie dwa jeziorka, z jednego będziecie korzystać jako kąpieliska (ma ono piaszczystą plażę). Do waszej dyspozycji również świetlica z tenisem stołowym, piłkarzykami i grami zręcznościowymi, sklepiki, boiska.
Turnusy 4-5: zakwaterowanie w Ośrodku Harcerskim o powierzchni 6 ha, usytuowanym w sosnowym lesie, w drewnianych, zmodernizowanych domkach letniskowych z łazienkami i aneksem kuchennym. W każdym domku znajdują się 2 pokoje 3-5 osobowe, łóżka piętrowe. Na terenie ośrodka znajdują się również: pola namiotowe, kuchnia ze stołówką i świetlica. Uczestnicy będą mogli korzystać z kąpieliska Ośrodka Ponik lub na rzece Wiercicy w Złotym Potoku.

Świadczenia

Zakwaterowanie:
10 noclegów
Wyżywienie:
całodzienne (3 posiłki + deser) – serwowane w stołówce ośrodka. Śniadania i kolacje w Ośrodku Ponik w formie bufetu. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu; ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną.
Transport:
autokar turystyczny.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15.000 PLN.
Opieka pedagogiczna, medyczna, instruktorska i ratownicza. Realizacja programu.

Informacje praktyczne

Program zostanie dostosowany do warunków atmosferycznych oraz stanu psychofizycznego uczestników. Uczestników prosimy o zabranie: śpiwora i karimaty, menażki i sztućców (menażki i sztućce zapewniamy tylko uczestnikom: Mini Adventure Camp, MultiMania, Jura Adventure Camp), odpowiedniego stroju i obuwia do zajęć, małego plecaka, ciepłego swetra/polaru, nakrycia głowy, dresu, kurtki nieprzemakalnej, latarki z bateriami, stroju kąpielowego, preparatu przeciw komarom. Mile widziane: odzież moro, buty wojskowe, busole. Od każdego uczestnika (powyżej 13-go roku życia) przy zakwaterowaniu pobieramy kaucję w wysokości 30 PLN na pokrycie ewentualnych strat spowodowanych przez niego w sprzęcie lub w wyposażeniu ośrodka.
Cena nie obejmuje dopłaty za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży.
Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz. 16.00. Planowany wyjazd z ośrodka ok. godz. 12.30.
Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 15.00, wyjazd nie później niż o godz. 13.00.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Ponik - obóz Mania Wspinania Ośrodek Ponik   (skrót: PONIK MANIA WSPINANIA OSRODEK PONIK PAX FB)
25.07 - 04.08.2019
 11 dni / KPOJ0725
Sprzedaż zakończonaPlan podróżyRezerwuj

Terminy i ceny:   Ponik - obóz Mania Wspinania Ośrodek Harcerski   (skrót: PONIK MANIA WSPINANIA W OSRODEK HARCERSKI PAX FB)
05.08 - 15.08.2019
 11 dni / KPOJ0805
Sprzedaż zakończonaPlan podróżyRezerwuj

kod imprezy: KPOJ~113
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.