Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Infolinia Almatur  +48 42 637 11 22  pn-pt  godz.10-17

Grecja - Korfu - Corfu Camp 14+ Almatur 2022

bezpieczne
podróże
OBOZY MŁODZIEŻOWE EGZOTYKA WYCIECZKI BIURO OBOZY KOLONIE W POLSCE OBOZY KOLONIE ZA GRANICĄ
menuAlmatur kolonie i obozy
infoliniawyszukiwarka
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy młodzieżowe kolonie
Polecamy
Obozy i kolonie
Almatur

Obozy młodzieżowe

Grecja

Morze

Rekreacyjne

Ogólnorekreacyjny

Obozy młodzieżowe w miejscowości

Moraitika

Obozy i kolonie blisko miejscowości

Moraitika


Grecja - Korfu - Corfu Camp 14+

(wiek lat)
Informacje
Mapa i galeria
























» przejdź do galerii

Korfu - Wypocznij na "zielonej wyspie"!

Korfu znacznie odbiega od stereotypowego wyobrażenia spalonej słońcem śródziemnomorskiej wyspy, dzięki łagodnemu klimatowi sprzyjającemu uprawie oliwek i cytrusów nazywana jest "zieloną wyspą". Otoczona krystalicznie czystymi wodami Morza Jońskiego jest jedyną z najchętniej odwiedzanych przez turystów grecką wyspą. Korfu charakteryzuje się urozmaiconym krajobrazem od piaszczystych plaż południa do klifowych wybrzeży północy. Nad wyspą góruje wznoszący się na ponad 900 metrów szczyt Pantokrator, z którego roztacza się malowniczy widok nie tylko na samą wyspę ale również na Albanię którą oddziela od wybrzeża wyspy jednie 2,5 kilometrowy przesmyk. Korfu słynie z wyjątkowej, występującej tylko tu odmiany cytrusów, przypominające małe pomarańcze - kumkwatu, nazywanego czasami "baby orange". Ponieważ kumkwat jest gorzki to zazwyczaj sprzedaje się go w postaci kandyzowanych owoców, marmolad czy likierów. Takich atrakcji nie znajdziesz nigdzie indziej!

Program
Corfu Camp 14+

W trakcie obozu zwiedzicie najciekawsze miejsca na Korfu: punkt widokowy na Vlachernę i Mysią Wyspę – Pontikonissi, ruiny świątyni Artemidy, zwiedzicie stolicę wyspy miasto Korfu wpisane na listę światowego dziedzictwa UNESCO – najważniejsze zabytki miasta to: Stara Fortyfikacja, Pałac Świętych Michała i jerzego oraz kolumnada Liston, odwiedzicie także kościół Świętego Spirydona – uważanego za patrona wyspy. Podczas degustacji skosztujecie przeróżnych lokalnych słodkości, poznacie też smak kumkwatu. Zobaczycie jedną z najpiękniejszych miejscowości na wyspie Paleokastritsa malowniczo położoną nad zatoką wśród wzgórz i gajów oliwnych. Dotrzecie do niewielkiej wioski Gastouri, którą zdobi Achillion – letnia rezydencja cesarzowej Austrii, Elżbiety Bawarskiej, zwanej Sissi. Pałac ten stał się scenerią dla jednej z części filmu o przygodach jamsa Bonda!

Nie zabraknie też czasu na błogie wylegiwanie się na plaży, morskie i słoneczne kąpiele. Zorganizujemy zajęcia integracyjne: wymagające bystrości umysłu, sprawności fizycznej i kreatywności, umożliwiające nawiązanie więzi między uczestnikami i ułatwiające późniejszą współpracę. Zagracie w siatkówkę plażową, badmintona i frisbee, wieczorami zorganizujemy dyskoteki, wieczór gier planszowych i karcianych, kalambury, a wszytko to w wesołej atmosferze o którą zadba wykwalifikowana kadra i w otoczeniu niezwykłego krajo brazu najpiękniejszej z wysp jońskich.
Program fakultatywny

Przykładowy program fakultatywny (płatny na miejscu):

Paxos i Antipaxos – rejs na cudowne wyspy. Legenda mówi, że wyspę Paxos stworzył sam Posejdon aby stworzyć miejsce do spotkań z ukochaną Amfitrytą. Pierwszym przystankiem będzie morska jaskinia Ipapanti, później zobaczycie najwyższy klif na Paxos – Erimitris - wysokie białe klify wpadające do krystalicznie czystych, turkusowych wód morza jońskiego tworzą hipnotyzujący obraz. Z Paxos sąsiaduje mniejsza wysepka Antipaxos gdzie łódź zarzuci kotwicę, będziecie mogli zejść do wody i cieszyć się orzeźwiającą kąpielą. Następnie przewidziany jest powrót na wyspę Paxos i przerwa na lunch (lunch nie jest wliczony w cenę wycieczki). Po południu wyruszycie w powrotny rejs do Korfu. Cena ok: 50 EUR/os.

Aqualand – wycieczka do największego na wyspie parku wodnego, do waszej dyspozycji prawie 30 zjeżdżalni, „dzika” rzeka, basen ze sztuczną falą, jacuzzi i wiele innych atrakcji. Cena ok: 45 EUR/os.

Rejs do Blue Lagoon – rejs typową grecką łodzią rybacką kaiki do Błękitnej Laguny z ustronnymi zatokami, małymi wysepkami i krystalicznie czystą wodą. Po niecałych dwóch godzinach dopłyniecie do Mourtos gdzie znajdują się potężne jaskinie i dalej do najważniejszej atrakcji dnia Błękitnej Laguny, gdzie łódź będzie cumować przez godzinę. To czas na relaks, kąpiele i nurkowanie, woda tu ma niepowtarzalny, egzotyczny wręcz kolor. Dalej popłyniecie pomiędzy wieloma małymi wyspami do urokliwej plaży gdzie można zażywać kąpieli morskich i słonecznych. Dla tych, którzy chcą nurkować załoga ma przygotowane maski. Obiad w formie bufetu zostanie podany na pokładzie łodzi (w cenie). Naszym następnym przystankiem jest malownicza wioska rybacka Sivota z wąskimi uliczki pełnymi sklepików z pamiątkami. Na południu wyspy Korfu zatrzymacie się jeszcze przy plaży Notos, aby podziwiać śródziemnomorską przyrodę wyspy. Cena ok: 45 EUR/os

Świadczenia

Zakwaterowanie: 7 noclegów w hotelu Sea Bird *** w Moraitika (lub innym o podobnym standardzie), pokoje 2-, 3- i 4-osobowe z łazienkami.

Wyżywienie: 2 x dziennie śniadania i kolacje w formie bufetu, do posiłku podawana jest woda, pozostałe napoje dodatkowo płatne. Pierwszy po-
siłek: kolacja w dniu przyjazdu. Ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu.

Transport: przelot PLL LOT na trasie Warszawa – Korfu – Warszawa, zgodnie z rozkładem lotów.
Transfer autobusem/busem do hotelu.

Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: KL 60.000 EUR, NNW 15.000 PLN.

Opieka kadry pedagogicznej i instruktorskiej. Re-alizacja programu.świadczenia

Informacje praktyczne
Program będzie zrealizowany w całości, a kolejność zajęć ustali kadra obozu w zależności od pogody i predyspozycji psychofizycznych uczestników.

Sugerowane kieszonkowe ok. 80 EUR (nie obejmuje opłaty za program turystyczny i fakultatywny).

Cena nie obejmuje: opłaty za realizację programu turystycznego 50 EUR/os (bilety wstępu do zwiedzanych obiektów, lokalni przewodnicy, transport), opłaty za nadbagaż, opłaty za dodatkowe napoje do posiłków, programu fakultatywnego.

Ze względu na sytuację epidemiologiczną uczestnicy muszą się liczyć z obowiązkiem dostosowania się do aktualnych wytycznych i ograniczeń wprowadzonych w danym kraju. Prosimy o śledze-nie informacji zamieszczanych na stronach internetowych MSZ: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/grecja.

Należy ze sobą zabrać: kartę kwalifikacyjną, strój kąpielowy, ręczniki (plażowy i kąpielowy), nakrycie głowy, okulary przeciwsłoneczne oraz krem
ochronny z filtrem UV. Konieczny ważny paszport lub dowód osobisty. Zalecamy aby uczestnicy obozu przed wyjazdem zaszczepili się przeciw Covid-19.
Godziny lotów zostaną potwierdzone najpóźniej na 24 godziny przed wylotem.

Planowany rozkład lotów :
Warszawa – Korfu
Nr lotu: LO 609
Wylot z Warszawa 09:15
Przylot na Korfu 12:40

Korfu – Warszawa
Nr lotu LO 610
Wylot z Korfu
Przylot do Warszawy 14:55

Zbiórka na 2 godz. przed wylotem na lotnisku im. F. Chopina w Warszawie.
Bagaż rejestrowany: do 23 kg, do 158 cm (suma wymiarów dł. x szer. x wys.); Bagaż podręczny: do 8 kg o maksymalnych wymiarach 55 x 40 x 23 cm.
Informacje o cenie

Cena nie obejmuje:
- kosztów realizacji programu: bilety wstępu, opłaty lokalne, przejazdy. Cena: ok. 50 EUR/osoba
- obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny i Turystyczny Fundusz Pomocowy - 20 zł/osoba
- kosztów programu fakultatywnego (płatne u rezydenta na miejscu) i innych kosztów nie ujętych w ofercie
- posiłków i napojów podczas przelotu
- dopłat do nadbagażu
- dodatkowych ubezpieczeń
Rekomendujemy wykupienie ubezpieczenia kosztów rezygnacji z podróży oraz ubezpieczenia kosztów przerwania imprezy turystycznej, które w określonych w warunkach ubezpieczenia sytuacjach, umożliwią odzyskanie części lub całości wniesionej kwoty.
Stawki za dodatkowe ubezpieczenie:
- ubezpieczenie kosztów rezygnacji z podróży z COVID i kwarantanną – 4,4% ceny imprezy
- ubezpieczenie kosztów rezygnacji z podróży z COVID, kwarantanną i chorobami przewlekłymi – 6,4% ceny imprezy
- ubezpieczenie kosztów przerwania imprezy turystycznej z COVID i kwarantanną – 2,4% ceny imprezy
- ubezpieczenie kosztów przerwania imprezy turystycznej z COVID, kwarantanną i chorobami przewlekłymi – 3,4% ceny imprezy
Ogólne warunki ubezpieczenia. https://www.almatur.pl/public/owu/owu_si_kit.pdf

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Grecja - Korfu - Corfu Camp 14+   (skrót: GRECJA KORFU CAMP PAX HB)
17.07 - 24.07.2022
 8 dni / ŁGOK0717
Sprzedaż zakończona
31.07 - 07.08.2022
 8 dni / ŁGOK0731
Sprzedaż zakończona
07.08 - 14.08.2022
 8 dni / ŁGOK0807
Sprzedaż zakończona
14.08 - 21.08.2022
 8 dni / ŁGOK0814
Sprzedaż zakończona
21.08 - 28.08.2022
 8 dni / ŁGOK0821
Sprzedaż zakończona

kod imprezy: ŁGOK~GRECJA_KORFU_CAMP_PAX_HB



NASZA OFERTA
POLECAMY
DLA KLIENTA
INFORMACJE
Biuro Podróży Almatur
BPiT Almatur Łódź sp. z o.o.
90-417 Łódź, ul. Piotrkowska 59
tel. (42) 637 11 22
tel. (42) 632 93 73
fax. (42) 637 11 85
mail: lodz@almatur.pl
Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.

Klauzula informacyjna: Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatnoœci.
pfr    Subwencja PFR