Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Almatur kolonie i obozy
INFOLINIA ALMATUR:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-17
OBOZY MŁODZIEŻOWE I KOLONIE ALMATUR

Zamrzenica - kolonia Laserowy Paintball Almatur 2020

LATO 2020 OBOZY MŁODZIEŻOWE OBOZY ŁAZY WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS BIURO OBOZY MŁODZIEŻOWE W POLSCE OBOZY MŁODZIEŻOWE ZA GRANICĄ
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy Zamrzenica
Oferta turystyczna
Polecamy
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Obozy młodzieżowe

Polska

Jeziora

Tematyczne

Wędkarstwo

Obozy młodzieżowe w miejscowości

Zamrzenica

Obozy i kolonie blisko miejscowości

Zamrzenica


Zamrzenica - kolonia Laserowy Paintball

(wiek 10-18)
Informacje
Mapa i galeria

» przejdź do galerii

Zapraszamy na aktywne wakacje w samym sercu Borów Tucholskich, do Zamrzenicy - małej osady nad brzegiem Jeziora Koronowskiego. Będziesz miał możliwość bliskiego kontaktu z naturą, a różnorodne zajęcia obozowe dostarczą Ci niezapomnianych wrażeń. Będą one prowadzone przez wykwalifikowanych instruktorów i wychowawców (ratowników wodnych, członków PZW, instruktorów strzelectwa, survivalu i samoobrony) z zastosowaniem elementów zapewniających bezpieczeństwo (uprzęże asekuracyjne, kaski, kamizelki, okulary, gogle, maski ochronne).
Poza zajęciami specjalistycznymi czekają na Was również atrakcje wspólne dla wszystkich obozów: wędrówki piesze i rowerowe duktami leśnymi Borów Tucholskich, zajęcia sportowe i rekreacyjne - plażowanie i kąpiele w jeziorze, kajaki i rowery wodne, turnieje sportowe, zaprawy poranne, przejście wojskowego toru przeszkód i zajęcia w morskiej tratwie ratunkowej, ogniska z pieczeniem kiełbasy, dyskoteki, "wakacyjne kino", terenoznawstwo - "czytanie mapy", odnajdywanie północnego kierunku, posługiwanie się busolą, wędrówki na orientację, wyznaczanie azymutów, nocne podchody, strzelectwo - strzelanie z łuków i proc oraz krótkiej i długiej broni pneumatycznej, pierwsza pomoc - opatrywanie ran, wzywanie pomocy, konstruowanie noszy, transport rannego, symulacja akcji ratunkowej, gra samarytańska sprawdzająca zdobytą wiedzę. Poza tym: techniki linowe - nauka wiązania węzłów i asekuracji, pokonywanie mostów linowych, wspinaczka po skrzynkach i zjazd "kolejką tyrolską".

Program

LASEROWY PAINTBALL (8-13 lat)

Laser Tag: elektroniczny paintball – zajęcia z wykorzystaniem symulatorów broni strzelających w 100% bezpieczną wiązką promieni podczerwonych. Każdy karabin (replika G-36c) ma możliwość zaprogramowania ilości życia, amunicji, mocy strzału, pojemności magazynka oraz szybkostrzelności, dzięki czemu broń laserowa może stać się karabinem snajperskim, shotgunem, czy karabinem maszynowym o różnym poziomie unikalności. Fortnite Battle Royal: razem z nami wejdź na pokład bojowego autobusu, zapnij pasy i przygotuj się na największą przygodę tego lata! Gotowy? 3.. 2.. 1.. Skok! Na naszej specjalnie przygotowanej arenie laser tag odnajdziesz alternatywne wersje lokacji znanych z gry: Tilted Towers, Salty Springs, Wailing woods oraz wielu innych. Na miejscu czekają na Ciebie rozgrywki w parach, drużynach, a także solo battle royal o tytuł mistrza Fortnite! Szalone eventy: czekają na Ciebie specjalne eventy (noc żywych husków, lama hunt, quiz fortnite oraz wiele innych). Sesja zdjęciowa Fortnite: wraz z innymi uczestnikami stworzysz własnego skina do postaci zakładając przygotowane przez nas akcesoria, elementy stroju oraz repliki broni. Przeniesiesz się do świata gry i pstrykniesz sobie fotkę na fb lub insta! Świat Fortnite: seria prelekcji i paneli dyskusyjnych, na których poznasz pełną historię świata, pochwalisz się swoją wiedzą o Fortnite i porozmawiasz o wydarzeniach z poprzednich sezonów gry (czym jest organizacja X?, The Visitor - bohater czy złoczyńca?, Dr. Vinderman i Vindertech labs, a także wiele innych tematów). Game room: będziesz miał dostęp do gier karcianych i planszowych, a także do turnieju planszowego Fortnite - niech wygra najlepszy! Dance-off: dyskoteka zwieńczona konkursem tanecznym w wersji solo oraz drużynowej. Wykonasz swój najlepszy taniec Fortnite i zostaniesz królem parkietu! Aktualizacja w toku: zostawisz na naszej mapie swój trwały ślad poprzez wspólne rozbudowywanie areny, tworzenie nowych osłon, rekwizytów i dekorowanie pola gry. Fortnite Championship: przygotujesz wraz z innymi przekąski oraz napoje i jeszcze raz przeżyjesz emocje związane z mistrzostwami świata w grze Fortnite oglądając zmagania najlepszych graczy na dużym ekranie. Zajęcia linowe: pokażesz innym, że wiesz jak ważna jest przewaga wysokości wspinając się na szczyt naszej wieży, a następnie szybując w dół na tyrolce niczym na lotni z Fortnite.

Program fakultatywny

Możliwość dokupienia dodatkowych zajęć: paintball laserowy 25 PLN/godz.
Możliwość zakupu mundurów wojskowych z demobilu – od 50 PLN (komplet bluza + spodnie) oraz akcesoriów militarnych i survivalowych.


Zakwaterowanie

Ośrodek Wczasowy „Leśne Ustronie”

Położenie: Ośrodek znajduje się w Zamrzenicy na rozległym, ogrodzonym i oświetlonym terenie w sosnowym lesie, bezpośrednio nad czystym Jeziorem Koronowskim. Zakwaterowanie w drewnianych domkach typu Brda, składających się z 2 pokoi 2-os. i 1 pokoju 2/3-os. oraz domkach typu Chata składających się z 2 pokoi 2-os. Wszystkie domki posiadają: werandy, łazienki oraz aneks kuchenny z podstawowym wyposażeniem i chłodziarką. Na terenie ośrodka: jadalnia, kawiarnia z salą dyskotekową i słonecznym tarasem, świetlica z TV, sklepik spożywczy, boiska, plac zabaw, pole paintballowe z fortyfikacjami, mini park linowy, tenis stołowy, miejsce na ognisko, sprzęt sportowy i wodny, nad jeziorem – własna plaża z pomostami.

Świadczenia

Zakwaterowanie:
10 noclegów (turnus I-V) i 7 noclegów (turnus VI)
Wyżywienie:
całodzienne (3 posiłki + deser), śniadania i kolacje w formie bufetu, obiad serwowany. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu. Ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną.
Transport:
Autokar turystyczny.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15.000 PLN
Opieka kadry wychowawczej, pielęgniarki, ratowników i animatorów. Realizacja programu.

Informacje praktyczne

Program zostanie odpowiednio dostosowany do panujących warunków atmosferycznych oraz stanu psychofizycznego większości uczestników. Zapewniamy opiekę jednego wychowawcy dla grupy 10 uczestników.
Uczestnicy otrzymują pamiątkowy upominek. Zabierz ze sobą: mały plecak, śpiwór, karimatę, ciepły sweter lub polar, dres, kurtkę przeciwdeszczową, odzież i buty do chodzenia w wodzie, po lesie i mokradłach, buty turystyczne, latarkę z zapasem baterii, letnie nakrycie głowy, scyzoryk, okulary słoneczne, strój kąpielowy; mile widziane: busole, instrumenty muzyczne, aparaty fotograficzne.

W turnusie VI zajęcia będą realizowane w zakresie dostosowanym do zmniejszonej ilości dni obozu.

Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz. 16.30. Planowany wyjazd z ośrodka ok. godz. 10.00.
Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz.17.00, wyjazd nie później niż o godz. 12.00.

Informacje o cenie

Cena nie obejmuje dopłat za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży.
Od każdego uczestnika pierwszego dnia pobytu pobierzemy kaucję w wysokości 30 PLN na pokrycie ewentualnych strat spowodowanych przez niego w sprzęcie lub w wyposażeniu ośrodka.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Zamrzenica - kolonia Laserowy Paintball   (skrót: ZAMRZENICA LESNE USTRONIE LASEROWY PAINTBALL PAX FB)
29.06 - 09.07.2020
 11 dni / KPKP0629
Sprzedaż zakończonaPlan podróży
10.07 - 20.07.2020
 11 dni / KPKP0710
Sprzedaż zakończonaPlan podróży
21.07 - 31.07.2020
 11 dni / KPKP0721
Sprzedaż zakończonaPlan podróży
01.08 - 11.08.2020
 11 dni / KPKP0801
Sprzedaż zakończonaPlan podróży
12.08 - 22.08.2020
 11 dni / KPKP0812
Sprzedaż zakończonaPlan podróży
23.08 - 30.08.2020
 8 dni / KPKP0823
Sprzedaż zakończonaPlan podróży

kod imprezy: KPKP~ZAMRZENICA_LESNE_USTRONIE_LASEROWY_PAINTBALL_PAX_FB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.