Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Infolinia Almatur  +48 42 637 11 22  pn-pt  godz.10-17

Zakopane - kolonie i obóz Tatrzański Luz Almatur 2023

bezpieczne
podróże
OBOZY MŁODZIEŻOWE OBOZY W ŁAZACH BIURO OBOZY KOLONIE W POLSCE OBOZY KOLONIE ZA GRANICĄ
menuAlmatur kolonie i obozy
infoliniawyszukiwarka
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy młodzieżowe kolonie

Obozy młodzieżowe

Obozy młodzieżowe w Polsce

obozy młodzieżowe za granicą

Obozy nad morzem

Obozy nad jeziorami

Obozy w górach

Obozy w mieście

Obozy i kolonie na Mazurach

Obozy i kolonie w Borach Tucholskich

Obozy i kolonie w Tatrach

Obozy i kolonie w Bieszczadach

Obozy i kolonie rekreacyjne

Obozy - zajęcia aktywne

Obozy artystyczne

Obozy sportowe

Obozy tematyczne

Kolonie i obozy tematyczne

Polecamy

Obozy Czaplinek

Obozy Dąbki

Obozy w Łazach świat Harrego Pottera

Obozy Bachorze

Obozy Borne Sulinowo

Obozy Uniejów

Obozy Dziwnówek

Obozy Spała

Obozy Grotniki

Obozy Kortowo

Obozy i kolonie

Obozy i kolonie windsurfingowe

Obozy i kolonie żeglarskie

Obozy i kolonie militarne

Obozy i kolonie paintballowe

Obozy i kolonie aktorskie

Obozy i kolonie detektywistyczne

Obozy i kolonie fitness i aerobik

Obozy i kolonie fotograficzne

Obozy i kolonie świat gier

Obozy i kolonie interdyscyplinarne

Obozy i kolonie jazdy konnej

Obozy i kolonie kajakarskie

Obozy i kolonie piłkarskie

Obozy i kolonie plastyczne

Obozy i kolonie pływackie

Obozy i kolonie przygodowe

Obozy i kolonie rowerowe

Obozy i kolonie siatkarskie

Obozy i kolonie śpiew i muzyka

Obozy i kolonie survivalowe

Obozy i kolonie taneczne

Obozy i kolonie tenisowe


Zakopane - kolonie i obóz Tatrzański Luz

(wiek 7-18 lat)

Idealny obóz dla osób, które preferują rekreację i wypoczynek w górskim klimacie. Wędrówki górskie połączymy z zabawą i szaleństwem w parku wodnym, w przepięknej scenerii Tatr.
Nie zabraknie też wakacyjnego luzu i dobrej zabawy. Poznacie nowych przyjaciół, zdobędziecie górskie szczyty, a do domu wrócicie z plecakiem pełnym wspomnień!

Program
W Zakopanem czeka na Was bogaty program, a w nim:

Wodne szaleństwo w Aquaparku Tatralandia na Słowacji – największym całorocznym kompleksie wodnej zabawy w Europie, czeka na Was 10 basenów ze słoną, termalną i czystą wodą, z pięknym widokiem na Tatry. Do tego 6 zjeżdżalni, wyspa piratów z niepowtarzalnym tropikalnym klimatem i wiele innych atrakcji.

Wycieczka do Zakopanego z gwarnymi, kolorowymi Krupówkami i obiektami skoczni Krokiew. Obowiązkowym punktem programu będzie możliwość zakupu góralskich pamiątek.

Be Happy Museum - to prawdziwa mekka dla miłośników selfie. Naładujcie baterie w swoich telefonach, bo Be Happy Museum to niepowtarzalne scenografie z kultowymi donatami, ogromnymi słodyczami czy jednorożcami, to gwarancja super fotek, które zrobią furorę na Waszych mediach społecznościowych.

Centrum Edukacji Przyrodniczej z interaktywną mapą Tatr, a w technologii 3D obejrzycie film, z którego dowiecie się dlaczego nie wolno wprowadzać psów na teren parku oraz dokarmiać dzikich zwierząt. Dla osób lubiących ruch Centrum przygotowało gry w technologii Microsoft Kinect - zintegrujecie się podczas różnych gier w multimedialnej Sali Odkryć.

Tatry i górskie wycieczki z przewodnikiem: Dolina Kościeliska z jaskiniami: Mroźną, Mylną i Raptawicką oraz Wąwóz Kraków ze Smoczą Jamą. Wejście na Gubałówkę, skąd rozpościera się przepiękny widok na Tatry, i zjazd z Butorowego Wierchu wyciągiem krzesełkowym.

Wieczór góralski z prawdziwym góralem.

Ognisko z kiełbaskami.

Masa innych atrakcji, tj. gry i zabawy rekreacyjne, zajęcia integracyjne, dyskoteki, rozgrywki sportowe i wiele innych.
Program fakultatywny

Energylandia - wycieczka do największego Parku Rozrywki w Polsce - w tym potężnym kompleksie każdy znajdzie coś dla siebie: od tropikalnej wyspy z mnóstwem wodnych atrakcji przez miasteczko wyjęte prosto z Władcy Pierścieni z epokową architekturą i najwyższą na świecie kolejką Wooden Coaster Zadra po najszybsze i największe Roller Coastery. Wycieczka dla młodzieży powyżej 12. roku życia – cena: ok. 250 PLN (opłaty prosimy dokonywać podczas rezerwacji).

Termy Chochołowskie - miłośnicy aquaparków będą mieli tu do dyspozycji baseny z super atrakcjami takimi jak: rwąca rzeka, zjeżdżalnie, sztuczna fala czy siatka wspinaczkowa a zwolenników plażowania czeka piaszczysta plaża z leżakami - cena ok. 80 PLN.

Pobyt w Parku Linowym Adventura na Gubałówce - cena ok. 45 PLN.

Zakwaterowanie

Willa „U Franka” – przestronny pensjonat z pięknym widokiem na panoramę Tatr. Pokoje 3- ,4- ,5-os. z łazienkami i TV, większość pokoi z balkonami. W obiekcie: jadalnia, świetlica z bilardem i innymi grami zręcznościowymi. Duży teren rekreacyjny, boisko do kosza, siatkówki, oraz miejsce na ognisko. Do dyspozycji uczestników stylowy domek góralski z salą dyskotekową i świetlicą do zajęć integracyjnych.

Świadczenia

Zakwaterowanie: 10 noclegów

Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki oraz podwieczorek) w stołówce ośrodka. Śniadania i kolacje w formie bufetu, obiad serwowany do stolika.

Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną.

Możliwość wykupienia diety wegetariańskiej - 150 zł/turnus.

Transport: autokar turystyczny.

Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15.000 PLN.

Opieka pedagogiczna.

Zajęcia sportowe i rekreacyjne.

Informacje praktyczne
Należy zabrać ze sobą: dowód osobisty/ paszport, wypełnioną kartę kwalifikacyjną, buty na wycieczki górskie, ciepły sweter, kurtkę nieprzemakalną, mały plecak, latarkę, strój kąpielowy, ręcznik kąpielowy oraz 45 EUR na realizaję programu na Słowacji .

Wszystkie wycieczki wysokogórskie poprowadzą doświadczeni przewodnicy tatrzańscy. Program tych wycieczek uzależniony jest od warunków pogodowych oraz możliwości fizycznych uczestników i może ulec pewnym zmianom.

Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz. 19.30.

Planowany wyjazd z ośrodka ok. godz. 07.30.

Dojazd własny przyjazd nie wcześniej niż o godz. 19:00, wyjazd nie później niż o godz. 07:00.
Informacje o cenie

Cena nie obejmuje: dopłaty za realizaję programu na Słowacji 45 EUR, obowiązkowych składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 2 zł oraz Turystyczny Fundusz Pomocowy - 2 zł, programu fakultatywnego i dopłaty za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Zakopane - kolonie i obóz Tatrzański Luz   (skrót: ZAKOPANE KOLONIE I OBOZ TATRZANSKI LUZ 2023 PAX FB)
24.06 - 04.07.2023
 11 dni / BPOZ0624
2699 zł   2299 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2299 zł
Plan podróżyRezerwuj
05.07 - 15.07.2023
 11 dni / BPOZ0705
2699 zł   2299 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2299 zł
Plan podróżyRezerwuj
16.07 - 26.07.2023
 11 dni / BPOZ0716
2699 zł   2299 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2299 zł
Plan podróżyRezerwuj
27.07 - 06.08.2023
 11 dni / BPOZ0727
2699 zł   2299 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2299 zł
Plan podróżyRezerwuj
07.08 - 17.08.2023
 11 dni / BPOZ0807
2699 zł   2299 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2299 zł
Plan podróżyRezerwuj
18.08 - 28.08.2023
 11 dni / BPOZ0818
2699 zł   2299 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2299 zł
Plan podróżyRezerwuj

kod imprezy: BPOZ~ZAKOPANE_KOLONIE_I_OBOZ_TATRZANSKI_LUZ_2023_PAX_FB



Zakopane to turystyczne miasto w województwie małopolskim. Turystom kojarzy się z pięknymi widokami na góry. Drewniana architektura oraz mentalność mieszkańców gwarantują niepowtarzalny klimat uwielbiany przez zwiedzających od wielu lat. Są tutaj doskonałe warunki dla obozów i kolonii, które pozwolą skorzystać z tego, co Tatry i ich okolice mają do zaoferowania.
Tatry to najwyższe pasmo w łańcuchu Karpat, które jest uwielbiane przez turystów, ze względu na piękne krajobrazy oraz możliwość obcowania z dziką naturą. Małopolska to jedno z najmniejszych województw w Polsce, w jego obszarze znajduje się aż 6 parków narodowych co sprawia, że jest on prawdziwym rajem dla miłośników przyrody. Rozległe lasy, czy liczne jeziora to tylko część tego co małopolska ma do zaoferowania. Turystów przyciąga tu również pustynia, czyli zjawisko dość niespotykane w Polsce, jednak nie sposób oprzeć się jego pięknu.



Biuro Podróży Almatur
BPiT Almatur Łódź sp. z o.o.
90-417 Łódź, ul. Piotrkowska 59
tel. (42) 637 11 22
tel. (42) 632 93 73
fax. (42) 637 11 85
mail: lodz@almatur.pl
Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna, dzieci i studenci, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę na obozy, kolonie, obozy młodzieżowe i wycieczki objazdowe. Biuro Podróży Almatur propaguje aktywne, rekreacyjne oraz sportowe formy wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając, chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych czy koloniach dla dzieci. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, sportowe, kolonie dla dzieci to bezstresowe wakacje. Obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci to klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci oraz wycieczki objazdowe. Zapraszamy na obozy i kolonie letnie.

Klauzula informacyjna: Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
pfr    Subwencja PFR