Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Infolinia Almatur  +48 42 637 11 22  pn-pt  godz.10-17

Ponik - Jura climbing camp Almatur 2023

bezpieczne
podróże
OBOZY MŁODZIEŻOWE OBOZY W ŁAZACH BIURO OBOZY KOLONIE W POLSCE OBOZY KOLONIE ZA GRANICĄ
menuAlmatur kolonie i obozy
infoliniawyszukiwarka
Skorzystaj z wyszukiwarki

Ponik - Jura climbing camp

(wiek 10-18 lat)

Wakacje na Jurze spędza się aktywnie. W otoczonych lasami ośrodkach Ponik i ZHP, w sercu Jury Krakowsko- Częstochowskiej, w bliskości tajemniczych jaskiń i zamków na szlaku Orlich Gniazd, nie ma czasu na nudę! Tu możesz spróbować swoich sił we wspinaczce, paintballu i survivalu, pływać kajakiem, jeździć rowerem, zobaczyć średniowieczne zamki i zasmakować OFF ROADU w jurajskich plenerach. Poza zajęciami tematycznymi, związanymi z wybraną tematyką obozu czeka na Was program wspólny: rowery, kajaki, zajęcia strzeleckie z pneumatycznej broni krótkiej i długiej, strzelanie do celów ruchomych i nieruchomych, orientering - wyznaczanie azymutu, obsługa kompasu i busoli, czytanie mapy, gry terenowe, pierwsza pomoc, zajęcia gry sportowe, ogniska, plażowanie i dyskoteka. W razie niepogody, dla chętnych, obozowy turniej gier komputerowych.

Program
CLIMBING CAMP (10-14 lat), (15-18 lat):
Jeśli masz w sobie żyłkę alpinisty i grotołaza, to obóz w jurajskich skałkach jest właśnie dla Ciebie.
Bogaty, ciekawy program: nauka technik wspinania i asekuracji, posługiwania się liną, sprzętem asekuracyjnym i wspinaczkowym. Nocleg w grocie lub pod skałami i ognisko integracyjne dla wspinaczy (konieczny ciepły dres). Nauka wiązania węzłów i tworzenia konstrukcji linowych. Budowa mostów linowych, zjazdy i pokonywanie tras o różnym stopniu trudności. Asekuracja za pomocą m.in. grigri, kubka, ósemki, rolki, płytki Stichta. Wchodzenie po linie na „małpce”, zabawa na skrzynkach. Zajęcia na sztucznej ściance wspinaczkowej. INO – impreza na orientację. Pokaz zdjęć i projekcja filmów o tematyce górskiej.

Obóz podzielony jest na trzy etapy:
1. Zapoznanie ze sprzętem, nauka węzłów, rodzaje i znaczenie asekuracji, bezpieczeństwo,
2. Ćwiczenia i wspinaczka na sztucznej ścianie wspinaczkowej i po „wieży” ze skrzynek,
3. Wyjazdy w skały i pokonywanie tras o zróżnicowanym poziomie trudności. Ilość i trudność pokonywanych tras wspinaczkowych w skałkach, ze względów bezpieczeństwa, uzależnimy od poziomu umiejętności wspinaczkowych, jakie prezentuje grupa.

Należy zabrać ubiór odpowiedni do chodzenia po jaskiniach (do wybrudzenia) i buty do wspinaczki skałkowej z gumową podeszwą (lub korkotrampki z obciętymi korkami).
Program fakultatywny

Przejażdżka autem terenowym. Cena 40 PLN (min. 5 os.)
Jazda quadem. Cena 45 PLN
Zajęcia paintballowe (rozgrywka, 100 kul). Cena 50 PLN
Przejażdżka wojskowym terenowym samochodem ciężarowym marki KRAZ. Cena 75 PLN (min 10 osób).
Całodniowa wycieczka do Ogrodzieńca i Parku Wodnego Jura – zwiedzanie zamku ogrodzienieckiego i relaks w parku wodnym (min. 7 osób). Cena 110 PLN

Zakwaterowanie

Zależnie od wybranej tematyki i terminu obozu:
- w Ośrodku Harcerskim, o powierzchni 6 ha, usytuowanym w środku sosnowego lasu. Zakwaterowanie w drewnianych domkach letniskowych z pełnym węzłem sanitarnym. W każdym domku są 2 pokoje 3-5 osobowe, łóżka piętrowe. Na terenie ośrodka znajdują się: budynek z jadalnią, świetlica, miejsce na ognisko. Zajęcia wodne i rekreacyjno/plażowe będą realizowane na terenie stawów w rejonie Złotego Potoku.
- w Ośrodku „Ponik”, na leśnym, ogrodzonym terenie. Zakwaterowanie w 3-4-,5-osobowych, drewnianych domkach letniskowych z łazienkami. Na terenie ośrodka: dwa jeziorka z czystą wodą, jedno z piaszczystą plażą, wyspa z miejscem na ognisko. Zajęcia wodne będą realizowane na terenie ośrodka. W obiekcie, do dyspozycji uczestników: duża wiata z tenisem stołowym, piłkarzykami i grami zręcznościowymi, sklepik, boiska do piłki nożnej, siatkówki i koszykówki.
Ośrodki położone są na Wyżynie Krakowsko-Częstochowskiej, w otulinie Jurajskiego Parku Krajobrazowego.

Świadczenia

Zakwaterowanie: 10 noclegów.
Wyżywienie: śniadania i kolacje w formie bufetu, obiad serwowany. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu; ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną. Brak możliwości realizacji diet.
Transport: autokar turystyczny.
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15.000 PLN.
Opieka pedagogiczna, medyczna, instruktorska i ratownicza. Realizacja programu.

Informacje praktyczne
Kolejność zajęć ustali kadra obozu w zależności od pogody i predyspozycji psychofizycznych uczestników.
Zabierz ze sobą odpowiedni strój i obuwie do zajęć przewidzianych programem, mały plecak na piesze wycieczki, ciepły sweter/polar, nakrycie głowy, dres, kurtkę nieprzemakalną, buty za kostkę z twardą podeszwą, latarkę z bateriami, strój kąpielowy, preparat przeciw komarom. Mile widziane: odzież moro, buty wojskowe, busole.
Na obozy: mania przetrwania, mania strzelania, mania wspinania, Extreme Camp, Off Road, Quady - prosimy zabrać: śpiwór, karimatę, menażkę i niezbędnik/sztućce.
Obozy przeznaczone są dla osób lubiących aktywność ruchową. Wszystkie zajęcia specjalistyczne odbywać się będą z zastosowaniem niezbędnych elementów zapewniających bezpieczeństwo (kaski, ochronniki słuchu, okulary, uprzęże i kamizelki asekuracyjne).
Od uczestników powyżej 13-go roku życia przy zakwaterowaniu pobieramy kaucję w wysokości 30 zł na pokrycie ewentualnych strat spowodowanych w sprzęcie lub w wyposażeniu ośrodka.
Prosimy pamiętać o zabraniu wypełnionej i wydrukowanej karty kwalifikacyjnej oraz o podpisaniu bagaży podróżnych uczestników.

Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz. 16.00. Planowany wyjazd z ośrodka ok. godz. 12.15.
Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 15.00, wyjazd nie później niż o godz. 12.00.
Informacje o cenie

Cena nie obejmuje:
- obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny i Turystyczny Fundusz Pomocowy - 4 zł,
- dopłaty za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży,
- opłat za program fakultatywny,
- opłaty za łączenie turnusów/ 200 PLN.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Ponik - Jura Climbing Camp ośrodek Ponik   (skrót: JURA PONIK CLIMBING CAMP 2023 PONIK PAX FB)
05.07 - 15.07.2023
 11 dni / KPOJ0705
2599 zł   2099 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2099 zł
Plan podróżyRezerwuj
07.08 - 17.08.2023
 11 dni / KPOJ0807
2599 zł   2099 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2099 zł
Plan podróżyRezerwuj

kod imprezy: KPOJ~163






Biuro Podróży Almatur
BPiT Almatur Łódź sp. z o.o.
90-417 Łódź, ul. Piotrkowska 59
tel. (42) 637 11 22
tel. (42) 632 93 73
fax. (42) 637 11 85
mail: lodz@almatur.pl
Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna, dzieci i studenci, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę na obozy, kolonie, obozy młodzieżowe i wycieczki objazdowe. Biuro Podróży Almatur propaguje aktywne, rekreacyjne oraz sportowe formy wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając, chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych czy koloniach dla dzieci. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, sportowe, kolonie dla dzieci to bezstresowe wakacje. Obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci to klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci oraz wycieczki objazdowe. Zapraszamy na obozy i kolonie letnie.

Klauzula informacyjna: Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
pfr    Subwencja PFR