Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Infolinia Almatur  +48 42 637 11 22  pn-pt  godz.10-17

Jantar - Poszukiwacze przygód Almatur 2022

bezpieczne
podróże
OBOZY MŁODZIEŻOWE EGZOTYKA WYCIECZKI BIURO OBOZY KOLONIE W POLSCE OBOZY KOLONIE ZA GRANICĄ
menuAlmatur kolonie i obozy
infoliniawyszukiwarka
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy Jantar
Obozy młodzieżowe kolonie
Polecamy
Obozy i kolonie
Almatur

Obozy młodzieżowe

Polska

Morze

Aktywne

Przygoda

Obozy młodzieżowe w miejscowości

Jantar

Obozy i kolonie blisko miejscowości

Jantar


Jantar - Poszukiwacze przygód Zatoka Gdańska

(wiek 12-18 lat)
Informacje
Mapa i galeria






» przejdź do galerii

Wakacje w krainie bursztynu

Jantar to jedna z najbardziej znanych miejscowości wypoczynkowych na Mierzei Wiślanej. Położona na prastarym bursztynowym szlaku osada rybacka staje się w sezonie gwarnym letniskiem, przyciągającym turystów piękną, szeroką plażą i wspaniałą przyrodą. Plażę wykorzystamy do organizacji niezliczonej ilości gier i zabaw, które oprócz doskonałej atmosfery zapewnią integrację oraz dużo śmiechu. Dla lubiących przygodę, odkrywców i podróżników przygotowaliśmy obóz, którego program stanowi wypełniona akcją mieszanka różnych zadań oraz gier terenowych i zawodów. Dla tych, którzy chcą spędzić wakacje w sportowej atmosferze a jednocześnie jak najwięcej przebywać na plaży, proponujemy obozy: rekreacyjny, siatkówki plażowej, zdrowia i ruchu. Oprócz zajęć tematycznych przygotowaliśmy dla wszystkich uczestników bez względu na wybraną specjalizację, bogatą ofertę aktywnego wypoczynku, których relaksacyjna forma sprawi, że wakacje będą pełne ruchu i zabawy. Gry zespołowe: koszykówka, piłka nożna, siatkówka oraz rekreacyjne: plażowa piłka siatkowa, ringo, tenis plażowy, badminton, ciekawy zestaw gier i zabaw ruchowych - integrujących, wesołych, kreatywnych. Nieodłącznym elementem nadmorskich zabaw będą kąpiele morskie pod opieką ratownika. Na basenie będzie można uczestniczyć w przygotowanych przez animatorów grach i zabawach w wodzie. Otwarty basen z podgrzewaną wodą na terenie ośrodka stanowi doskonałe miejsce do wypoczynku i relaksu oraz jest alternatywą na kąpiele w "zimnych" wodach Bałtyku. W programie turystycznym: zwiedzanie zamku w Malborku oraz Muzeum Zalewu Wiślanego w Kątach Rybackich.

Program
Poszukiwacze przygód (13-18 lat)

To obóz dla lubiących przygodę, odkrywców i podróżników. Przygoda w lesie pod opieką doświadczonych instruktorów, to sprawdzian na hart ducha i duża dawka emocji. Zgłębimy podstawy terenoznawstwa, nauczymy się posługiwać busolą, odczytywać mapy, czytać z układu gwiazd kierunek, rozpoznawać rośliny i tropy zwierząt. Zapoznamy się z podstawowymi zasadami przetrwania na bezludnej wyspie: jak i gdzie najlepiej zbudować schronienie, jakimi sposobami i w jakich warunkach rozpalić ognisko, jak skonstruować podstawowe narzędzia i pułapki, jak przewidzieć pogodę, odróżniać grzyby i rośliny jadalne, pozyskać i uzdatnić wodę do picia. W indywidualnych konkurencjach będzie okazja strzelać z łuku oraz broni paintballowej a poszukując ukrytych przedmiotów korzystać z elektronicznego wykrywacza metalu. Zorganizujemy całodniową wyprawę traperów. Uczestnicy, podzieleni na małe zespoły, będą wykonywać specjalne zadania, przygotowywać posiłki, pełnić wartę, odnajdywać drogę i tropić zasadzki. Zapewniamy letnie umundurowanie, które będzie podstawowym i bezpiecznym ubiorem podczas zajęć terenowych.
Program fakultatywny

Wycieczka do Gdańska – 150 zł

Wycieczka do Malborka – 100 zł

Zakwaterowanie

Ośrodek Wypoczynkowy Bursztyn, drewniane domki, każdy ma 50m2, dwie sypialnie 3-osobowe i pokój dzienny z trzema miejscami noclegowymi, łazienka, TV, Wi-Fi. Wszystkie domki posiadają czujki dymowe. Obiekt jest ogrodzony i znajduje się przy lesie, przez który prowadzi zielona ścieżka do morza (ok. 900 m). Na terenie ośrodka znajduje się: duża sala taneczna ze sprzętem dyskotekowym, bilard, siłownia, stół do tenisa, miejsce na grill, boisko do siatkówki i koszykówki, boisko wielofunkcyjne z bezpiecznego podłoża, basen otwarty podgrzewany, sala (250 m2) do zajęć rekreacyjno-sportowych (taniec, gimnastyka, fitness, sztuki walki).

Świadczenia

Zakwaterowanie: 10 noclegów
Wyżywienie: Całodzienne (3 posiłki) w stołówce ośrodka. Śniadania i kolacje w formie bufetu, obiad serwowany do stolika. Możliwość zamówienia diety specjalnej, koniecznie prosimy w rezerwacji zaznaczyć wybór w dopłatach opcjonalnych, dokładną informację o rodzaju diety należy przesłać e-mail (z numerem rezerwacji) na adres biuro@almatur.pl. Diety specjalne realizowane są przez wyspecjalizowaną firmę cateringową, która dostosuje posiłki do indywidualnych potrzeb i zaleceń zdrowotnych. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną.
Transport: Autokar z klimatyzacją i toaletą.
Ubezpieczenie: NNW - 15.000 zł
Opieka instruktora-wychowawcy.
Realizacja programu.

Informacje praktyczne
Planowany przyjazd do ośrodka w godz. 17.00-20.00. Planowany wyjazd z ośrodka w godz. 9.00-10.00. Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 16.00, wyjazd nie później niż o godz. 12.00.

Adres: Ośrodek Rehabilitacyjno-Wczasowy Bursztyn ul.Gdańska 4, 82-103 Jantar, kierownik obozu tel. 609 493 987
Informacje o cenie

Podana cena nie zawiera: dopłat za transport z miast wyszczególnionych w rozkładzie jazdy, obowiązkowych składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 2 zł oraz Turystyczny Fundusz Pomocowy - 2 zł.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Jantar - Poszukiwacze przygód   (skrót: JANTAR PRZYGODA 2022 PAX FB)
28.06 - 08.07.2022
 11 dni / PPOB0628
2199 zł   2099 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
09.07 - 19.07.2022
 11 dni / PPOB0709
2199 zł   2099 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
20.07 - 30.07.2022
 11 dni / PPOB0720
2199 zł   2099 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
31.07 - 10.08.2022
 11 dni / PPOB0731
2199 zł   2099 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
11.08 - 21.08.2022
 11 dni / PPOB0811
2199 zł   2099 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

kod imprezy: PPOB~JANTAR_PRZYGODA_2022_PAX_FB
Jantar to jedna z najbardziej znanych miejscowości na Mierzei Wiślanej, w której organizowane są obozy i kolonie. Jantar położony jest na bursztynowym szlaku z szeroką plażą i wspaniałą przyrodą gdzie można kupić niepowtarzalną biżuterię – doskonałą pamiątkę z wakacji nad Morzem Bałtyckim.
Morze Bałtyckie to najmłodsze z mórz w Europie, urodzajne w bursztyny, które przyciągają poszukiwaczy "morskiego złota". Piękne, piaszyste plaże otoczone są lasami, które w połączeniu z nadmorskim klimatem mają zbawienny wpływ na zdrowie turystów. Jest to idealne miejsce na kolonijną przygodę, zarówno dla miłośników aktywnego wypoczynku, jak i fanów leniuchowania.



NASZA OFERTA
POLECAMY
DLA KLIENTA
INFORMACJE
Biuro Podróży Almatur
BPiT Almatur Łódź sp. z o.o.
90-417 Łódź, ul. Piotrkowska 59
tel. (42) 637 11 22
tel. (42) 632 93 73
fax. (42) 637 11 85
mail: lodz@almatur.pl
Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.

Klauzula informacyjna: Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatnoœci.
pfr    Subwencja PFR