Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Almatur kolonie i obozy
INFOLINIA ALMATUR:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-17
OBOZY MŁODZIEŻOWE I KOLONIE ALMATUR

Kolonie i obozy Almatur 2021

OBOZY MŁODZIEŻOWE BON TURYSTYCZNY ZASADY PODRÓŻOWANIA EGZOTYKA WYCIECZKI BIURO OBOZY MŁODZIEŻOWE W POLSCE OBOZY MŁODZIEŻOWE ZA GRANICĄ
Skorzystaj z wyszukiwarki
Oferta turystyczna
Polecamy
Informacje
Jak odebrać swój bon turystyczny?
» Kto może otrzymać Polski Bon Turystyczny?
» Jak otrzymać Polski Bon Turystyczny?
» Jak zapłacić bonem za imprezę Almaturu?

Kto może otrzymać Polski Bon Turystyczny?

1. Uprawniony do świadczenia wychowawczego, tzw. 500+

2. Uprawniony do dodatku wychowawczego - dodatku w wysokości świadczenia wychowawczego, który przysługuje na dzieci umieszczone w:
  • rodzinie zastępczej lub u osoby, która prowadzi rodzinny dom dziecka,
  • placówce opiekuńczo-wychowawczej, w placówce opiekuńczo-terapeutycznej,
  • w interwencyjnym ośrodku preadopcyjnym,
    placówce opiekuńczo-wychowawczej typu rodzinnego.
3. Osoba która między 19 lipca 2020 r. a 31 grudnia 2021 r. nabędzie prawo do:
  • świadczenia wychowawczego na dziecko, na które wcześniej nie było przyznane prawo do tego świadczenia lub do dodatku wychowawczego;
  • dodatku wychowawczego na dziecko, na które wcześniej nie było przyznane prawo do tego dodatku lub do świadczenia wychowawczego.
4. Osoba przebywająca poza granicami Polski i:
  • między 1 lipca 2019 r. a 18 lipca 2020 r. złożył a tam wniosek o świadczenie wychowawcze, który został przekazany do wojewody, a wojewoda nie rozpatrzył go do 18 lipca 2020 r.;
  • między 19 lipca 2020 r. a 31 grudnia 2021 r. złoży tam wniosek o świadczenie wychowawcze, który będzie przekazany do wojewody i wojewoda nie rozpatrzy go w okresie, za który składane są informacje o osobach uprawnionych;
  • wojewoda wydał decyzję o odmowie prawa do świadczenia wychowawczego w postaci dodatku dyferencyjnego.
Jak otrzymać Polski Bon Turystyczny?

I. Założyć profil na Platformie Usług Elektrowniczych (PUE) ZUS

1. Wejdź na www.zus.pl i w nagłówku strony kliknij "Zarejestruj w PUE".

2. Wybierz sposób rejestracji - do wyboru: "Dla Ciebie", "Dla przedsiębiorców" oraz "Dla firm".

3. Następnie wskaż metodę rejestracji. Możesz zarejestrować się na portalu PUE bez wychodzenia z domu. Jeśli masz:
  • konto w banku, który świadczy taką usługę wspólnie z nami, wybierz "Twoja bankowość elektroniczna".
  • profil zaufany bądź inną metodę identyfikacji, która jest dostępna na login.gov.pl - wybierz "Profil zaufany/login.gov.pl",
  • kwalifikowany podpis elektroniczny - wybierz "Twój kwalifikowany podpis elektroniczny",
Jeśli nie masz żadnej z wymienionych metod, którymi mógłbyś online potwierdzić swoją tożsamość - wybierz "Do rejestracji". Uzupełnij samodzielnie swoje dane w formularzu rejestracyjnym. W taki sposób założysz profil niezaufany i w ciągu 7 dni będziesz musiał zgłosić się osobiście do placówki ZUS i potwierdzić swoją tożsamość.

4. Podaj swój adres email. Możesz uzupełnić także numer telefonu komórkowego.

5. Ustal hasło, którym będziesz logował się do swojego profilu. Hasło musi zawierać minimum 8 znaków, w tym małe i duże litery, znaki specjalne i cyfry. Twoje hasło nie może składać się z imienia, nazwiska oraz daty urodzenia.

6. Zaznacz pole "Nie jestem robotem" i zapoznaj się z regulaminem, a następnie go zaakceptuj (dwa pierwsze checkboxy są wymagane).

7. Kliknij "Zarejestruj profil".

8. Login do portalu PUE ZUS otrzymasz na e-mail podany podczas rejestracji.

II Aktywacja bonu:

1. Po zalogowaniu do PUE ZUS bon można aktywować w zakładce "Ogólny", w menu bocznym jest zakładka "Polski Bon Turystyczny"> [Mój Bon]. Aby aktywować bon należy podać swój aktualny adres e mail oraz numer telefonu komórkowego. Bon można aktywować w dowolnym momencie np. na kilka dni przed planowanymi wakacjami.
Szczegółowa instrukcja na stronie: link

2. Aby skorzystać z dodatkowego świadczenia w formie bonu (które przysługuje na dziecko niepełnosprawne) należy na PUE ZUS złożyć "Oświadczenie osoby uprawnionej w celu ustalenia prawa do dodatkowego świadczenia w formie Polskiego Bonu Turystycznego" (DBT).
Szczegółowa instrukcja na stronie: link

Za jakie usługi można zapłacić bonem

1. Bonem można zapłacić za usługi hotelarskie lub imprezy turystyczne realizowane w Polsce przez przedsiębiorców turystycznych oraz organizacje pożytku publicznego wpisane na listę prowadzoną przez Polską Organizację Turystyczną (POT). Aktualna lista podmiotów, w których można skorzystać z bonu jest na stronach: www.bonturystyczny.gov.pl, www.pot.gov.pl, www.polska.travel.

2. Bonem można wykorzystać do 31 marca 2022 r. ale usługa może zostać zrealizowana po tym terminie.

3. Bonu nie można wymienić na gotówkę, inne środki płatnicze albo inne środki wymiany.

4. Na bonie na profilu na PUE ZUS będzie kwota świadczenia, którą można wykorzystać. Za pomocą bonu można płacić wielokrotnie, aż do wyczerpania kwoty świadczenia.

5. Jeśli przedsiębiorca turystyczny lub organizacja pożytku publicznego nie zrealizuje usługi hotelarskiej lub imprezy turystycznej, albo gdy przedsiębiorca turystyczny jest niewypłacalny, nastąpi zwrot środków na rachunek bankowy Polskiej Organizacji Turystycznej (POT), a bon będzie mógł zostać wykorzystany ponownie.

Jak zapłacić bonem za imprezę Almaturu?

1. Po założeniu rezerwacji na wybraną imprezę turystyczną należy na adres mailowy wskazany przez sprzedawcę wysłać maila zawierającego:
  • numer rezerwacji
  • numer bonu turystycznego
  • kod obsługi płatności
  • numer telefonu (wskazany we wniosku o wydanie bonu),
  • imię i nazwisko osoby do kontaktu
2. Potwierdzenie płatności bonem wymaga kontaktu telefonicznego, podczas rozmowy z konsultantem Almatur należy podać kod weryfikacji płatności wysyłany przez ZUS na numer telefonu wskazany we wniosku o wydanie bonu.

3. Płatność Polskim Bonem Turystycznym jest możliwa zarówno bezpośrednio w biurach sprzedaży jak i przy dokonywaniu rezerwacji za pośrednictwem internetu i poczty elektronicznej.

4. Płatność Polskim Bonem Turystycznym możliwa jest tylko na imprezy realizowane w Polsce.

5. Na jedno dziecko można wykorzystać maksymalnie bon na kwotę 500,00 PLN. W szczególnych przypadkach wskazanych przez ZUS na jedno dziecko można wykorzystać bon na kwotę 1000,00 PLN, lecz w takich przypadkach rabat nie ulega zmianie.

6. Po potwierdzeniu płatności bonem na adres mailowy wskazany w umowie zostanie wysłany komplet dokumentów z umową z zaksięgowaną kwotą bonu.

7. Pozostałą płatność za usługę należy zrealizować przelewem, nr konta i data wpłaty zostały wskazane w umowie.


Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.
Signal Iduna    Subwencja PFR