Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Almatur kolonie i obozy
INFOLINIA ALMATUR:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-17
OBOZY MŁODZIEŻOWE I KOLONIE ALMATUR

Niemcy - Kolonia - indywidualny kurs j. niemieckiego rodziny BWS - wiek: 16+ Almatur 2021

OBOZY MŁODZIEŻOWE BON TURYSTYCZNY WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI BIURO OBOZY MŁODZIEŻOWE W POLSCE OBOZY MŁODZIEŻOWE ZA GRANICĄ MEGA PROMOCJA
Skorzystaj z wyszukiwarki
Oferta turystyczna
Polecamy
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Kursy językowe indywidualne

Niemcy

Językowe

Język niemiecki

Kursy językowe indywidualne w miejscowości

Kolonia


Niemcy - Kolonia - indywidualny kurs j. niemieckiego rodziny BWS - wiek: 16+

Informacje
Mapa i galeria






» przejdź do galerii

Wiek uczestników: od 16 lat

Kolonia - jedno z najstarszych niemieckich miast. Słynie nie tylko ze swojej ponad 2.000 letniej historii, ale również z dziedzictwa kulturowego i architektonicznego.

Szkoła BWS Germanlingua nauczanie języka niemieckiego, jako języka obcego prowadzi od 1984 roku. Od tamtej pory, tysiące studentów z całego świata wzięło udział w kursach, a wielu z nich przyjechało po raz drugi i trzeci.
Dzięki wysokokwalifikowanym nauczycielom, przyjaznej atmosferze i nowoczesnym metodom nauczania szkoła zyskała bardzo dobrą międzynarodową reputację. W szkołach BWS w Monachium, Kolonii i Berlinie spotykają się studenci z całego świata, aby uczyć się języka niemieckiego. Nauczyciele oraz pozostali członkowie zespołu zawsze służą pomocą. Do dyspozycji studentów jest darmowy Internet (również bezprzewodowy).
Popularnym miejscem spotkań w czasie przerw jest szkolna kawiarnia. Umożliwia ona lepsze poznanie się studentów i nauczycieli, także z różnych grup. Tutaj planowane są wieczorne i weekendowe wypady, które z kolei często stanowią początek długiej przyjaźni.

Szkoła BWS Germanlingua mieści się w centralnej części miasta, blisko słynnej katedry. Szkoła dysponuje 5 klasami, dostępem do Internetu; ma bardzo dobry dostęp do transportu publicznego.

Program

Zajęcia odbywają się od poniedziałku do piątku (z wyjątkiem świąt narodowych). Przed przyjazdem na kurs należy zrobić test wstępny na stronie www.bws-germanlingua.de/test w celu przydzielenia do odpowiedniej grupy zaawansowania.

Trzy razy w tygodniu fakultatywnie zajęcia popołudniowe, np. zwiedzanie miasta, muzea, atrakcje kulturalne (festiwale, teatry, koncerty itp.), party w szkole, projekcje niemieckich filmów, spotkania integracyjne, wyjścia do barów, dyskotek (bilety wstępu i na komunikację miejską dodatkowo płatne).

Kurs standardowy: 20 godzin lekcyjnych w tygodniu (1 godzina lekcyjna = 45 minut), prowadzonych przez lektorów niemieckich, w pierwszy dzień kursu test definiujący poziom znajomości języka. Zajęcia odbywają się w grupach max. 12 osobowych.

Kurs intensywny: 25 godzin lekcyjnych w tygodniu (1 godzina lekcyjna = 45 minut), prowadzonych przez lektorów niemieckich, w pierwszy dzień kursu test definiujący poziom znajomości języka. Zajęcia odbywają się w grupach max. 12 osobowych.

Stopnie nauczania: A1- C2

Terminy rozpoczęcia kursów:
Dla początkujących: 25.05; 21.06; 05.07; 19.07; 02.08; 30.08; 27.09; 25.10.22.11.2021r., pozostałe poziomy zaawansowania - co tydzień w poniedziałek.

BWS Germanlingua oferuje wysokiej jakości kursy języka niemieckiego dla cudzoziemców w przyjaznym otoczeniu, które respektuje wartości każdego uczestnika, a głównym celem jest wzmocnienie komunikacji pomiędzy różnymi grupami językowymi na świecie. Nacisk jest kładziony nie tylko na nauczanie języka niemieckiego, ale również na poznanie niemieckiej kultury. Personel oraz nauczyciele robią wszystko, aby każdy student czuł się komfortowo i z przyjemnością pomagają lub doradzają również poza godzinami zajęć tak, aby Niemcy stały się Waszym drugim domem.
Doskonałe nauczanie jest podstawową zaletą skutecznej szkoły. Dzięki stałemu podnoszeniu umiejetności zawodowych, wykwalifikowani i doświadczeni nauczyciele dobrze znają ostatnie osiągnięcia w dziedzinie nauczania języka niemieckiego jako języka obcego. Personel jest gotowy nie tylko do dyskusji na temat języka niemieckiego, ale z przyjemnością udzieli porady na każdy inny temat.
Do dyspozycji studentów jest pomieszczenie komputerowe z bezpłatnym dostępem do Internetu jak również dostęp internetowy WLAN/WiFi w całej szkole. Inne materiały dydaktyczne (podręczniki, książki, beletrystyka i DVD) mogą być wypożyczane. Są również dostępne odbiorniki TV oraz odtwarzacze CD.
Metody nauczania bazują na nowoczesnym wykorzystaniu języka niemieckiego, koncentrują się zarówno na języku mówionym, jak i na pisanym, jako umiejętności wyrażenia siebie samego. Nauczanie odbywa się według jasnego programu nauczania i jest ukierunkowane na nauczanie gramatyki, struktury zdań i rozwijanie słownictwa. Różnorodność metod nauczania gwarantuje optymalizację sukcesu w uczeniu się. Najważniejszym aspektem uczenia się nowego języka jest komunikacja ustna i zabawa. W praktyce jest to stosowane nie tylko w trakcie odgrywania ról, w grach językowych i w dyskusjach, ale również podczas organizowanych przez zajęć pozalekcyjnych.


Zakwaterowanie

U rodzin niemieckich - najpopularniejsza i najbardziej efektywna forma zakwaterowania na kursach językowych. Mogą to być rodziny z dziećmi, małżeństwa lub osoby samotne. Odległość od szkoły: 20-40 minut transportem publicznym. Pokoje 2-osobowe dzielone ze studentem innej narodowości. Przyjazd do rodziny w niedzielę poprzedzającą rozpoczęcie kursu w godz. 17-20.00, wyjazd w sobotę po zakończeniu kursu do godz. 12.00.


Świadczenia

Zakwaterowanie: 13, 20 lub 27 noclegów (w zależności od długości wybranego kursu).

Wyżywienie: śniadania (możliwość dokupienia obiadokolacji w cenie 360 zł/tydzień).

Transport: dojazd własny. Oferujemy bilety na połączenia autokarowe i lotnicze.

Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.

Materiały do nauki, zajęcia pozalekcyjne. Opłata rezerwacyjna. Test wstępny. Certyfikat ukończenia kursu. Wsparcie przedstawiciela szkoły w trakcie trwania kursu.

Informacje praktyczne

> istnieje możliwość łączenia kursu w trzech centrach - po jednym tygodniu w każdym z miast (Berlin, Monachium, Kolonia),
> potwierdzenie przyjęcia uczestnika na kurs następuje do 48 godzin od zgłoszenia;
> uczestnik jest zobowiązany podać orientacyjną godzinę przyjazdu do rodziny goszczącej najpóźniej 5 dni przed rozpoczęciem kursu,
> minimalnym termin pobytu - 2 tygodnie,
> cena za tygodniowy bilet na transport publiczny – ok. 30 EUR,
> świadczenia dodatkowo płatne:
- dopłata sezonowa za kurs w okresie 28.06 - 27.06.2021r. - 330 zł/tydzień,
- dopłata za obiadokolacje u rodziny goszczącej – 380 zł/tydzień,
- kurs intensywny (25 h tygodniowo) - 190 zł/tydzień,
- dodatkowy nocleg u rodziny goszczącej (bez zajęć językowych i rekreacyjnych) - 160 zł,
- transfer z/na lotnisko - 430 zł (w jedną stronę), 760 zł (w dwie strony),
- dopłata za pokój 1-osobowy u rodziny goszczącej - 290 zł/tydzień,
> dni świąteczne, w których zajęcia nie będą się odbywały: 24.05; 03.06; 01.11.2021r.
> szkoła organizuje kursy specjalistyczne z takich dziedzin, jak: niemiecki w biznesie (turystyka i hotelarstwo, podróże, marketing, bankowość, prawo, medycyna, muzyka, technika etc.); przygotowanie do egzaminów Telc i Instytutu Goethego: Zertifikat B1 (ZD), Zertifikat B2, Zertifikat C1 (ZMP), Zertifikat C2 (ZOP), Test-DaF, Deutsche Sprachprüfung für den Zugang ausländischer Studienbewerber - DSH.. Szczegółowe informacje – na zapytanie: opole@almatur.pl


Informacje o cenie

Cena nie obejmuje:
- obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 2 zł,
- obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Pomocowy - 2 zł.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Niemcy - Kolonia - indywidualny kurs j. niemieckiego rodziny BWS - wiek: 16+   (skrót: KOLONIA KURS JEZYKA NIEMIECKIEGO BWS PAX BB)
02.05 - 15.05.2021
 14 dni / ODIC0502
Impreza w trakcie realizacji
09.05 - 22.05.2021
 14 dni / ODIC0509
3699 zł   Dzwoń  
16.05 - 29.05.2021
 14 dni / ODIC0516
3699 zł Rezerwuj
23.05 - 05.06.2021
 14 dni / ODIC0523
3699 zł Rezerwuj
30.05 - 12.06.2021
 14 dni / ODIC0530
3699 zł Rezerwuj
06.06 - 19.06.2021
 14 dni / ODIC0606
3699 zł Rezerwuj
13.06 - 26.06.2021
 14 dni / ODIC0613
3699 zł Rezerwuj
20.06 - 03.07.2021
 14 dni / ODIC0620
4029 zł Rezerwuj
27.06 - 10.07.2021
 14 dni / ODIC0627
4359 zł Rezerwuj
04.07 - 17.07.2021
 14 dni / ODIC0704
4359 zł Rezerwuj
11.07 - 24.07.2021
 14 dni / ODIC0711
4359 zł Rezerwuj
18.07 - 31.07.2021
 14 dni / ODIC0718
4359 zł Rezerwuj
25.07 - 07.08.2021
 14 dni / ODIC0725
4359 zł Rezerwuj
01.08 - 14.08.2021
 14 dni / ODIC0801
4359 zł Rezerwuj
08.08 - 21.08.2021
 14 dni / ODIC0808
4359 zł Rezerwuj
15.08 - 28.08.2021
 14 dni / ODIC0815
4359 zł Rezerwuj
22.08 - 04.09.2021
 14 dni / ODIC0822
4029 zł Rezerwuj
29.08 - 11.09.2021
 14 dni / ODIC0829
3699 zł Rezerwuj
05.09 - 18.09.2021
 14 dni / ODIC0905
3699 zł Rezerwuj
12.09 - 25.09.2021
 14 dni / ODIC0912
3699 zł Rezerwuj
19.09 - 02.10.2021
 14 dni / ODIC0919
3699 zł Rezerwuj
26.09 - 09.10.2021
 14 dni / ODIC0926
3699 zł Rezerwuj
03.10 - 16.10.2021
 14 dni / ODIC1003
3699 zł Rezerwuj
10.10 - 23.10.2021
 14 dni / ODIC1010
3699 zł Rezerwuj
17.10 - 30.10.2021
 14 dni / ODIC1017
3699 zł Rezerwuj
24.10 - 06.11.2021
 14 dni / ODIC1024
3699 zł Rezerwuj
31.10 - 13.11.2021
 14 dni / ODIC1031
3699 zł Rezerwuj
07.11 - 20.11.2021
 14 dni / ODIC1107
3699 zł Rezerwuj
14.11 - 27.11.2021
 14 dni / ODIC1114
3699 zł Rezerwuj
21.11 - 04.12.2021
 14 dni / ODIC1121
3699 zł Rezerwuj
28.11 - 11.12.2021
 14 dni / ODIC1128
3699 zł Rezerwuj

Terminy i ceny:   Niemcy - Kolonia - indywidualny kurs j. niemieckiego rodziny BWS - wiek: 16+   (skrót: KOLONIA KURS JEZYKA NIEMIECKIEGO BWS PAX BB)
02.05 - 22.05.2021
 21 dni / ODIC0502
Impreza w trakcie realizacji
09.05 - 29.05.2021
 21 dni / ODIC0509
5399 zł   Dzwoń  
16.05 - 05.06.2021
 21 dni / ODIC0516
5399 zł Rezerwuj
23.05 - 12.06.2021
 21 dni / ODIC0523
5399 zł Rezerwuj
30.05 - 19.06.2021
 21 dni / ODIC0530
5399 zł Rezerwuj
06.06 - 26.06.2021
 21 dni / ODIC0606
5399 zł Rezerwuj
13.06 - 03.07.2021
 21 dni / ODIC0613
5729 zł Rezerwuj
20.06 - 10.07.2021
 21 dni / ODIC0620
6059 zł Rezerwuj
27.06 - 17.07.2021
 21 dni / ODIC0627
6389 zł Rezerwuj
04.07 - 24.07.2021
 21 dni / ODIC0704
6389 zł Rezerwuj
11.07 - 31.07.2021
 21 dni / ODIC0711
6389 zł Rezerwuj
18.07 - 07.08.2021
 21 dni / ODIC0718
6389 zł Rezerwuj
25.07 - 14.08.2021
 21 dni / ODIC0725
6389 zł Rezerwuj
01.08 - 21.08.2021
 21 dni / ODIC0801
6389 zł Rezerwuj
08.08 - 28.08.2021
 21 dni / ODIC0808
6389 zł Rezerwuj
15.08 - 04.09.2021
 21 dni / ODIC0815
6059 zł Rezerwuj
22.08 - 11.09.2021
 21 dni / ODIC0822
5729 zł Rezerwuj
29.08 - 18.09.2021
 21 dni / ODIC0829
5399 zł Rezerwuj
05.09 - 25.09.2021
 21 dni / ODIC0905
5399 zł Rezerwuj
12.09 - 02.10.2021
 21 dni / ODIC0912
5399 zł Rezerwuj
19.09 - 09.10.2021
 21 dni / ODIC0919
5399 zł Rezerwuj
26.09 - 16.10.2021
 21 dni / ODIC0926
5399 zł Rezerwuj
03.10 - 23.10.2021
 21 dni / ODIC1003
5399 zł Rezerwuj
10.10 - 30.10.2021
 21 dni / ODIC1010
5399 zł Rezerwuj
17.10 - 06.11.2021
 21 dni / ODIC1017
5399 zł Rezerwuj
24.10 - 13.11.2021
 21 dni / ODIC1024
5399 zł Rezerwuj
31.10 - 20.11.2021
 21 dni / ODIC1031
5399 zł Rezerwuj
07.11 - 27.11.2021
 21 dni / ODIC1107
5399 zł Rezerwuj
14.11 - 04.12.2021
 21 dni / ODIC1114
5399 zł Rezerwuj
21.11 - 11.12.2021
 21 dni / ODIC1121
5399 zł Rezerwuj

Terminy i ceny:   Niemcy - Kolonia - indywidualny kurs j. niemieckiego rodziny BWS - wiek: 16+   (skrót: KOLONIA KURS JEZYKA NIEMIECKIEGO BWS PAX BB)
02.05 - 29.05.2021
 28 dni / ODIC0502
Impreza w trakcie realizacji
09.05 - 05.06.2021
 28 dni / ODIC0509
6999 zł   Dzwoń  
16.05 - 12.06.2021
 28 dni / ODIC0516
6999 zł Rezerwuj
23.05 - 19.06.2021
 28 dni / ODIC0523
6999 zł Rezerwuj
30.05 - 26.06.2021
 28 dni / ODIC0530
6999 zł Rezerwuj
06.06 - 03.07.2021
 28 dni / ODIC0606
7329 zł Rezerwuj
13.06 - 10.07.2021
 28 dni / ODIC0613
7659 zł Rezerwuj
20.06 - 17.07.2021
 28 dni / ODIC0620
7989 zł Rezerwuj
27.06 - 24.07.2021
 28 dni / ODIC0627
8319 zł Rezerwuj
04.07 - 31.07.2021
 28 dni / ODIC0704
8319 zł Rezerwuj
11.07 - 07.08.2021
 28 dni / ODIC0711
8319 zł Rezerwuj
18.07 - 14.08.2021
 28 dni / ODIC0718
8319 zł Rezerwuj
25.07 - 21.08.2021
 28 dni / ODIC0725
8319 zł Rezerwuj
01.08 - 28.08.2021
 28 dni / ODIC0801
8319 zł Rezerwuj
08.08 - 04.09.2021
 28 dni / ODIC0808
7989 zł Rezerwuj
15.08 - 11.09.2021
 28 dni / ODIC0815
7659 zł Rezerwuj
22.08 - 18.09.2021
 28 dni / ODIC0822
7329 zł Rezerwuj
29.08 - 25.09.2021
 28 dni / ODIC0829
6999 zł Rezerwuj
05.09 - 02.10.2021
 28 dni / ODIC0905
6999 zł Rezerwuj
12.09 - 09.10.2021
 28 dni / ODIC0912
6999 zł Rezerwuj
19.09 - 16.10.2021
 28 dni / ODIC0919
6999 zł Rezerwuj
26.09 - 23.10.2021
 28 dni / ODIC0926
6999 zł Rezerwuj
03.10 - 30.10.2021
 28 dni / ODIC1003
6999 zł Rezerwuj
10.10 - 06.11.2021
 28 dni / ODIC1010
6999 zł Rezerwuj
17.10 - 13.11.2021
 28 dni / ODIC1017
6999 zł Rezerwuj
24.10 - 20.11.2021
 28 dni / ODIC1024
6999 zł Rezerwuj
31.10 - 27.11.2021
 28 dni / ODIC1031
6999 zł Rezerwuj
07.11 - 04.12.2021
 28 dni / ODIC1107
6999 zł Rezerwuj
14.11 - 11.12.2021
 28 dni / ODIC1114
6999 zł Rezerwuj

kod imprezy: ODIC~KOLONIA_KURS_JEZYKA_NIEMIECKIEGO_BWS_PAX_BB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.
Signal Iduna    Subwencja PFR