Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Almatur kolonie i obozy
INFOLINIA ALMATUR:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-17
OBOZY MŁODZIEŻOWE I KOLONIE ALMATUR

Kanada - Montreal - indywidualny kurs j. francuskiego/angielskiego Adult Family EC - wiek 16+ Almatur 2020

LATO 2020 OBOZY MŁODZIEŻOWE OBOZY ŁAZY WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS BIURO OBOZY MŁODZIEŻOWE W POLSCE OBOZY MŁODZIEŻOWE ZA GRANICĄ
Skorzystaj z wyszukiwarki
Oferta turystyczna
Polecamy
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Kursy językowe indywidualne

Kanada

Językowe

Język angielski

Jezyk francuski


Kanada - Montreal - indywidualny kurs j. francuskiego/angielskiego Adult Family EC - wiek 16+

Informacje
Mapa i galeria




















» przejdź do galerii

W kraju klonowego liścia (angielski lub francuski)

Wiek uczestników od 16 lat

Wielokulturowy Montreal to największe dwujęzyczne miasto świata, z unikalną mieszanką angielskiej i francuskiej kultury. Jest to doskonałe miejsce do nauki języka angielskiego i francuskiego, ale oprócz kształcenia się, oferuje wyjątkową różnorodność atrakcji. Na Starówce panuje europejski klimat - wiktoriańskie budowle, brukowane uliczki, domy z szarego kamienia, małe, francuskie kawiarenki, uliczni artyści i dorożki. W tle nowoczesna dzielnica biznesowa z drapaczami chmur, konstrukcjami ze stali i szkła. Nieopodal "kosmiczny" Stadion Olimpijski, Casino de Montreal - futurystyczny budynek, który podświetlany nocą wygląda jeszcze bardziej nierealnie; tor Formuły 1. Centra handlowe dla miłośników shoppingu, muzea, zabytki i galerie sztuki dla pasjonatów kultury, relaks na nadbrzeżnej promenadzie, liczne trasy rowerowe, dobra zabawa i muzyka w licznych klubach dla spragnionych tańca. Latem, na zamkniętej dla ruchu ulicy handlowej Boulveard Saint odbywa się międzynarodowy festiwal jazzowy.

Szkoła EC Montreal działa od 1991 r. Budynek szkoły znajduje się w samym sercu miasta, w pobliżu jednego z największych kompleksów rozrywkowych Montrealu - Pepsi Forum.
Szkoła posiada akredytację Language Canada i jest członkiem ALTO (Association of Languaage Travel Organizations).

Program

Program 20 lub 30* lekcji (po 45 min.) języka angielskiego lub francuskiego tygodniowo (*opcja dokupienia dodatkowych 10 lekcji – 300 zł/tydzień); nauka w grupach o mieszanych narodowościach, maksymalnie 15 studentów w grupie; grupy o zróżnicowanych poziomach nauczania od elementary do advanced; wykwalifikowani nauczyciele (native speakers); test kwalifikacyjny; certyfikat po ukończeniu kursu; teksty i materiały edukacyjne w cenie kursu. Szkoła zapewnia bogaty program wycieczek fakultatywnych dodatkowo płatnych.

* Dopłata za kurs intensywny (30 lekcji/tydzień) - 300 PLN/tydzień

Bogaty program zajęć kulturalnych, rozrywkowych (dyskoteki) i sportowych oraz wycieczek fakultatywnych dodatkowo płatnych.

Aby pobyt w zagranicznej szkole językowej był jak najbardziej efektywny, należy dokładnie zastanowić się i wybrać odpowiedni kurs, który spełni nasze oczekiwania.

Najpopularniejszym rodzajem są kursy standardowe (General English), które podnoszą ogólny poziom umiejętności językowych, mówienia i rozumienia w danym języku jak również zwiększają zasoby słownictwa. Dla osób poszukujących innego rodzaju kursów, na indywidualne zapytanie przygotujemy ofertę kursu językowego dostosowanego do konkretnych potrzeb i wymagań.

W ramach naszej oferty możemy zaproponować Państwu kursy: intensywne, kursy indywidualne (one to one z nauczycielem), kursy przygotowujące do egzaminów np. FCE - First Certificate in English, CEA - Certificate in Advanced English, CPE - Certificate of Proficiency in English, TOEFL - Test of English as a Foreign Language, IELTS - International English Language Testing System i wiele innych, jak również kursy specjalistyczne w zakresie zarządzania, marketingu, administracji, hotelarstwa, turystyki, prawa, medycyny, mediów, kursy dla nauczycieli i inne. Czas trwania kursów uzależniony jest tylko i wyłącznie od Państwa potrzeb.

Świadczenia

Zakwaterowanie:
U rodzin goszczących w pokojach 1 - osobowych, jeden uczestnik polskojęzyczny w rodzinie (gwarantowane przy rezerwacji min. 4 tygodnie przed rozpoczęciem kursu). Rodziny goszczące rozlokowane są blisko przystanków autobusowych lub stacji metra w odległości maksymalnie do 60 min jazdy od szkoły (średnio 30-35 min jazdy busem bądź metrem). Rodziny przez kilka pierwszych dni pomagają studentom w przystosowaniu się do nowego miejsca :)

Wyżywienie: Rodziny goszczące: Śniadania i obiadokolacje.

Transport: Dojazd własny.

Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.

Opieka przedstawicieli szkoły EC na miejscu.

CENA OBEJMUJE: Zakwaterowanie: 1-52 tygodni pobytu. Kurs zgodnie z wybraną ofertą. Wyżywienie: zgodnie z wybraną ofertą. Transport: dojazd własny. Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.

CENA NIE OBEJMUJE: transportu, transferu z/na lotnisko, dodatkowo płatnego programu fakultatywnego, transportu lokalnego, dopłat do nadbagażu oraz ETA (Elctronic Travel Authorisation) - 7 CAD.

Wymogiem dla studentów poniżej 18 roku życia jest wykupienie dodatkowo obowiązkowych transferów z/na lotnisko (1000 PLN), posiadanie pisemnej zgody rodziców na wyjazd oraz tzw. „custodianship letter” – powiernictwo opieki nad nieletnim (600 PLN).

- Oferujemy pomoc przy wyborze najbardziej dogodnego przelotu i ceny - kasa lotnicza Almaturu - tel. 22 826 62 21
- Za dodatkową opłatą szkoła oferuje transfer z/na lotnisko. Prosimy o podanie szczegółowego przelotu w celu zarezerwowania transferu.
- Obywatele polscy nie potrzebują wiz jeżeli posiadają paszporty biometryczne (polskie paszporty wydane po 28 sierpnia 2006r.).
- Konieczny ważny paszport biometryczny i ETA (Elctronic Travel Authorisation) - 7 CAD.

Szczegóły dotyczące ETA: http://www.canadainternational.gc.ca/poland-pologne/offices-bureaux/contact_visas_contactez.aspx?lang=pol

Informacje praktyczne

- Potwierdzenie przyjęcia uczestnika na kurs następuje do 72 godzin od zgłoszenia (po dokonanej rezerwacji należy wypełnić i odesłać do biura Almatur Booking Form),
- Wymogiem dla studentów poniżej 18 roku życia jest wykupienie dodatkowo obowiązkowych transferów z/na lotnisko, posiadanie pisemnej zgody rodziców na wyjazd oraz tzw.„custodianship letter”–powiernictwo opieki nad nieletnim,
- Zajęcia odbywają się od poniedziałku do piątku (z wyjątkiem świąt narodowych i lokalnych),
- Uczestnik jest zobowiązany podać w jak najszybszym terminie szczegółowe informacje o przelocie tzn: nazwę linii lotniczych, numery rejsu i godziny przelotu,
- Uczestnik jest zobowiązany podać orientacyjną godzinę przyjazdu do rodziny goszczącej najpóźniej 5 dni przed rozpoczęciem kursu,
- Zalecane kieszonkowe - ok. 150-200 CAD/tydzień (na wydatki własne, wyżywienie i transport na miejscu),
- Odległość od szkoły - max 60 minut transportem publicznym,
- W celu ułatwienia kontaktu prosimy o podawanie konsultantom sprzedaży adresów poczty elektronicznej (e-mail),

- Koniecznyważny paszport biometryczny oraz ETA (Electronic Travel Authorisation).

- Przykładowe ceny:
Bilet bus/train (ok. 40CADtydzień)
Big Mac Meal C$7.50
Sandwich C$5
Can of coke C$1.5
Coffee in café C$2
1 litre of milk C$2.5
2 litres of water C$2
A loaf of bread C$1.5
Two course meal in average restaurant C$20 - C$35
Cost of sim card C$10 - C$25
Cinema C$15
Entrance to clubs C$15

Świadczenia dodatkowo płatne:
- Dopłata za kurs intensywny ** (30 lekcji/tydzień) - 300 PLN/tydzień,
- Dopłata za transfer z lotniska do szkoły – 500 PLN (one way), 1000 PLN (RT-both ways),
- Dopłata obowiązkowa dla osób poniżej 18 roku życia -„custodianship letter”– powiernictwo opieki nad nieletnim - 600 PLN,
- Dopłata obowiązkowa dla osób poniżej 18 roku życia - za transfery z/na lotniska – 1000 PLN (RT-both ways).

Obowiązkowa dopłata na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (13 zł).

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Kanada - Montreal - indywidualny kurs j. francuskiego/angielskiego Adult Family EC - wiek 16+   (skrót: IND MONTREAL FAMILY EC PAX HB)
22.03 - 05.04.2020
 15 dni / PCTM0322
Impreza w trakcie realizacji
29.03 - 12.04.2020
 15 dni / PCTM0329
Impreza w trakcie realizacji
05.04 - 19.04.2020
 15 dni / PCTM0405
6012 zł   5799 zł PromocjaRezerwuj
12.04 - 26.04.2020
 15 dni / PCTM0412
6012 zł   5799 zł PromocjaRezerwuj
19.04 - 03.05.2020
 15 dni / PCTM0419
6012 zł   5799 zł PromocjaRezerwuj
26.04 - 10.05.2020
 15 dni / PCTM0426
6012 zł   5799 zł PromocjaRezerwuj
03.05 - 17.05.2020
 15 dni / PCTM0503
6012 zł   5799 zł PromocjaRezerwuj
10.05 - 24.05.2020
 15 dni / PCTM0510
6012 zł   5799 zł PromocjaRezerwuj
17.05 - 31.05.2020
 15 dni / PCTM0517
6012 zł   5799 zł PromocjaRezerwuj
24.05 - 07.06.2020
 15 dni / PCTM0524
6012 zł   5799 zł PromocjaRezerwuj
31.05 - 14.06.2020
 15 dni / PCTM0531
6012 zł   5799 zł PromocjaRezerwuj
07.06 - 21.06.2020
 15 dni / PCTM0607
6012 zł   5799 zł PromocjaRezerwuj
14.06 - 28.06.2020
 15 dni / PCTM0614
6012 zł   5799 zł PromocjaRezerwuj
21.06 - 05.07.2020
 15 dni / PCTM0621
6012 zł   5799 zł PromocjaRezerwuj
28.06 - 12.07.2020
 15 dni / PCTM0628
6012 zł   5799 zł PromocjaRezerwuj
05.07 - 19.07.2020
 15 dni / PCTM0705
6012 zł   5799 zł PromocjaRezerwuj
12.07 - 26.07.2020
 15 dni / PCTM0712
6012 zł   5799 zł PromocjaRezerwuj
19.07 - 02.08.2020
 15 dni / PCTM0719
6012 zł   5799 zł PromocjaRezerwuj
26.07 - 09.08.2020
 15 dni / PCTM0726
6012 zł   5799 zł PromocjaRezerwuj
02.08 - 16.08.2020
 15 dni / PCTM0802
6012 zł   5799 zł PromocjaRezerwuj
09.08 - 23.08.2020
 15 dni / PCTM0809
6012 zł   5799 zł PromocjaRezerwuj
16.08 - 30.08.2020
 15 dni / PCTM0816
6012 zł   5799 zł PromocjaRezerwuj
23.08 - 06.09.2020
 15 dni / PCTM0823
6012 zł   5799 zł PromocjaRezerwuj
30.08 - 13.09.2020
 15 dni / PCTM0830
6012 zł   5799 zł PromocjaRezerwuj
06.09 - 20.09.2020
 15 dni / PCTM0906
6012 zł   5799 zł PromocjaRezerwuj
13.09 - 27.09.2020
 15 dni / PCTM0913
6012 zł   5799 zł PromocjaRezerwuj
20.09 - 04.10.2020
 15 dni / PCTM0920
6012 zł   5799 zł PromocjaRezerwuj
27.09 - 11.10.2020
 15 dni / PCTM0927
6012 zł   5799 zł PromocjaRezerwuj
04.10 - 18.10.2020
 15 dni / PCTM1004
6012 zł   5799 zł PromocjaRezerwuj
11.10 - 25.10.2020
 15 dni / PCTM1011
6012 zł   5799 zł PromocjaRezerwuj
18.10 - 01.11.2020
 15 dni / PCTM1018
6012 zł   5799 zł PromocjaRezerwuj
25.10 - 08.11.2020
 15 dni / PCTM1025
6012 zł   5799 zł PromocjaRezerwuj

Terminy i ceny:   Kanada - Montreal - indywidualny kurs j. francuskiego/angielskiego Adult Family EC - wiek 16+   (skrót: IND MONTREAL FAMILY EC PAX HB)
15.03 - 05.04.2020
 22 dni / PCTM0315
Impreza w trakcie realizacji
22.03 - 12.04.2020
 22 dni / PCTM0322
Impreza w trakcie realizacji
29.03 - 19.04.2020
 22 dni / PCTM0329
Impreza w trakcie realizacji
05.04 - 26.04.2020
 22 dni / PCTM0405
8012 zł   7799 zł PromocjaRezerwuj
12.04 - 03.05.2020
 22 dni / PCTM0412
8012 zł   7799 zł PromocjaRezerwuj
19.04 - 10.05.2020
 22 dni / PCTM0419
8012 zł   7799 zł PromocjaRezerwuj
26.04 - 17.05.2020
 22 dni / PCTM0426
8012 zł   7799 zł PromocjaRezerwuj
03.05 - 24.05.2020
 22 dni / PCTM0503
8012 zł   7799 zł PromocjaRezerwuj
10.05 - 31.05.2020
 22 dni / PCTM0510
8012 zł   7799 zł PromocjaRezerwuj
17.05 - 07.06.2020
 22 dni / PCTM0517
8012 zł   7799 zł PromocjaRezerwuj
24.05 - 14.06.2020
 22 dni / PCTM0524
8012 zł   7799 zł PromocjaRezerwuj
31.05 - 21.06.2020
 22 dni / PCTM0531
8012 zł   7799 zł PromocjaRezerwuj
07.06 - 28.06.2020
 22 dni / PCTM0607
8012 zł   7799 zł PromocjaRezerwuj
14.06 - 05.07.2020
 22 dni / PCTM0614
8012 zł   7799 zł PromocjaRezerwuj
21.06 - 12.07.2020
 22 dni / PCTM0621
8012 zł   7799 zł PromocjaRezerwuj
28.06 - 19.07.2020
 22 dni / PCTM0628
8012 zł   7799 zł PromocjaRezerwuj
05.07 - 26.07.2020
 22 dni / PCTM0705
8012 zł   7799 zł PromocjaRezerwuj
12.07 - 02.08.2020
 22 dni / PCTM0712
8012 zł   7799 zł PromocjaRezerwuj
19.07 - 09.08.2020
 22 dni / PCTM0719
8012 zł   7799 zł PromocjaRezerwuj
26.07 - 16.08.2020
 22 dni / PCTM0726
8012 zł   7799 zł PromocjaRezerwuj
02.08 - 23.08.2020
 22 dni / PCTM0802
8012 zł   7799 zł PromocjaRezerwuj
09.08 - 30.08.2020
 22 dni / PCTM0809
8012 zł   7799 zł PromocjaRezerwuj
16.08 - 06.09.2020
 22 dni / PCTM0816
8012 zł   7799 zł PromocjaRezerwuj
23.08 - 13.09.2020
 22 dni / PCTM0823
8012 zł   7799 zł PromocjaRezerwuj
30.08 - 20.09.2020
 22 dni / PCTM0830
8012 zł   7799 zł PromocjaRezerwuj
06.09 - 27.09.2020
 22 dni / PCTM0906
8012 zł   7799 zł PromocjaRezerwuj
13.09 - 04.10.2020
 22 dni / PCTM0913
8012 zł   7799 zł PromocjaRezerwuj
20.09 - 11.10.2020
 22 dni / PCTM0920
8012 zł   7799 zł PromocjaRezerwuj
27.09 - 18.10.2020
 22 dni / PCTM0927
8012 zł   7799 zł PromocjaRezerwuj
04.10 - 25.10.2020
 22 dni / PCTM1004
8012 zł   7799 zł PromocjaRezerwuj
11.10 - 01.11.2020
 22 dni / PCTM1011
8012 zł   7799 zł PromocjaRezerwuj
18.10 - 08.11.2020
 22 dni / PCTM1018
8012 zł   7799 zł PromocjaRezerwuj

kod imprezy: PCTM~IND_MONTREAL_FAMILY_EC_PAX_HB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.