Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-17
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Malta - Gzira - obóz rekreacyjny z językiem angielskim Almatur 2020

ZIMA 2020 OBOZY MŁODZIEŻOWE WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS BIURO PROMOCJA LAST MINUTE
Skorzystaj z wyszukiwarki
Oferta turystyczna
Polecamy
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Obozy młodzieżowe

undefined

Morze

Rekreacyjne

Językowe

Ogólnorekreacyjny

Język angielski


Malta - Gzira - obóz rekreacyjny z językiem angielskim

(wiek 12-19)
Informacje
Galeria


















» przejdź do galerii

Śródziemnomorskie wakacje.

Malta została uznana trzecim najbezpieczniejszym państwem świata (wg rankingu The Wall Street Journal z sierpnia 2015). Różnorodność tej malowniczej wyspy, zaskoczy Cię i zaoferuje wszystko, czego możesz oczekiwać po udanych wakacjach. Relaksacyjnie: malownicze wybrzeża, plaże pełne słońca, turkusowe, ciepłe morze, nadmorskie promenady. Historycznie: bogata historia, zabytki i ukształtowanie terenu sprawiają, że wycieczki są ciekawe, a krajobraz zachwycający - Stare Miasto i mury miejskie w La Vallett`cie, pałac Auberge de Castille, historia Zakonu Kawalerów Maltańskich, dziedzictwo Rzymian, Fenicjan, Brytyjczyków. Widokowo-spacerowo: Maltę wybrali, jako miejsce ekranizacji, reżyserzy takich filmów jak "Wyspa Piratów", "Gladiator", "Troja", "Hrabia Monte Christo", "Aleksander". Kamieniste wybrzeża, klifowe wzniesienia, malownicze zatoczki, kolorowe miasta. Rozrywkowo: wszyscy miłośnicy tańca, dobrej muzyki i przyjacielskich spotkań będą zachwyceni. Dyskoteki, puby i niekończąca się impreza w legendarnej, tętniącej całą dobę życiem, dzielnicy Paceville! Na Malcie w pełni wypoczniesz i na pewno zapomnisz o szkole! A atrakcje, które na Ciebie czekają, naładują Cię pozytywną energią i zapewnią dobrą zabawę.

Program

Rekreacja z j. angielskim (12-18 lat)

Przygotowaliśmy dla Ciebie zestaw zajęć rekreacyjnych i sportowych na basenie i na najpiękniejszych plażach Malty. Zorganizujemy gry zespołowe i zabawę z dawką dobrego humoru. Obowiązkowym punktem programu będzie słodkie lenistwo i kąpiele morskie. Czekają na nas najpopularniejsze dyskoteki, tętniące życiem uliczki i place – między innymi słynna dzielnica Paceville, skupisko hucznych dyskotek, barów, restauracji i sklepów – miejsce, które nigdy nie zasypia – a do którego dostaniemy się spacerując nadmorską promenadą. Tutaj, w międzynarodowym gronie, będziesz korzystać z wyśmienitej zabawy i ćwiczyć język angielski w praktyce. W programie m.in. przewidzieliśmy wycieczkę do stolicy. Do La Valletty dostaniemy się drogą morską, zapewni nam to dodatkowo atrakcję, jaką jest podziwianie wybrzeża wyspy z pokładu statku.

PAKIET JĘZYKOWY – nauka j. angielskiego w renomowanej szkole IELS -obejmuje 20 lekcji języka angielskiego (po 45 minut), 5 dni w tygodniu, w godz. 09:00-12:30, w grupach międzynarodowych liczących maksymalnie 17 osób.
Szkoła IELS posiada akredytację maltańskiego Ministerstwa Edukacji oraz jest członkiem ALTO (Association of Language Travel Organisations) oraz FELTOM (Federation of English Language Teaching Organisations of Malta). Zajęcia będą prowadzone w głównej siedzibie IELS przy Mattew Pulis Street w Sliemie, w odległości około 15 minut pieszo od miejsca zakwaterowania. Młodzież na zajęcia będzie docierała z opiekunem Almaturu.
Program: 20 lekcji języka angielskiego (po 45 minut)/zróżnicowany poziom nauczania od elementary do advanced/wykwalifikowani nauczyciele z certyfikatami TEFL i EFL/test kwalifikacyjny/materiały edukacyjne/certyfikat ukończenia kursu.

Atrakcje 2020 (dokładny termin wkrótce) - przypominamy, że w zwykle w lipcu na Malcie odbywa się słynna - Isle of MTV - coroczny festiwal muzyczny odbywający się na Malcie od 2007 roku. Jest jednym z największych muzycznych festiwali w Europie. Organizatorem festiwalu jest MTV. Follow us on @IsleofMTVMalta !!!

Przykładowy program pobytu wraz z cenami za dodatkowo płatne wycieczki:

1 dzień:
(Sobota) Spotkanie z rezydentem na lotnisku Okęcie i odprawa. Przelot na Maltę i transfer do hotelu. Zakwaterowanie.
18.30-20:00 - Obiadokolacja
20:00 Spotkanie organizacyjne, regulamin, opisy wycieczek fakultatywnych, omówienie zasad i planu pobytu.
2 dzień:
7.30-8.00 Śniadanie
10.00 Plażowanie na plaży Golden Bay (w tym kąpiele wodne i słoneczne) (cena z transportem ok. 6 EUR).
18.30-20:00 - Obiadokolacja
20.00 Sliema by night
3 dzień:
7.30-8.00 Śniadanie
8.30-12.30 Test kwalifikacyjny do odpowiednich poziomów j. angielskiego i zajęcia lekcyjne w międzynarodowych grupach
13.00 Wycieczka Fakultatywna – Blue Grotto i rejs łódką po jaskiniach - przejazd do wioski Zurrieq, możliwość spróbowania lokalnych specjałów m.in. Ftira – przepyszna kanapka z tuńczykiem i warzywami; kąpiele wodne i słoneczne oraz dla chętnych rejs statkiem by z bliska podziwiać Blue Grotto (cena z transportem ok. 20 EUR)
18.30-20:00 - Obiadokolacja
20.00 Wyjście na dyskotekę Disco Piana Party – (cena z transportem ok. 15 EUR)
4 dzień:
7.30-8.00 Śniadanie
9.00-12.30 Zajęcia lekcyjne w międzynarodowych grupach
13.00 Wycieczka do stolicy Malty Valletty. Rejs tramwajem wodnym (bilet zapewniony przez Almatur). Spacer uliczkami Valletty. Zwiedzanie ogrodów Upper Barrakka Garden, podziwianie armatniej salwy honorowej, czas na zakup pamiątek i lunch. Dla chętnych możliwość zwiedzenia katedry Św. Jana (wstęp dodatkowo płatny 3,5 EUR) oraz możliwość uczestniczenia w seansach filmowych, gdzie w ciekawy sposób zostanie przybliżona burzliwa historia Malty oraz korzenie jej różnorodności kulturalnej. Malta Experience – ok. 45 min (cena ok. 7 EUR), Malta 5d – ok. 25 min (cena ok. 9 EUR) - dostępne polska wersja językowa.
18.30-20:00 - Obiadokolacja
20.00 Wyjście na dyskotekę IELS Pool Party – (cena z transportem ok. 15 EUR)
5 dzień:
7.30-8.00 Śniadanie
9.00-12.30 Zajęcia lekcyjne w międzynarodowych grupach
13.00 Wycieczka Fakultatywna – Comino. Przejazd na północny kraniec wyspy, skąd łódką popłyniemy na wyspę Comino, gdzie znajduję się popularna Blue Lagoon z turkusową wodą, plażowanie. W trakcie rejsu powrotnego będziemy mogli z bliska przyjrzeć się skalistemu wybrzeżu wyspy oraz podziwiać jaskinie i inne formacje skalne tej części Malty (cena z transportem ok. 25 EUR).
19.30-20:00 - Obiadokolacja
20.00 Wyjście na dyskotekę – Jungle Party (cena z transportem ok. 15 EUR)
6 dzień:
7.30-8.00 Śniadanie
9.00-12.30 Zajęcia lekcyjne w międzynarodowych grupach
13.00 Plażowanie na plaży Surfside Beach (plażowanie, kąpiele wodne i słoneczne)
18.30-20:00 – Obiadokolacja
20.00 Wycieczka Fakultatywna - Valletta by night (cena z transportem ok. 5 EUR)
7 dzień:
7.30-8.00 Śniadanie
9.00-12.30 Zajęcia lekcyjne w międzynarodowych grupach
13.00 Plażowanie na plaży Ghadira Bay (kąpiele wodne i słoneczne) (cena z transportem ok. 6 EUR) lub plażowanie na Surfside Beach/free
18.30-20:00 - Obiadokolacja
20.00 Wycieczka fakultatywna – Mdina by Night – Silent City - była stolicy Malty, miejsca za którego murami czas zatrzymał się kilkaset lat temu, (kręcono tu m.in. sceny do Gry o Tron). Przejazd autobusem, spacer krętymi uliczkami, czas na zdjęcia (cena z transportem ok. 10 EUR) lub Spacer do centrum handlowego na zakupy przed podróżą, ew. kąpiele w basenie hotelowym.
8 dzień:
(Sobota) ok 6:00 wykwaterowanie, młodzież dostanie Lunch Pack na śniadanie
ok. 06:15-06:30 Transfer na lotnisko. Przelot powrotny do W-wy.

Zakwaterowanie

7 noclegów w BluBay Hotel&Apartments 3* , zlokalizowanym w miejscowości Gzira. W pobliżu znajdują się restauracje, sklepy, pizzerie i dyskoteki. Przestronne, klimatyzowane pokoje 3-4-osobowe z łazienkami, balkonem, LCD TV, telefonem, suszarką. Hotel dysponuje resturacją, basenem na dachu hotelu. Wi-Fi i sejf dodatkowo płatne. Przy zakwaterowaniu pobierana jest kaucja w wysokości 25 EUR, która zwracana jest w dniu wyjazdu, o ile nie zostały wyrządzone szkody.
www.blubayhotel.com

Świadczenia

Zakwaterowanie: 7 noclegów w BluBay Hotel&Apartments 3*.
Wyżywienie: śniadania i obiadokolacje w formie bufetu z dużym wyborem potraw. Do posiłków podawana jest woda. Pierwszy posiłek: obiadokolacja w dniu przyjazdu. Ostatni posiłek: rano prowiant na drogę w dniu wyjazdu.
Transport: Przelot samolotem linii Air Malta na trasie Warszawa – Malta - Warszawa, zgodnie z rozkładem lotów:
Wylot z Warszawy o 12:30, przylot na Maltę o 15:20.
Wylot z Malty o 08:55, przylot do Warszawy o 11:40.
Zbiórka na 2 godz. przed wylotem na lotnisku Warszawa Chopina przy stanowisku Almaturu. Rodzice/opiekunowie zobowiązani są do odebrania dzieci z lotniska im. F. Chopina w Warszawie.
Transfer busem z/na lotnisko na Malcie.
Ubezpieczenie: KL - 20.000 EUR, NNW - 15.000 PLN.
Opieka rezydenta w trakcie całego pobytu, realizacja programu.

Informacje praktyczne

CENA NIE OBEJMUJE: dodatkowo płatnego programu fakultatywnego, dodatkowych posiłków nie ujętych w świadczeniach, dopłat do nadbagażu, transportu lokalnego, taksy klimatycznej (0,50 EUR/dzień - dla osób powyżej 18 lat). Sugerujemy kieszonkowe w wysokości ok. 80 EUR/pobyt (nie obejmuje programu fakultatywnego). Ze względu na bardzo atrakcyjny, cieszący się dużym powodzeniem wśród uczestników program fakultatywny, sugerujemy zabranie wystarczających dodatkowych środków na jego realizację (ok 60 EUR).Osoby uczestniczące w zajęciach językowych nie będą miały możliwości korzystania z części ( dodatkowo płatnych) zajęć fakultatywnych kierowanych do uczestników obozu. Zalecamy zabranie stroju kąpielowego, kremów z wysokim filtrem, nakrycia głowy, okularów przeciwsłonecznych, ręczników plażowych oraz adaptera sieciowego (angielskie gniazdka elektryczne). Konieczny ważny paszport lub dowód osobisty.

Obowiązkowa dopłata na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (15 zł).

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Malta - Gzira - obóz rekreacyjny z językiem angielskim   (skrót: MALTA OBOZ REKREACJA ANGIELSKI PAX HB)
27.06 - 04.07.2020
 8 dni / PMCS0627
3714 zł   3399 zł PromocjaRezerwuj
04.07 - 11.07.2020
 8 dni / PMCS0704
3714 zł   3399 zł PromocjaRezerwuj
11.07 - 18.07.2020
 8 dni / PMCS0711
3714 zł   3399 zł PromocjaRezerwuj
01.08 - 08.08.2020
 8 dni / PMCS0801
3714 zł   3399 zł PromocjaRezerwuj

kod imprezy: PMCS~MALTA_OBOZ_REKREACJA_ANGIELSKI_PAX_HB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.