Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Infolinia Almatur  +48 42 637 11 22  pn-pt  godz.10-17

Rabka Zdrój - Gorce- przygoda pełna zdrowia Almatur 2023

bezpieczne
podróże
OBOZY MŁODZIEŻOWE OBOZY W ŁAZACH BIURO OBOZY KOLONIE W POLSCE OBOZY KOLONIE ZA GRANICĄ
menuAlmatur kolonie i obozy
infoliniawyszukiwarka
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy młodzieżowe kolonie

Obozy młodzieżowe

Obozy młodzieżowe w Polsce

obozy młodzieżowe za granicą

Obozy nad morzem

Obozy nad jeziorami

Obozy w górach

Obozy w mieście

Obozy i kolonie na Mazurach

Obozy i kolonie w Borach Tucholskich

Obozy i kolonie w Tatrach

Obozy i kolonie w Bieszczadach

Obozy i kolonie rekreacyjne

Obozy - zajęcia aktywne

Obozy artystyczne

Obozy sportowe

Obozy tematyczne

Kolonie i obozy tematyczne

Polecamy

Obozy Czaplinek

Obozy Dąbki

Obozy w Łazach świat Harrego Pottera

Obozy Bachorze

Obozy Borne Sulinowo

Obozy Uniejów

Obozy Dziwnówek

Obozy Spała

Obozy Grotniki

Obozy Kortowo

Obozy i kolonie

Obozy i kolonie windsurfingowe

Obozy i kolonie żeglarskie

Obozy i kolonie militarne

Obozy i kolonie paintballowe

Obozy i kolonie aktorskie

Obozy i kolonie detektywistyczne

Obozy i kolonie fitness i aerobik

Obozy i kolonie fotograficzne

Obozy i kolonie świat gier

Obozy i kolonie interdyscyplinarne

Obozy i kolonie jazdy konnej

Obozy i kolonie kajakarskie

Obozy i kolonie piłkarskie

Obozy i kolonie plastyczne

Obozy i kolonie pływackie

Obozy i kolonie przygodowe

Obozy i kolonie rowerowe

Obozy i kolonie siatkarskie

Obozy i kolonie śpiew i muzyka

Obozy i kolonie survivalowe

Obozy i kolonie taneczne

Obozy i kolonie tenisowe


Rabka Zdrój - Gorce- przygoda pełna zdrowia

(wiek 9-15 lat)

Rabka Zdrój ponownie zyskuje ogromną sympatię turystów. Miejscowość, której Kapituła Orderu Uśmiechu przyznała tytuł "Miasta Dzieci Świata" odkrywa przed nami swoje atrakcje, a jest ich naprawdę mnóstwo! Czeka na Was zrewitalizowany rabczański Park Zdrojowy ze strefą słońca i cienia, tężniami solankowymi, podświetlanymi fontannami i placami zabaw. Bliskość szlaków turystycznych z pewnością zachęci do górskich wędrówek, a zagospodarowane brzegi potoków do leżakowania i biwaków.

Program
Przygoda pełna zdrowia (9-15 lat):

Rabka stanie się wakacyjnym centrum zdrowia.
W programie:
- aktywne poranki – idealne rozbudzenie na dobry dzień,
- co jest zdrowe, a co nie – obalamy mity żywieniowe i szukamy prawdy o jedzeniu,
- kosmetyki hand made: peeling, krem, maseczka – domowe SPA,
- tężnie solankowe i pijalnia wód mineralnych – korzystamy z dobrodziejstw Rabki,
- siłownie na wolnym powietrzu i trial park - wyzwania sportowe jak z „Ninja Warrior”,
- Termy Gorce – sport i odprężenie – wodne szaleństwo na basenie, aqua-aeorobik i relaksu,
- warsztaty „zdrowa kuchnia” – komponujemy zdrowe menu,
- sportowe popołudnie - park linowy, przecią-ganie liny, bieg w workach, spodniach klauna, tory przeszkód,
- wyścigi gokartami – próba siły naszych mięśni i dobra zabawa,
- pies – najlepszy przyjaciel człowieka. Gościmy „Śnieżne psy” – poznajemy zalety „psich” dyscyplin sportowych: dogtrekking, canicross, psie zaprzęgi.
Warsztaty zakończone zabawą z czworonogami,
- górska wyprawa w Gorce – w kierunku Bacówki na Maciejowej,
- park linowy – sprawdzamy sprawność, koordynację i odwagę podczas pokonywania linowych przeszkód,
- wodna baloniada – najlepsza ochłoda w gorące popołudnie,
- wycieczka do Zakopanego, na Krupówki i do „Myszogrodu”.
A do tego: spacery bulwarami nad Poniczanką, dyskoteki, ognisko, gry integracyjne i rekreacyjne, planszówki, kalambury, wakacyjne kino letnie.
Program fakultatywny

Gubałówka – wjazd/ zjazd kolejką podczas wycieczki do Zakopanego (płatne na miejscu). Cena ok. 35 PLN.
Warsztaty z robotyki (w terminie 1 i 4) - przygoda z LEGO (2-3 godziny). Cena 80 PLN.
Paintball – dynamiczny scenariusz, 100 kulek. Cena 120 PLN.
Rabkoland – zabawa w jednym z najlepszych parków rozrywki w Małopolsce. Aż 5 stref zabaw i różnorodnych atrakcji, przejazd. Cena 150 PLN.
Termy Gorce - atrakcje Strefy Relaksu: gejzery, tryskacze, basen, przejazd. Cena 200 PLN.

Zakwaterowanie

W Domu Wczasowym „Benia”, położonym ok. 2,5 km od rabczańskiego Parku Zdrojowego, nad górskim potokiem, tuż przy lesie.
Obiekt jest ogrodzony, pokoje 3-, 4-, 5- osobowe z łazienkami i TV, większość z balkonami.
Do dyspozycji uczestników: teren rekreacyjny wokół ośrodka, zadaszona altana, plac zabaw ze zjeżdżalnią, huśtawkami, boisko do piłki nożnej i siatkówki, tenis stołowy, świetlica ze sprzętem nagłaśniającym.

Świadczenia

Zakwaterowanie: 10 noclegów
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki + podwieczorek) – w jadalni ośrodka. Śniadania i kolacje w formie bufetu, obiad serwowany. Smaczna kuchnia domowa.
Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu; ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu i suchy prowiant na drogę powrotną. Dopłata do diety: wegetariańskiej/
bezglutenowej/bezlaktozowej: 200 PLN.
Transport: autokar turystyczny
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15.000 PLN
Opieka pedagogiczna. Realizacja programu.

Informacje praktyczne
Kolejność zajęć ustali kadra obozu w zależności od pogody i predyspozycji psychofizycznych uczestników.
Zabierz ze ręcznik kąpielowy, mały plecak na wycieczki, ciepły sweter lub polar, dres, kurtę przeciwdeszczową, nakrycie głowy, buty sportowe i obuwie za kostkę do górskich wędrówek, preparat do ochrony przed komarami, krem z filtrem UV. Prosimy pamiętać o zabraniu wypełnionej i wydrukowanej karty kwalifikacyjnej oraz o podpisaniu bagaży podróżnych uczestników.

Planowany dojazd do ośrodka autokarem ok. godz. 18:45, planowany wyjazd z ośrodka o godz. 07:30.
Dojazd własny: zapraszamy na godzinę 19:00, wyjazd nie później niż o godz. 07:00.
Informacje o cenie

Cena nie obejmuje:
- obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny i Turystyczny Fundusz Pomocowy - 4 zł,
- dopłaty za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży,
- opłat za program fakultatywny,
- opłaty za łączenie turnusów/ 200 PLN,
- dopłat do wybranych diet.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Rabka Zdrój - Gorce- przygoda pełna zdrowia   (skrót: RABKA PRZYGODA PELNA ZDROWIA 2023 PAX FB)
05.07 - 15.07.2023
 11 dni / KPOG0705
2699 zł   2199 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2199 zł
Plan podróżyRezerwuj
16.07 - 26.07.2023
 11 dni / KPOG0716
2699 zł   2199 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2199 zł
Plan podróżyRezerwuj
27.07 - 06.08.2023
 11 dni / KPOG0727
2699 zł   2199 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2199 zł
Plan podróżyRezerwuj
07.08 - 17.08.2023
 11 dni / KPOG0807
2699 zł   2199 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2199 zł
Plan podróżyRezerwuj

kod imprezy: KPOG~RABKA_PRZYGODA_PELNA_ZDROWIA_2023_PAX_FB



Rabka Zdrój ponownie zyskuje wielką sympatię turystów, tych młodszych na obozach i koloniach jak i tych starszych na wczasach. Niewielka miejscowość w województwie małopolskim, w powiecie nowotarskim, z siedzibą w gminie Rabka-Zdrój położonej w Kotlinie Rabczańskiej. Atrakcje Rabki Zdrój to przede wszystkim zrewitalizowany rabczański Park Zdrojowy ze strefą słońca i cienia, tężniami solankowymi, podświetlanymi fontannami i placami zabaw. Bliskość szlaków turystycznych z pewnością zachęci wszystkich do górskich wędrówek, a zagospodarowane brzegi potoków do leżakowania i biwaków.
Małopolska to jedno z najmniejszych województw w Polsce, w jego obszarze znajduje się aż 6 parków narodowych co sprawia, że jest on prawdziwym rajem dla miłośników przyrody. Rozległe lasy, czy liczne jeziora to tylko część tego co małopolska ma do zaoferowania. Turystów przyciąga tu również pustynia, czyli zjawisko dość niespotykane w Polsce, jednak nie sposób oprzeć się jego pięknu.



Biuro Podróży Almatur
BPiT Almatur Łódź sp. z o.o.
90-417 Łódź, ul. Piotrkowska 59
tel. (42) 637 11 22
tel. (42) 632 93 73
fax. (42) 637 11 85
mail: lodz@almatur.pl
Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna, dzieci i studenci, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę na obozy, kolonie, obozy młodzieżowe i wycieczki objazdowe. Biuro Podróży Almatur propaguje aktywne, rekreacyjne oraz sportowe formy wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając, chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych czy koloniach dla dzieci. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, sportowe, kolonie dla dzieci to bezstresowe wakacje. Obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci to klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci oraz wycieczki objazdowe. Zapraszamy na obozy i kolonie letnie.

Klauzula informacyjna: Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
pfr    Subwencja PFR