Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Infolinia Almatur  +48 42 637 11 22  pn-pt  godz.10-17

Gierłoż - obóz paintballowy Almatur 2023

bezpieczne
podróże
OBOZY MŁODZIEŻOWE OBOZY W ŁAZACH BIURO OBOZY KOLONIE W POLSCE OBOZY KOLONIE ZA GRANICĄ
menuAlmatur kolonie i obozy
infoliniawyszukiwarka
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy młodzieżowe kolonie

Obozy młodzieżowe

Obozy młodzieżowe w Polsce

obozy młodzieżowe za granicą

Obozy nad morzem

Obozy nad jeziorami

Obozy w górach

Obozy w mieście

Obozy i kolonie na Mazurach

Obozy i kolonie w Borach Tucholskich

Obozy i kolonie w Tatrach

Obozy i kolonie w Bieszczadach

Obozy i kolonie rekreacyjne

Obozy - zajęcia aktywne

Obozy artystyczne

Obozy sportowe

Obozy tematyczne

Kolonie i obozy tematyczne

Polecamy

Obozy Czaplinek

Obozy Dąbki

Obozy w Łazach świat Harrego Pottera

Obozy Bachorze

Obozy Borne Sulinowo

Obozy Uniejów

Obozy Dziwnówek

Obozy Spała

Obozy Grotniki

Obozy Kortowo

Obozy i kolonie

Obozy i kolonie windsurfingowe

Obozy i kolonie żeglarskie

Obozy i kolonie militarne

Obozy i kolonie paintballowe

Obozy i kolonie aktorskie

Obozy i kolonie detektywistyczne

Obozy i kolonie fitness i aerobik

Obozy i kolonie fotograficzne

Obozy i kolonie świat gier

Obozy i kolonie interdyscyplinarne

Obozy i kolonie jazdy konnej

Obozy i kolonie kajakarskie

Obozy i kolonie piłkarskie

Obozy i kolonie plastyczne

Obozy i kolonie pływackie

Obozy i kolonie przygodowe

Obozy i kolonie rowerowe

Obozy i kolonie siatkarskie

Obozy i kolonie śpiew i muzyka

Obozy i kolonie survivalowe

Obozy i kolonie taneczne

Obozy i kolonie tenisowe


Gierłoż - obóz paintballowy

(wiek 11-18 lat)

- większość uczestników zakwaterowana jest w pokojach 2 i 3-osobowych,
- w przypadku gorszej pogody do dyspozycji uczestników jest duża ilość sal zajęciowych,
- ośrodek położony nad jeziorem, wśród lasów,
- wokół ośrodka znajdują się rozległe, łąkowe i zalesione tereny do wypraw quadowych i bitew paintballowych, które toczymy również w kompleksach opuszczonych budynków,
- dysponujemy własnym, markowym sprzętem - quadami CanAm 450, 570 i Kymco 300R oraz markerami paintballowymi Tippman,
- "wieczorna kawiarenka" tylko dla uczestników obozu: kręgielnia, bilard, pin-ball, tenis stołowy, karaoke, grill itp.

Program
Obóz paintballowy (11-13 lat ; 14-18 lat)

To pozorowane bitwy przy użyciu markerów strzelających żelowymi kulkami. Toczymy je w terenie i w opuszczonych kompleksach budynków. Realizujemy całodniowe lub półdniowe operacje specjalne z odbijaniem zakładników, tworzeniem zasadzek, wykrywaniem snajperów. Zapewniamy markery Tippmann, wojskowy strój ochronny i maski. Dla chętnych pancerze ochronne - tzw „żółwiki”. W programie podstawowym ok. 6 półdniowych zajęć (2000 kulek). Istnieje możliwość dokupienia zajęć przy zapisach w biurze lub na obozie.

Program fakultatywny

- Park Linowy - 100 PLN.

- Park Dzikich Zwierząt Kadzidłowo - 100 PLN.

- Aquapark Tropicana Mikołajki - 100 PLN.

- Dodatkowa jazda quadem 75 PLN/godzina.

- Dodatkowy paintball: 120 PLN (pół dnia zajęć).

- Gokarty 170 PLN (jeden wyjazd, ok. 21 minut jazdygokartem).


Zakwaterowanie

Ośrodek Księżycowy Dworek w Gierłoży. 10 noclegów w pawilonach hotelowych w pokojach 2,3,4 osobowych (w każdym pokoju telewizor, łazienka - wc+prysznic) oraz w dużych domkach-bungalowach (w każdym łazienka wc+prysznic), stołówka i wiele sal zajęciowych do organizacji obozowych zajęć, dyskotek i imprez, sala na "wieczorną kawiarenkę".

Świadczenia

Zakwaterowanie: ośrodek Księżycowy Dworek w Gierłoży. 10 noclegów w pawilonach hotelowych w pokojach 2,3,4 osobowych (w każdym pokoju telewizor, łazienka - wc+prysznic) oraz w dużych domkach-bungalowach (w każdym łazienka wc+prysznic), stołówka i wiele sal zajęciowych do organizacji obozowych zajęć, dyskotek i imprez, sala na "wieczorną kawiarenkę". Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki). Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu + prowiant na drogę powrotną. Transport: autokar turystyczny oraz pociąg + autokar. Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15000 PLN. Opieka wychowawcy/instruktora. Realizacja programu.

Informacje praktyczne
Program jest realizowany w zależności od pogody i predyspozycji psychofizycznych uczestników. Obowiązkowa kaucja zwrotna 50 PLN płatna na miejscu na pokrycie ewentualnych strat w sprzęcie lub wyposażeniu ośrodka. Na obóz quadowy: 2 zdjęcia legitymacyjne. Zabierz ze sobą: rękawiczki bez palców (rowerowe), ciepłą bluzę, długie spodnie, dres, polar, sztormiak lub nieprzemakalną kurtkę z kapturem, czapkę z daszkiem lub inne nakrycie głowy, buty plażowe - do pływania i zabawy w jeziorze (mogą być też sandały z zapięciem), klapki, kalosze lub buty nieprzemakalne. Mały plecak, okulary przeciwsłoneczne, bidon na wodę, latarkę, środki przeciw komarom i kleszczom, krem z flirtem UV. Dodatkowo obozy paintballowo-quadowo-gokartowe: ubranie "polowe" do zajęć w terenie, ciężkie buty za kostkę. Nie dopuszczamy do zajęć w adidasach itp. obuwiu. Chętni dodatkowo mogą zabrać: indywidualne ochraniacze quadowe tzw. buzzery-zbroje, nakolanniki, nałokietniki, gogle, kominiarki, camelback itp. Planowany przyjazd do ośrodka ok. 20.30. Planowany wyjazd z ośrodka ok. 09.00. Podane godziny wyjazdów i powrotów z obozu są godzinami orientacyjnymi. Bazują one na zeszłorocznych rozkładach PKP. Aktualne informacje będą dostępne na stronie blizej okresu wakacyjnego. Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż 16.00, wyjazd nie później niż godzina 10.00.

Informacje o cenie

Cena nie obejmuje: dopłaty za transport z miast w Polsce wyszczególnionych w planie podróży, programu fakultatywnego.
Podana cena imprezy nie zawiera obowiązkowych składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 2 zł oraz Turystyczny Fundusz Pomocowy - 2 zł.


» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Gierłoż - obóz paintballowy   (skrót: GIERLOZ PAINTBALLOWY 2023 PAX FB)
02.07 - 12.07.2023
 11 dni / PPOQ0702
3399 zł   3099 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 3099 zł
Plan podróżyRezerwuj
13.07 - 23.07.2023
 11 dni / PPOQ0713
3399 zł   3099 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 3099 zł
Plan podróżyRezerwuj
24.07 - 03.08.2023
 11 dni / PPOQ0724
3399 zł   3099 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 3099 zł
Plan podróżyRezerwuj
04.08 - 14.08.2023
 11 dni / PPOQ0804
3399 zł   3099 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 3099 zł
Plan podróżyRezerwuj
15.08 - 25.08.2023
 11 dni / PPOQ0815
3399 zł   3099 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 3099 zł
Plan podróżyRezerwuj

kod imprezy: PPOQ~GIERLOZ_PAINTBALLOWY_2023_PAX_FB



Gierłoż położona jest w centrum Wielkich Jezior Mazurskich, wśród rozległych kompleksów leśnych. Okolice Gierłoży to teren wprost wymarzony do jazdy quadami. Bezdroża, tereny zalesione, drogi polne, łąkowe, piaszczyste umożliwiają organizację długich wypraw quadowych w klimacie prawdziwego "off-roadu". Okolice miejscowości sprzyjają organizacji obozowych aktywności - jeziora z kąpieliskami, gdzie można prowadzić zajęcia wodne, żeglarskie, plażowanie. Rozległe tereny leśne, polne, sprzyjają wyprawom quadowych, rowerowych, bitew ASG i paintballowych czy zajęciom militarnym.
Mazury to tak zwana "Kraina Tysiąca Jezior", która zachwyca zarówno krajobrazami jak i swoją historią. Bogata jest w niespotykaną nigdzie indziej faunę i florę. Miłośnicy sportów wodnych pokochają to miejsce! Jest to idealne miejsce na kolonijną przygodę, zarówno dla miłośników aktywnego wypoczynku, jak i fanów leniuchowania. To niewątpliwe świetne miejsce do organizacji kolonii i obozów młodzieżowych dla dzieci w wakacje.



Biuro Podróży Almatur
BPiT Almatur Łódź sp. z o.o.
90-417 Łódź, ul. Piotrkowska 59
tel. (42) 637 11 22
tel. (42) 632 93 73
fax. (42) 637 11 85
mail: lodz@almatur.pl
Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna, dzieci i studenci, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę na obozy, kolonie, obozy młodzieżowe i wycieczki objazdowe. Biuro Podróży Almatur propaguje aktywne, rekreacyjne oraz sportowe formy wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając, chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych czy koloniach dla dzieci. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, sportowe, kolonie dla dzieci to bezstresowe wakacje. Obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci to klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci oraz wycieczki objazdowe. Zapraszamy na obozy i kolonie letnie.

Klauzula informacyjna: Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
pfr    Subwencja PFR