Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Infolinia Almatur  +48 42 637 11 22  pn-pt  godz.10-17

Czechy, Niemcy, Austria - Czechy i Bawaria - obóz rekreacyjny Almatur 2023

bezpieczne
podróże
OBOZY MŁODZIEŻOWE OBOZY W ŁAZACH BIURO OBOZY KOLONIE W POLSCE OBOZY KOLONIE ZA GRANICĄ
menuAlmatur kolonie i obozy
infoliniawyszukiwarka
Skorzystaj z wyszukiwarki

Czechy, Niemcy, Austria - Czechy i Bawaria - obóz rekreacyjny

(wiek 11-17 lat)

Obóz rekreacyjny (11-17 lat)

- hotel z odkrytym basenem
- Złota Praga-miasto 100 wież
- bawarskie Monachium-kolebka BMW i Oktoberfest
- Salzburg-miasto Mozarta, u stóp monumentalnej twierdzy

Aż trzy kraje są na wyciągnięcie ręki. Pokażemy Wam Bawarię, w której odkryjecie sekrety największej samochodowej marki. Wybierzemy się również do Austrii, gdzie zwiedzimy magiczny Salzburg. Zobaczymy też Pragę - miasto, które robi ogromne wrażenie pod względem architektonicznym i kulturowym. Będziemy zwiedzać, podziwiać i dobrze się bawić.

Program
1 dzień:
Wyjazd z Polski wg planu podróży. Przejazd przez Polskę.
2 dzień:
Kontynuacja jazdy przez Polskę i Czechy. Przyjazd do hotelu. Zakwaterowanie od godz. 14:00. Spotkanie organizacyjne. Zajęcia zapoznawcze. Kolacja.
3-8 dzień:
Realizacja programu: całodzienna wycieczka do stolicy Bawarii – Monachium: zobaczymy Marienplatz, Stary Ratusz, Hofgarten, Kościół Mariacki, wizyta w Muzeum BMW, które jest wielką atrakcją nie tylko dla miłośników motoryzacji, wizyta w Parku Olimpijskim. Całodzienna wycieczka do Salzburga: zobaczymy Katedrę Św. Ruprechta, Kościół Św. Piotra, twierdzę Hohensalzburg i dom Mozarta. Wycieczki piesze po Bawarskim Parku Narodowym w Niemczech (Bawarski Las) oraz Szumawskim Parku Narodowym w Czechach (wjazd kolejką na górę Pancir). Poza bogatym programem zwiedzania zajęcia rekreacyjne: gry, zabawy, kąpiele w basenie oraz możliwość skorzystania z oferty wycieczek fakultatywnych. Podczas pobytu śniadania, obiady i kolacje. Podczas realizacji całodniowych wycieczek w zamian za obiad wydawany jest suchy prowiant.
9 dzień:
Śniadanie. Wykwaterowanie z hotelu, pobranie lunch pakietów za obiad. Przejazd do Pragi. Całodzienne zwiedzanie Pragi – jednej z najatrakcyjniejszych stolic Europy: Zamek Praski na Hradczanach, Most Karola, Ratusz ze słynnym zegarem „Orloj”, Starówka Praska, Plac Wacława. W trakcie zwiedzania, za dodatkową opłatą kolacja (koszt uwzględniony w obowiązkowej opłacie programowej). W godzinach wieczornych wyjazd w drogę powrotną do Polski.
10 dzień:
Powrót do Polski wg planu podróży.
Program fakultatywny

Niemcy:
Park Rozrywki Bayern Park w Reisbach – kolejki szynowe, rafting, rynny – zjeżdżalnie, Zamki Bawarskie w miniaturze. Cena ok. 60 EUR.
Szklane miasteczko Joska – wizyta w hucie szkła, galerii pucharów i medali olimpijskich, wystawa szkła. W programie również wejście na Srebrną Górę. Możliwość zakupu szklanych pamiątek. Cena ok. 15 EUR.
Czechy:
Pilzno - zwiedzanie Starego Miasta, wielkiej synagogi, wizyta w browarze. Wycieczka realizowana pociągiem. Cena ok. 45 EUR.

Zakwaterowanie

7 noclegów w Hotelu Górskim Belveder w Żeleznej Rudzie. Pokoje 4-, 5-, 6-osobowe z łazienkami. Hotel Belveder pięknie położony na wzgórzu, 800 metrów od centrum miasteczka. Przed hotelem do dyspozycji gości: basen odkryty, plac zabaw.

Świadczenia

Zakwaterowanie: 7 noclegów.
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki) w restauracji hotelowej. Śniadania w formie bufetu, obiad i kolacja serwowane do stolika. Napoje do posiłków w cenie. Pierwszy posiłek: obiad w dniu przyjazdu. Ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu + prowiant za obiad na drogę powrotną. Przed wyjazdem do Polski, przedostatniego dnia imprezy, kolacja w Pradze ujęta w cenie dopłaty obowiązkowej. W trakcie całodziennych wycieczek prowiant za obiad.
Transport: autokar turystyczny z WC i klimatyzacją.
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: KL - 60.000 EUR (rozszerzone o COVID-19, kwarantannę i choroby przewlekłe), NNW - 15.000 PLN, BP – 1.000 PLN.
Opieka pedagogiczna. Realizacja programu.

Informacje praktyczne
Do przekroczenia granicy wymagany jest ważny paszport lub dowód osobisty.
Sugerowane kieszonkowe 50 EUR i 2000 CZK (obejmuje dopłatę programową) plus wybrane wycieczki fakultatywne. Z uwagi na czas przejazdu prosimy o zabezpieczenie uczestników w środki na zakup dodatkowych posiłków i napoi w trakcie podróży.

Planowany przyjazd do hotelu ok. godz. 11:00 drugiego dnia imprezy. Planowany wyjazd z hotelu ok. godz. 08:00 przedostatniego dnia imprezy.


Informacje o cenie

Cena nie obejmuje:
- dopłat za transport z miast w Polsce wyszczególnionych w planie podróży,
- obowiązkowej dopłaty programowej: 30 EUR i 1200 CZK (bilety wstępu, opłata klimatyczna, lokalny przewodnik, kolacja w Pradze),
- opłat za program fakultatywny,
- obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny – 10 zł,
- obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Pomocowy – 10 zł,
- dodatkowych ubezpieczeń.
Rekomendujemy wykupienie ubezpieczenia kosztów rezygnacji z podróży oraz ubezpieczenia kosztów przerwania imprezy turystycznej, które w określonych w warunkach ubezpieczenia sytuacjach, umożliwią odzyskanie części lub całości wniesionej kwoty.
Stawki za dodatkowe ubezpieczenie:
Ubezpieczenie kosztów rezygnacji z podróży z COVID i kwarantanną – 4,4% ceny imprezy
Ubezpieczenie kosztów rezygnacji z podróży z COVID, kwarantanną i chorobami przewlekłymi – 6,4% ceny imprezy
Ubezpieczenie kosztów przerwania imprezy turystycznej z COVID i kwarantanną – 2,4% ceny imprezy
Ubezpieczenie kosztów przerwania imprezy turystycznej z COVID, kwarantanną i chorobami przewlekłymi – 3,4% ceny imprezy
Ogólne warunki ubezpieczenia. https://www.almatur.pl/public/owu/owu_si_kit.pdf


» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Czechy, Niemcy, Austria - Czechy i Bawaria - obóz rekreacyjny   (skrót: CZECHY BAWARIA REKREACJA 2023 PAX FB)
30.06 - 09.07.2023
 10 dni / OCOZ0630
3199 zł   2799 zł Promocja
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 2799 zł
Plan podróżyRezerwuj

kod imprezy: OCOZ~CZECHY_BAWARIA_REKREACJA_2023_PAX_FB






Biuro Podróży Almatur
BPiT Almatur Łódź sp. z o.o.
90-417 Łódź, ul. Piotrkowska 59
tel. (42) 637 11 22
tel. (42) 632 93 73
fax. (42) 637 11 85
mail: lodz@almatur.pl
Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna, dzieci i studenci, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę na obozy, kolonie, obozy młodzieżowe i wycieczki objazdowe. Biuro Podróży Almatur propaguje aktywne, rekreacyjne oraz sportowe formy wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając, chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych czy koloniach dla dzieci. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, sportowe, kolonie dla dzieci to bezstresowe wakacje. Obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci to klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci oraz wycieczki objazdowe. Zapraszamy na obozy i kolonie letnie.

Klauzula informacyjna: Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
pfr    Subwencja PFR