Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Polska, Ukraina - Bieszczadzkim Szlakiem Almatur 2018

OFERTA LETNIA OBOZY MŁODZIEŻOWE POLECANE WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS BIURO PROMOCJA LAST MINUTE
Oferta turystyczna
Polecamy
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Wycieczki

Polska

Ukraina

Polska na weekend

Europa Środkowa

Wycieczki w miejscowości

Rzeszów

Łańcut

Lwów

Bieszczady county

Krasiczyn

Przemyśl


Polska, Ukraina - Bieszczadzkim Szlakiem

Informacje
Galeria


» przejdź do galerii

Rzeszów - Łańcut - Lwów - Bieszczady - Krasiczyn - Przemyśl

- Podziemna trasa turystyczna w Rzeszowie
- Lwów - miasto niezwykłe
- Cmentarz Orląt Lwowskich
- Mała obwodnica bieszczadzka
- Rejs statkiem po Solinie
- Zamek w Krasiczynie


Program

1 dzień:
Wyjazd z poszczególnych miast według rozkładu jazdy. Przyjazd do Rzeszowa – stolicy województwa podkarpackiego. To ciekawe miasto leży u stóp Karpat, nad rzeką Wisłok, w pięknym krajobrazie lesistej Kotliny Sandomierskiej i pagórkowatego Pogórza Karpackiego. Zwiedzanie miasta z przewodnikiem, m.in. podziemna trasa turystyczna, ratusz. Jeśli czas pozwoli, zobaczymy także Zamek Lubomirskich i Letni Pałacyk Lubomirskich. Czas wolny na lunch. Przejazd do Łańcuta. Zwiedzanie Zamku – jednej z najpiękniejszych rezydencji arystokratycznych w Polsce, która słynie ze znakomitych wnętrz oraz niezwykle interesujących kolekcji pojazdów konnych. Zespół pałacowy otacza malowniczy park w stylu angielskim. Następnie przejazd do hotelu w okolice Przemyśla, zakwaterowanie, nocleg.

2 dzień:
Po śniadaniu całodniowa wycieczka do Lwowa – miasta usytuowanego, podobnie jak Rzym, na siedmiu wzgórzach. Jego położenie sprawia, że miasto pod względem klimatu, fauny i flory jest miastem Wschodu i Zachodu, miastem styku cywilizacji, świata łacińskiego i prawosławia, miastem zbudowanym przez Rusinów, Polaków, Ormian, Żydów, Niemców, Greków i inne narody. Zwiedzanie Lwowa rozpoczniemy od cmentarzy: Łyczakowskiego i Orląt Lwowskich. Następnie pospacerujemy po starówce. Udamy się do wnętrz katedry łacińskiej - jeden z dwóch czynnych kościołów katolickich we Lwowie, Kaplicy Boimów - pomnik architektury i rzeźby manierystycznej, Katedry Ormiańskiej - budowla nawiązująca swym stylem do architektury kolonii ormiańskich na Krymie. Zobaczymy Cerkiew Uspieńską i Wieżę Prochową. Czas wolny i dla chętnych kolacja w restauracji (dodatkowo płatna ok. 15 EUR). W godzinach wieczornych powrót do hotelu, nocleg.

3 dzień:
Po śniadaniu całodniowa wycieczka w Bieszczady: Lesko – Glinne - Uherce Mineralne – Zapora Wodna w Myczkowcach – Bóbrka – Solina – Polańczyk – Polańczyk Zdrój (rejs statkiem po jeziorze Solińskim, spacer po uzdrowisku, czas wolny) - Olszanica – Ustjanowa – Ustrzyki Dolne – Jureczkowi – Wojtkowa – Kuźmina – Bircza - Krasiczyn. W Krasiczynie zwiedzimy zamek, wybudowany na przełomie XVI/XVII w., otoczony jednym z najpiękniejszych parków krajobrazowych w Polsce, spacer po parku. Powrót do hotelu na nocleg.

4 dzień:
Po śniadaniu wykwaterowanie i zwiedzanie Przemyśla z przewodnikiem: m. in. gotycka Bazylika Rzymskokatolicka oraz Greckokatolicka z najcenniejszym w Polsce ikonostasem, rynek z figurą Dobrego Wojaka Szwejka, Twierdza Przemyśl - potężny zespół obiektów obronnych. Czas wolny. W godzinach popołudniowych wyjazd w drogę powrotną.

Program fakultatywny

- kolacja we Lwowie ok. 15 EUR
- degustacja ekskluzywnych likierów lwowskich ok. 10 EUR (min. uczestników - 15 os.)


Świadczenia

Zakwaterowanie:
3 noclegi w hotelu o standardzie **/*** w okolicy Przemyśla. Pokoje 2,3 osobowe z łazienkami.
Wyżywienie:
3 śniadania, możliwość wykupienia 2 obiadokolacji w Polsce w cenie 60 zł za osobę. Za dopłatą kolacja we Lwowie.
Transport:
Autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD i barkiem.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.


Informacje praktyczne

Cena podstawowa nie zawiera:
- kosztów realizacji programu turystycznego (wstępy, przewodnicy lokalni, system Alma Tour Guide) - orientacyjny koszt: ok. 110 zł + 15 EUR,
- programu fakultatywnego: kolacja we Lwowie ok. 15 EUR, degustacja ekskluzywnych likierów lwowskich ok. 10 EUR (min. uczestników - 15 os.),
- opłat za pozostałe posiłki nie ujęte w programie,
- opłat za dojazdy z wybranych miejscowości, podanych w rozkładzie jazdy.
Cena podstawowa dotyczy wyjazdów z Katowic, Krakowa, Tarnowa i Rzeszowa.
Prosimy o zgłaszanie sprzedawcom oferty chęci wykupienia kolacji we Lwowie w dniu rezerwacjii imprezy.
Pilot rozlicza się z grupą z pobranych kwot na realizację programu.
Koszty płacone za całą grupę (np. za lokalnych przewodników) są dzielone na wszystkich jej uczestników.
Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych.
Kolejność realizacji programu może ulec zmianie.
Przekroczenie granicy na podstawie ważnego paszportu.
Przejazd: Przemyśl - Lwów (ok. 110 km) - ok. 3 godz.
Podczas zwiedzania prawosławnych świątyń obowiązkowy strój dla kobiet to długa spódnica, zakryte ramiona, nakrycie głowy - najlepiej chusta; dla mężczyzn: długie spodnie, zakryte ramiona.


» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna    

Terminy i ceny Polska, Ukraina - Bieszczadzkim Szlakiem     (skrót: BIESZCZADZKIM SZLAKIEM PAX BB)
Nr grupy Data Cena 
KPTU071919.07 - 22.07699 zł   549 zł   Last minute Plan podróżyRezerwuj4 dni
KPTU082323.08 - 26.08699 zł   559 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj4 dni
KPTU091313.09 - 16.09699 zł   573 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj4 dni

Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na ofertach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i ofert młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, oferty sportowe w Polsce i za granicą. Bogate oferty rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe oferty młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym ofertami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział oferty młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.