Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Almatur kolonie i obozy
INFOLINIA ALMATUR:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-17
OBOZY MŁODZIEŻOWE I KOLONIE ALMATUR

Polska - Bieszczady dla aktywnych Almatur 2020

LATO 2020 OBOZY MŁODZIEŻOWE OBOZY ŁAZY WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI BIURO OBOZY MŁODZIEŻOWE W POLSCE OBOZY MŁODZIEŻOWE ZA GRANICĄ PÓŁKOLONIE
Skorzystaj z wyszukiwarki
Wycieczki Sanok Zalew Soliński Komańcza Krosno
Oferta turystyczna
Polecamy
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Wycieczki

Polska

Polska na weekend

Wycieczki w miejscowości

Sanok

Zalew solinski

Komancza

Krosno


Polska - Bieszczady dla aktywnych

Informacje
Mapa i galeria





» przejdź do galerii

Sanok - Zalew Soliński - Wielka Obwodnica Bieszczadzka - Połoniny Bieszczadzkie - Komańcza - Krosno

Program

1 dzień:
Wyjazd z poszczególnych miast według rozkładu jazdy. Przejazd do Sanoka. Zwiedzimy tutaj Muzeum Budownictwa Ludowego, gdzie oprócz dawnych zabudowań wiejskich zobaczyć można obiekty historyczne związane z podkarpackim przemysłem naftowym a także kolekcję ikon. Dawny wygląd podkarpackich miasteczek odtwarza „Miasteczko galicyjskie”, w którym odwiedzić można odtworzone wnętrza warsztatów rzemieślniczych i sklepów. Następnie przejazd nad Zalew Soliński – największy sztuczny zbiornik wodny w Polsce. Przejazd do hotelu w pobliżu zalewu. Kolacja, nocleg.
2 dzień:
Po śniadaniu wycieczka autokarem wzdłuż Wielkiej Obwodnicy Bieszczadzkiej. Droga ta, zbudowana w latach 60 XX w. łączy ze sobą główne centra bieszczadzkiej turystyki górskiej – Lutowiska, Ustrzyki Górne, Wetlinę i Cisną. Bieszczady są niesamowitym regionem i według wielu opinii najpiękniejszymi górami w Polsce, co będziemy mogli stwierdzić podczas pieszej wycieczki górskiej na największą atrakcję przyrodniczą Bieszczad - połoniny bieszczadzkie czyli łąki wysokogórskie. Szczególnie wiosną i jesienią wędrowanie odkrytymi grzbietami z rozległymi widokami dostarcza wielu wspaniałych wrażeń. Trasa wędrówki jest dość łatwa, ale po deszczu może być śliska, więc trzeba być ostrożnym i mieć odpowiednie obuwie (przewyższenie ok. 500 m); czas przejścia ok. 3 – 5 godz. W Cisnej przerwa na posiłek, który można zjeść np. w „kultowej” gospodzie Siekierezada. Powrót do hotelu na późną kolację i nocleg.
3 dzień:
Dzień rozpoczniemy od przejażdżki słynną bieszczadzką wąskotorową kolejką leśną tzw. „bieszczadzką ciuchcią”, służącą dawniej do przewozu drewna. Następnie przejdziemy spacerem po wzgórzach wokół Komańczy odwiedzając między innymi dwie tamtejsze cerkwie – grekokatolicką i prawosławną oraz słynny klasztor Nazaretanek, w którym w latach 1955-56 internowany był prymas Polski, kardynał Stefan Wyszyński. Trasa wędrówki łatwa, (przewyższenie ok. 150 m); czas przejścia ok. 3 – 4 godz. Powrót do hotelu, kolacja, nocleg.
4 dzień:
Po śniadaniu wykwaterowanie i przejazd do Krosna, gdzie będzie okazja do zobaczenia procesu produkcji słynnych krośnieńskich wyrobów szklanych w Centrum Dziedzictwa Szkła. Czas wolny na lunch. Wczesnym popołudniem wyjazd w drogę powrotną.

Program fakultatywny

- Park Gwiezdnego Nieba „Bieszczady” – ok. 95 zł(minimum 20 os.)

Świadczenia

Zakwaterowanie:
3 noclegi w hotelu lub pensjonacie o standardzie **/*** w okolicy Polańczyka. Funkcjonalnie wyposażone pokoje 2, 3 osobowe z łazienkami.
Wyżywienie:
3 śniadania, 3 obiadokolacje dodatkowo płatne (90 zł).
Transport:
Autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD, barkiem.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota
Składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny.

Informacje praktyczne

Podana kwota na realizację programu może ulec zmianie i jest rozliczana przez pilota. Koszty pobierane za całą grupę (np. za lokalnych przewodników) są dzielone na wszystkich uczestników. Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych. W przypadku warunków atmosferycznych uniemożliwiających wyjście w góry zostanie zrealizowany program zastępczy (zwiedzanie atrakcji turystycznych w pobliżu Pętli Bieszczadzkiej). Prosimy o zabranie odpowiedniego obuwia i ubrania na górskie wędrówki. Kolejność realizacji programu może ulec zmianie.
Cena podstawowa dotyczy wyjazdów z Katowic, Krakowa, Tarnowa i Rzeszowa. Dopłaty za dojazdy z wybranych miejscowości podane są w rozkładzie jazdy.
Przejazd: Katowice - Sanok (ok. 300 km) - ok. 5 godz.

Informacje o cenie

Cena nie obejmuje:
- kosztów realizacji programu ponoszonych przez uczestnika podczas trwania imprezy: bilety wstępu do zwiedzanych obiektów, opłaty lokalne, przewodnicy lokalni. Koszt – ok. 195 zł.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Polska - Bieszczady dla aktywnych   (skrót: BIESZCZADY DLA AKTYWNYCH PAX BB)

kod imprezy: KPAB~BIESZCZADY_DLA_AKTYWNYCH_PAX_BB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.