Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Almatur kolonie i obozy
INFOLINIA ALMATUR:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-17
OBOZY MŁODZIEŻOWE I KOLONIE ALMATUR

Bałtów - Kolonie Klub Urwisa z dinozaurami - Kraina przygód Almatur 2020

LATO 2020 OBOZY MŁODZIEŻOWE OBOZY ŁAZY WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS BIURO OBOZY MŁODZIEŻOWE W POLSCE OBOZY MŁODZIEŻOWE ZA GRANICĄ
Skorzystaj z wyszukiwarki
Klub Urwisa Bałtów
Oferta turystyczna
Polecamy
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Kolonie

Polska

Rekreacyjne

Ogólnorekreacyjny

Kolonie w miejscowości

Baltow

Obozy i kolonie blisko miejscowości

Baltow


Bałtów - Kolonie z dinozaurami - Kraina przygód dla dzieci

(wiek 7-11)
Informacje
Mapa i galeria







» przejdź do galerii

Kraina przygód JuraPark
Prawdziwa kraina przygód w Bałtowie zaprasza najmłodszych! Jurapark w Bałtowie to miejsce, które nieprzypadkowo kojarzy się z dinozaurami. To tu odkryto tropy i kości tych ogromnych gadów. Jest to najstarszy w Polsce park dinozaurów, w którym dzieci zobaczą niemal 100 modeli dinozaurów naturalnej wielkości. Przewodnicy pokażą też ich ślady. Ale Bałtów to nie tylko prehistoryczne gady. W uroczej, zalesionej dolinie Kamiennej znajduje się wielki park atrakcji przeznaczonych szczególnie dla dzieci: karuzele, zjeżdżalnie, basen piłeczkowy, samochodziki i przede wszystkim kolejka grawitacyjna- rollercoaster to aż za dużo wrażeń na jedną zabawę. Do atrakcji parku rozrywki, poza rollercoasterem i grami zręcznościowymi dzieci będą miały nielimitowany dostęp.
Strona Bałtowskiego Kompleksu Turystycznego: https://juraparkbaltow.pl/

Program

Program wspólny:

Ze wszystkich atrakcji nasi uczestnicy skorzystają co najmniej raz. Już w samym parku dinozaurów jest plac zabaw. Z parku rozrywki: karuzeli, huśtawek, w tym emocjonującego statku pirackiego, zjeżdżalni czy samochodzików dzieci będą mogły korzystać wielokrotnie. Ranczo w Dolinie pokaże dzieciom zwierzęta domowe, w tym kucyki. Z kolei w Sabatówce, gdzie rządzą wiedźmy nasi uczestnicy przeżyją emocje i zobaczą, że strachów nie trzeba się bać. Wodnych atrakcji dostarczy kąpielisko dla dzieci i pływanie na „kaczuszkach”. A w kinie 5D przyrodniczy seans dostarczy wielu emocji. Polska w Miniaturze z 48 miniaturami budowli z różnych regionów przeniesie w podróż po kraju. Nie zabraknie też przeróżnych zabaw, gier sportowych, konkursów z nagrodami, tańca oraz ogniska. Zabierzemy naszych uczestników do parku wodnego w Ostrowcu Święt. oraz do Sandomierza, gdzie zobaczą średniowieczną Bramę Opatowską, rynek z ratuszem, przejdą podziemną trasą turystyczną. Zobaczą też, dotkną, a nawet przymierzą średniowieczny rynsztunek w Zbrojowni Chorągwi Ziemi Sandomierskiej.

Kolonie z dinozaurami - kraina przygód 7-11 lat

Nie pozwolimy dzieciom na nudę. W JuraParku dowiedzą się o życiu dinozaurów, a jednego nawet odkopią jak prawdziwi paleontolodzy. Na lekcjach muzealnych i ścieżkach przyrodniczo-dydaktycznych dowiedzą się o tajemnicach dalekiej przeszłości paleozoicznego morza i zamierzchłych epok geologicznych, w których żyły prehistoryczne skorupiaki, gady i inne zwierząta, zobaczą też, co po nich pozostało. Nie zabraknie też zajęć plastycznych oraz korzystania z wszelkich atrakcji JuraParku, z placem zabaw, parkiem rozrywki i kąpieliskiem na czele. Na zajęciach w lapidarium Sabatówka uczestnicy wezmą udział w warsztatach z Babą Jagą, podczas których będą malowali gipsowe figurki i zostaną oprowadzeni po okolicy. Kolonistów czeka tunel odwagi, a na koniec w kawiarence „U Tekli” spróbują soku z pająków. A to nie wszystkie atrakcje...!

Świadczenia

Zakwaterowanie: 10 noclegów w pokojach 4-5 -osobowych w starannie wykończonych domkach ”Wiąz” i „Oczeret”; łazienki wspólne w każdym pawilonie, po 2 na sześć pokoi.

Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki) w restauracji na terenie JuraParku (ok. 50m od domków). Pierwszy posiłek – kolacja w dniu przyjazdu; ostatni posiłek –
śniadanie w dniu wyjazdu i prowiant na drogę powrotną.

Transport autokarem turystycznym, na niektórych trasach możliwy dojazd minibusem.

Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A. Opieka pedagogiczna. Realizacja programu.

Informacje praktyczne

Cena nie obejmuje dopłaty za transport z miast w Polsce wyszczególnionych w rozkładzie jazdy oraz kosztów imprez fakultatywnych.
Prosimy pamiętać o zabraniu wypełnionej karty kwalifikacyjnej z wpisanym numerem PESEL oraz o podpisaniu bagaży podróżnych dzieci.
Planowany przyjazd do ośrodka w godzinach 15:30 – 17:00.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Bałtów - Kolonie Klub Urwisa z dinozaurami - Kraina przygód   (skrót: BALTOW KLUB URWISA Z DINOZAURAMI PAX FB)
10.07 - 20.07.2020
 11 dni / PPJB0710
1799 zł Plan podróżyRezerwuj
21.07 - 31.07.2020
 11 dni / PPJB0721
1799 zł Plan podróżyRezerwuj
01.08 - 11.08.2020
 11 dni / PPJB0801
1799 zł Plan podróżyRezerwuj

kod imprezy: PPJB~BALTOW_KLUB_URWISA_Z_DINOZAURAMI_PAX_FB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.