Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Almatur kolonie i obozy
INFOLINIA ALMATUR:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-17
OBOZY MŁODZIEŻOWE I KOLONIE ALMATUR

Almatur - Kurs j. angielskiego on-line 23 lekcje po 45 min - Junior CES Almatur 2020

LATO 2020 OBOZY MŁODZIEŻOWE OBOZY ŁAZY WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI BIURO OBOZY MŁODZIEŻOWE W POLSCE OBOZY MŁODZIEŻOWE ZA GRANICĄ PÓŁKOLONIE
Skorzystaj z wyszukiwarki
Oferta turystyczna
Polecamy
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Kursy językowe

Językowe

Język angielski


Almatur - Kurs j. angielskiego on-line 23 lekcje po 45 min - Junior CES

(wiek 12-18)
Informacje
Mapa i galeria

» przejdź do galerii

KURSY JĘZYKOWE ONLINE W RENOMOWANYCH SZKOŁACH ZAGRANICZNYCH

Kurs on-line w zagranicznej szkole językowej to w obecnym czasie bardzo ciekawa alternatywa dla tradycyjnego kursu językowego. Kurs on-line odbywa się w grupach międzynarodowych i realizowany jest według takiego samego programu nauczania jaki obowiązuje na kursach stacjonarnych. Uczestnik w czasie zajęć językowych kontaktuje się z nauczycielem i pozostałymi uczestnikami kursu za pomocą platformy edukacyjnej udostępnionej przez szkołę. Oferta kursów on-line skierowana jest do osób, które w sposób bezpieczny i wygodny chcą rozwijać swoje umiejętności językowe poprzez kontakt i komunikację z lektorem oraz uczestnikami z innych krajów
Współczesne technologie dostarczają uczestnikom wiele opcji nauki zdalnej, która może być realizowana bez wychodzenia z domu. Wystarczy tylko stabilny dostęp do internetu i komputer, tablet lub smartfon z kamerą.

Kurs on-line realizowany jest przez szkołę językową CES (Centre of English Studies), która działa od 1979 roku i do dnia dzisiejszego prowadzona jest jako rodzinny biznes. W trakcie 40 lat działalności szkoła była wielokrotnie nagradzana, w tym, w roku 2007 jako zwycięzca prestiżowego rankingu "Star English Language Schools in Europe". Szkoła posiada akredytacje British Council i EAQUALS oraz jest członkiem EnglishUK, co gwarantuje wysoki poziom nauczania. Szkoła oferuje szeroki zakres kursów języka angielskiego dla wszystkich grup wiekowych.

Przez ponad 40 lat studenci z całego świata uczestniczyli w kursach językowych w szkołach CES zlokalizowanych w różnych częściach Wielkiej Brytanii, Irlandii i Kanady. W obecnym roku, jakże innym od lat poprzednich, szkoła CES oferuje studentom kurs on-line, aby mieli oni możliwość praktycznego wykorzystania języka angielskiego, bez względu na miejsce aktualnego pobytu. Lekcje zdalne prowadzone są za pomocą platformy ZOOM i są połączeniem nauki w grupach międzynarodowych, nauką samodzielną oraz zdalnymi zajęciami integracyjnymi i kulturowymi.

Zachęcamy do skorzystania z DARMOWEJ LEKCJI TESTOWEJ (45 minut), co pozwoli zweryfikować czy taki kurs będzie uczestnikowi odpowiadał.

Potwierdzone daty darmowych lekcji testowych:

10.06.2020 - 15:00-16:00 - Juniors - wiek 12-17 lat
17.06.2020 - 15:00-16:00 - Juniors - wiek 12-17 lat
24.06.2020 - 15:00-16:00 - Juniors - wiek 12-17 lat

Wyślij maila na afronczak@almatur.pl i zapisz się na testową lekcję. Otrzymasz również szczegółową procedurę zapisu i wymagań technicznych. Działamy na aplikacji zoom.

Program

Kurs j. angielskiego On-line - Junior IELS - wiek 12-17 lat

Kurs on-line: General English
Nauka zdalna w grupach o mieszanych narodowościach; maksymalnie 20 studentów w grupie będących na tym samym lub zbliżonym poziomie językowym (uczestnicy piszą test poziomujący, pozwalający na przydzielenie do odpowiedniej grupy językowej); grupy o zróżnicowanych poziomach nauczania od elementary do advanced; wykwalifikowani nauczyciele (native speakers), certyfikat po ukończeniu kursu. Lekcje odbywają się interaktywnie, w wirtualnych klasach i gromadzą uczniów z różnych krajów. Taka forma nauczania zapewnia możliwość wykorzystywania języka angielskiego w praktyce dzięki interakcji w grupie międzynarodowej. Zajęcia General English można rozszerzyć o lekcje konwersacyjne. Treść lekcji dostosowana jest do wieku uczestników, lekcje prowadzone są w sposób interesujący i zabawny, obejmujący m.in. pisanie, pracę z tekstem, słuchanie, rozwiązywanie quizów, dzielenie się opiniami z innymi uczestnikami. Po zakończeniu kursu językowego uczestnik otrzymuje certyfikat ukończenia kursu renomowanej szkoły CES (akredytowanej przez British Council).

Przykładowy program dnia (zajęcia: poniedziałek-piątek - łącznie 23 lekcje x 45 min):

9:00-10:00 - 1 sesja zajęć

10:15-11:15 - 2 sesja zajęć

11:15-11:45 - 3 sesja zajęć (samodzielna nauka i praca domowa)

12:00-13:00 - 4 sesja zajęć (wirtualny program kulturalny)

Istnieje możliwość dokupienia dodatkowego tygodnia nauki (kurs 2 tygodniowy) - dopłata - 600 PLN/tydzień

Świadczenia

Program i świadczenia:

- 23 lekcje po 45 min języka angielskiego w tygodniu (poniedziałek-piątek) w godzinach porannych (09:00-13:00);

- Grupy o mieszanych narodowościach;

- Maksymalnie 20 studentów w grupie;

- Zróżnicowany poziom nauczania od elementary do advanced;

- Wykwalifikowani nauczyciele z certyfikatami TEFL i EFL;

- Test kwalifikacyjny; materiały edukacyjne;

- Certyfikat ukończenia kursu renomowanej szkoły CES (akredytowanej przez British Council).



Istnieje możliwość dokupienia dodatkowego tygodnia nauki (kurs 2 tygodniowy) - dopłata - 600 PLN/tydzień

Informacje praktyczne

Procedura i wymagania techniczne:

Na podanego maila prześlemy Państwu szczegółową procedurę zapisu, sciągnięcia aplikacji zoom i rejestracji.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Almatur - Kurs j. angielskiego on-line 23 lekcje po 45 min - Junior CES   (skrót: ONLINE KURS JUNIOR CES)
17.08 - 21.08.2020
 5 dni / PMCO0817
Sprzedaż zakończona
24.08 - 28.08.2020
 5 dni / PMCO0824
750 zł Rezerwuj

kod imprezy: PMCO~ONLINE_KURS_JUNIOR_CES
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.