Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Infolinia Almatur  +48 42 637 11 22  pn-pt  godz.10-17

Albania - Vlora - Sup Camp Almatur 2022

bezpieczne
podróże
OBOZY MŁODZIEŻOWE EGZOTYKA WYCIECZKI BIURO OBOZY KOLONIE W POLSCE OBOZY KOLONIE ZA GRANICĄ
menuAlmatur kolonie i obozy
infoliniawyszukiwarka
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy Vlora
Obozy młodzieżowe kolonie
Polecamy
Obozy i kolonie
Almatur

Obozy młodzieżowe

Albania

Morze

Rekreacyjne

Ogólnorekreacyjny

Obozy młodzieżowe w miejscowości

Vlora

Obozy i kolonie blisko miejscowości

Vlora


Albania - Vlora - Sup Camp

(wiek 12-19 lat)
Informacje
Mapa i galeria











» przejdź do galerii

Od 1 maja 2022 r. Albania nie wymaga przy przekroczeniu granicy ani testu PCR ani certyfikatu szczepienia.

Jeśli Albania to tylko Vlora! To miejsce wyjątkowe pod wieloma względami. To tutaj przebiega umowna granica między morzem Jońskim a Adriatyckim. To tutaj słońce świeci prawie zawsze - w sumie około 300 dni w ciągu roku. To tutaj można znaleźć cudowne plaże - w sumie jest ich około 20 km. Generalnie jest tu wszystko czego potrzeba do wspaniałych wakacji - czyste i ciepłe morze, pyszne i świeże jedzenie, śródziemnomorski klimat oraz niskie ceny, które pozwolą Wam na bezstresową zabawę. Co więcej - panuje tu zasada, że turystom włos z głowy spaść nie może. I rzeczywiście tak jest! Przekonajcie się sami czy mamy rację!

Program
SUP Camp (12-15; 16-18 lat)
Stand Up Puddle to sport, który od lat podbija świat. A co jest jego największą zaletą? Nie zna ograniczeń. Dosłownie. Każdy z Was, bez znaczenia na wiek czy formę oraz wcześniejsze doświadczenie może eksplorować wodne akweny w narzuconym tylko i wyłącznie przez siebie tempie. SUP to SUPer zabawa w każdych warunkach: z wiatrem i bez, na płytkiej wodzie i na falach. A Zatoka Wlorska stwarza wszystkie te możliwości! Podczas zajęć na wodzie z instruktorem poznacie zasady sterowania deską, podstawowe manewry, a także specjalne nazewnictwo. Każde zajęcia wzbogacone będą obowiązkową dawką teorii m.in. na temat bezpieczeństwa. Zapewniamy sprzęt (deski, kamizelki). Ale pływanie na desce SUP to nie wszystko! Jako, że Vlora to plaże, plaże i jeszcze raz plaże będziecie wygrzewać się w promieniach słońca oraz zażywać kąpieli morskich w mega ciepłej wodzie. Dla tych z Was, którzy lubią spędzać czas aktywnie zorganizujemy ciekawe i nietypowe aktywności sportowe: zbijak w wodzie, rzucanie ringiem do celu, frisbee, catch ball, limbo, bitwa na balony wodne, blanketball. A wieczorami… różnego rodzaju imprezy tematyczne m.in.: Fluo Party, Boat Party, karaoke, ognisko na plaży... Jeśli nadal Wam mało to zapraszamy do skorzystania z propozycji wycieczek fakultatywnych, podczas których zobaczycie najpiękniejsze zakątki Albanii (Berat - „Miasto Tysiąca Okien”; Kruja – pierwsza, historyczna stolica kraju; Park Narodowy Divjaka; albańska wioska; Boat Party).

Przykładowy program obozu:
1 dzień:
Spotkanie na lotnisku w Warszawie. Przelot do Tirany pod opieką kadry Almatur. Transfer do Vlory. Zakwaterowanie w hotelu. Obiadokolacja. Zebranie organizacyjne. Zapoznanie się uczestników z regulaminem obozu, regulaminem hotelu, omówienie planu obozu, zapisy na wycieczki fakultatywne.
2 dzień:
Śniadanie. Zajęcia z pływania na desce SUP. Ri Beach – jedna z najlepszych plaż w mieście, czas na kąpiele wodne i słoneczne. Obiadokolacja. Vlora by night – wieczorna eksploracja miasta (m.in. Pomnik Niepodległości, Wzgórze Kazum Baba - najwyższy punkt w mieście).
3 dzień:
Śniadanie. Wycieczka fakultatywna na albańską farmę z możliwością adopcji żółwia (cena ok. 40 Euro/osoba). Zajęcia z pływania na desce SUP. Obiadokolacja. Fluo Party - fascynująca i kolorowa impreza w świetle farb UV.
4 dzień:
Śniadanie. Zajęcia z pływania na desce SUP. Snorekeling – podwodne odkrywanie albańskiego wybrzeż (zapewniamy maski z rurakami). Obiadokolacja. Ognisko na plaży z podziwianiem pięknego zachodu słońca (w cenie: transport, woda, sezonowe owoce).
5 dzień:
Śniadanie. Wycieczka fakultatywna do Berat - „Miasta tysiąca okien” i kanionu Osum, uważanego za jedną z najpiękniejszych atrakcji turystycznych Albanii (cena ok. 50 Euro/osoba). Obiadokolacja. Karaoke – bitwa na głosy. Dla zwycięzcy nagrody, do dzieła!
6 dzień:
Śniadanie. Zajęcia z pływania na desce SUP. Vlore Beach – relaks na największej plaży w mieście, aktywności sportowe. Obiadokolacja. Boat Party - impreza fakultatywna na łodzi z albańską muzyką, tańcami i niesamowitymi widokami. Zobaczycie Vlorę z zupełnie innej perspektywy (cena ok. 25 Euro/osoba).
7 dzień:
Śniadanie. Zajęcia z pływania na desce SUP. Vjetër Beach – odpoczynek na pięknej, szerokiej i piaszczystej plaży, położonej blisko centrum miasta. To także doskonała okazja, żeby zrobić ostatnie zakupy oraz pamiątkowe zdjęcia. Obiadokolacja. Spacer promenadą wzdłuż plaży, do umownej granicy między morzem Jońskim a Adriatyckim. Tylko tutaj możecie zamoczyć nogi w dwóch morzach jednocześnie!
8 dzień:
Śniadanie. Wykwaterowanie z hotelu. Transfer na lotnisko. Wylot powrotny do Polski pod opieką kadry Almatur.
Program fakultatywny

BOAT PARTY
Obowiązkowa wycieczka dla każdego, kto chce pobawić się w albańskim stylu i przy okazji zachwycać pięknymi widokami. Rejs statkiem da Wam możliwość opalania się oraz posłuchać albańskiej muzyki. Oprócz tańców i wesołej zabawy możecie skosztować lokalnego jedzenia (dodatkowo płatne). Poza burtą podziwiać będziecie wody zarówno Morza Adriatyckiego jak i Jońskiego. Nie bez powodu tereny te objęte są ochroną i są częścią Morskiego Parku Narodowego. Cena: ok. 25 Euro/osoba.
ALBAŃSKA WIOSKA (FARMA ŻÓŁWI)
Albańska Farma Żółwi znajduje się zaledwie 20 kilometrów od centrum Tirany. Jest to miejsce ratunku nie tylko wielu gatunków żółwi, ale również osłów i innych zwierząt gospodarczych. Pobyt na farmie przybliży Wam tradycyjne albańskie życie na wsi, kulturę mieszkańców, narodowe stroje oraz etnografię. Na wiosce spróbujecie tradycyjnie przyrządzonego albańskiego obiadu (w cenie). Dodatkową atrakcją będzie możliwość adopcji żółwia i otrzymanie oryginalnego certyfikatu (dodatkowo płatne). Cena: ok. 40 Euro/osoba.
BERAT - MIASTO TYSIĄCA OKIEN
Jedno z najpiękniejszych miast w Albanii wpisane na liste UNESCO. Swoją popularność zawdzięcza położeniu między wzgórzami oraz usytuowanych na nich charakterystycznych białych domów z drewnianymi, ciemnobrązowymi oknami. Światła palące się w tysiącach okien, w domach znajdujących się jeden nad drugim, sprawiają wrażenie, że patrzy się na jeden duży dom. Po drodze zobaczycie Kanion Osum, uważany za jedną z najpiękniejszych atrakcji turystycznych Albanii. Ma 15 km długości i około 100 metrów głębokości. Przepiękne widoki gwarantowane! Cena ok. 50 Euro/osoba.
KRUJA
Miejscowość Kruja położona jest zaledwie 30 km od Tirany na wysokości 600 m n.p.m. Była pierwszą historyczną stolicą kraju. Najważniejszym punktem jest tutaj tzw. turecka uliczka, na której możemy kupić oryginalne pamiątki oraz regionalne wyroby. Prowadzi ona również do twierdzy Skanderbega – najważniejszej postaci w historii Albanii – znajdującej się na zamku, z którego podziwiać można widok na całą Albanię. Cena: ok. 40 Euro/osoba.
PARK NARODOWY DIVJAKA
Park Narodowy Divjakë-Karavasta to park będący siedliskiem wielu gatunków zwierząt i ptaków. Na jego terenie można podziwiać między innymi bardzo rzadkie siedliska pelikana kędzierzawego oraz różowe flamingi. Na miejscu istnieje możliwość zorganizowania rejsu łódkami po kanałach laguny. Cena: ok. 30 Euro/osoba

Zakwaterowanie

Hotel AlbSin ***
Położenie: zlokalizowany jest w przepięknej miejscowości – Vlora (ok. 125 tys. mieszkańców). W pobliżu znajdują się sklepy spożywcze, restauracje, bary, stragany. Doskonałe usytuowanie sprawia, że tego samego dnia można wykąpać się w Morzu Adriatyckim jak i Jońskim – granica znajduje się jedynie około 1500 metrów od hotelu i wiedzie do niej nadmorski deptak.
Pokoje: 3-4 osobowe z łazienkami, wyposażone w: klimatyzację (bezpłatną), telewizor, lodówkę, ręczniki oraz internet (bezpłatny).
Plaża: znajduje się w odległości około 400 metrów od hotelu. Koszt wypożyczenia dwóch leżaków oraz parasola na cały dzień: ok. 300-500 leków (ok. 2-3 euro).

Świadczenia

Zakwaterowanie: 7 noclegów w hotelu AlbSin*** (lub innym o podobnym standardzie).
Wyżywienie: śniadania i obiadokolacje. Do posiłków podawana jest woda. Pierwszy posiłek: obiadokolacja 1-go dnia, ostatni posiłek: śniadanie 8-go dnia.
Transport: samolot linii LOT na trasie: Warszawa – Tirana – Warszawa.
Rozkład lotu (może ulec zmianie, ostateczne potwierdzenie godzin lotu zostanie wysłane e-mailem na ok. 7 dni przed imprezą):
Wylot z Warszawy 10:30, przylot do Tirany 12:35
Wylot z Tirany 13:30, przylot do Warszawy 15:30

Bagaż rejestrowany do 23 kg, bagaż podręczny 1 sztuka do 8 kg (wymiary maksymalne 55x40x23 cm)
Zbiórka na 2 godz. przed wylotem na lotnisku im. F. Chopina w Warszawie. Rodzice/opiekunowie prawni zobowiązani są do odebrania dzieci z lotniska.
Transfer z/na lotnisko w Tiranie (mikrobus lub autokar) - czas przejazdu ok. 2,5h.
Ubezpieczenie: TU Signal Iduna: KL - 60.000 EUR (rozszerzone o COVID-19, kwarantannę i choroby przewlekłe), NNW - 15.000 PLN.
Opieka wykwalifikowanej kadry
Realizacja programu

Informacje praktyczne
- Sugerujemy kieszonkowe w wysokości ok. 80 EUR/pobyt (nie obejmuje programu fakultatywnego).
- Zalecamy zabranie: stroju kąpielowego, kremu z wysokim filtrem, nakrycia głowy, okularów przeciwsłonecznych, ręcznika plażowego.
- Czas przelotu Warszawa-Tirana ok. 2 godzin
- Walutą w Albanii jest lek (LEK); 100 LEK = ok. 3,80zł, 1 EUR = ok. 125 LEK
- Orientacyjne ceny: pizza ok. 400-500 LEK; woda mineralna 1.5l ok. 80 LEK; bilet autobusowy (w jedną stronę) ok. 30 LEK
- Czas: taki jak w Polsce.
- Elektryczność: napięcie 220 V (urządzenia z polskimi wtyczkami działają bez problemu).

Ze względu na sytuację epidemiologiczną uczestnicy muszą się liczyć z obowiązkiem dostosowania się do aktualnych wytycznych i ograniczeń wprowadzonych w danym kraju. Prosimy o śledzenie informacji zamieszczanych na stronach internetowych MSZ - https://www.gov.pl/web/dyplomacja/albania
Do realizacji wyjazdu konieczny jest ważny dowód osobisty lub paszport (ważny min. 90 dni od daty powrotu).
Informacje o cenie

Cena nie obejmuje:
- kosztów realizacji programu: bilety wstępu, opłaty lokalne, przejazdy komunikacją miejską. Cena: ok. 30 EUR/osoba
- obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny i Turystyczny Fundusz Pomocowy - 20 zł/osoba
- kosztów programu fakultatywnego (płatne u rezydenta na miejscu) i innych kosztów nie ujętych w ofercie
- posiłków i napojów podczas przelotu
- dopłat do nadbagażu
- dodatkowych ubezpieczeń
Rekomendujemy wykupienie ubezpieczenia kosztów rezygnacji z podróży oraz ubezpieczenia kosztów przerwania imprezy turystycznej, które w określonych w warunkach ubezpieczenia sytuacjach, umożliwią odzyskanie części lub całości wniesionej kwoty.
Stawki za dodatkowe ubezpieczenie:
- ubezpieczenie kosztów rezygnacji z podróży z COVID i kwarantanną – 4,4% ceny imprezy
- ubezpieczenie kosztów rezygnacji z podróży z COVID, kwarantanną i chorobami przewlekłymi – 6,4% ceny imprezy
- ubezpieczenie kosztów przerwania imprezy turystycznej z COVID i kwarantanną – 2,4% ceny imprezy
- ubezpieczenie kosztów przerwania imprezy turystycznej z COVID, kwarantanną i chorobami przewlekłymi – 3,4% ceny imprezy
Ogólne warunki ubezpieczenia: https://www.almatur.pl/public/owu/owu_si_kit.pdf

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Albania - Vlora - Sup Camp   (skrót: ALBANIA SUP CAMP PAX HB)
25.06 - 02.07.2022
 8 dni / PAOR0625
Sprzedaż zakończonaRezerwuj
02.07 - 09.07.2022
 8 dni / PAOR0702
Sprzedaż zakończonaRezerwuj
16.07 - 23.07.2022
 8 dni / PAOR0716
Sprzedaż zakończona
30.07 - 06.08.2022
 8 dni / PAOR0730
3549 zł   3499 zł PromocjaRezerwuj

kod imprezy: PAOR~ALBANIA_SUP_CAMP_PAX_HB



NASZA OFERTA
POLECAMY
DLA KLIENTA
INFORMACJE
Biuro Podróży Almatur
BPiT Almatur Łódź sp. z o.o.
90-417 Łódź, ul. Piotrkowska 59
tel. (42) 637 11 22
tel. (42) 632 93 73
fax. (42) 637 11 85
mail: lodz@almatur.pl
Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.

Klauzula informacyjna: Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatnoœci.
pfr    Subwencja PFR