Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-17
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Grecja - Akropolis Tour Almatur 2020

ZIMA 2020 OBOZY MŁODZIEŻOWE WCZASY EGZOTYKA WYCIECZKI O NAS BIURO PROMOCJA LAST MINUTE
Skorzystaj z wyszukiwarki
Wycieczki Meteoron Delfy Ateny Kanał Koryncki Termopile Saloniki
Oferta turystyczna
Polecamy
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Wycieczki

Grecja

Kraje bałkańskie

Wycieczki w miejscowości

Meteoron

Delfy

Ateny

Kanał Koryncki

Termopile

Saloniki


Grecja - Akropolis Tour

Informacje
Galeria






» przejdź do galerii

Meteory - klasztory na skałach - Wyrocznie w Delfach - Antyczne Ateny - Kanał koryncki - Peloponez: Epidavros, Mykeny, Nafplio - Termopile - Saloniki

Program

1 dzień:
Wyjazd z Polski według rozkładu jazdy, przejazd przez Słowację, Węgry, Serbię. W trakcie podróży przewidziane są krótkie postoje i przerwa na posiłek. Przyjazd w okolice Belgradu, nocleg tranzytowy*.
2 dzień:
Po śniadaniu przejazd przez Serbię i Macedonię do Grecji. Przejazd do hotelu na Riwierze Olimpijskiej, zakwaterowanie, obiadokolacja, nocleg.
3 dzień:
Po śniadaniu wyjazd do Meteorów - wpisanych na listę UNESCO klasztorów „zawieszonych w niebie”, wzniesionych na niedostępnych, stromych wieżach skalnych. Obecnie w Meteorach czynnych jest 6 z 24 wzniesionych w XIV wieku klasztorów, a jedynie 5 z nich jest nadal zamieszkanych - zdarza się, że przez jednego zakonnika. Dwa z nich (św. Trójcy i św. Stefana) pełnią nadal funkcję opactw, w innych zaś mieszczą się muzea religijne. Zwiedzanie dwóch monastyrów – żeńskiego i męskiego. Przejazd do Delf. Zakwaterowanie w hotelu, obiadokolacja, nocleg.
4 dzień:
Po śniadaniu zwiedzanie Delf - serca starożytnej Grecji, gdzie znajdują się wspaniałe zabytki antyczne. Delfy położone są na jednym z wysokich stoków gór Parnasu w pobliżu głębokiego wąwozu. Swą sławę zawdzięczają słynnej wyroczni, do której przychodziły pielgrzymki starożytnych Greków, szukających boskich porad w sprawach polityki, wojny i miłości. W programie zwiedzania: Święty Okrąg (ruiny świątyni Apollina, zrekonstruowany skarbiec ateńczyków, teatr na 5.000 widzów, stadion) oraz muzeum, w którym znajdują się wspaniałe eksponaty - m. in. Woźnica delficki i wiele innych. Zobaczymy też Marmarię (sanktuarium Ateny, Tolos pocztówkowy symbol Delf), źródło Kastalskie. Po zwiedzeniu Delf przejazd do hotelu w okolicy kurortu Lutraki. Zakwaterowanie w hotelu, czas wolny, obiadokolacja, nocleg.
5 dzień:
Po śniadaniu przejazd na Peloponez. Postój przy Kanale Korynckim - czas wolny na zdjęcia i zakup pamiątek. Następnie przejazd do Epidavros – największego w starożytnej Grecji ośrodka terapeutycznego i religijnego. Będziemy podziwiać starożytny teatr z IV w. p.n.e., mieszczący 14.000 widzów – genialne dzieło harmonii i akustyki. Przejazd do Myken – ruin ufortyfikowanej rezydencji królewskiej, otoczonej tzw. „cyklopowymi murami” z Bramą Lwów pochodzącą z1250 r. p.n.e., która symbolizowała siłę królów mykeńskich. Same Mykeny zostały rozsławione przez poematy Homera. W programie zwiedzania: muzeum, ruiny starożytnego miasta, grób Agamemnona. Dalej przejazd do Nafplio – niewielkiej miejscowości na półwyspie Peloponez, które w starożytności pełniło ważne funkcje jako miasto portowe. Obecnie jest to urokliwy, elegancki kurort. Przejazd do hotelu, obiadokolacja, nocleg.
6 dzień:
Po śniadaniu zwiedzanie Aten. Muzeum Akropolu, wzgórze Akropolu zwieńczone ruinami Partenonu(Świątynia Ateny Dziewicy), Erechtejon ze słynnym krużgankiem Kor, którego belkowanie dźwiga 6 posągów pięknych dziewcząt (Kariatyd). Zobaczymy również świątynię Ateny Nike, monumentalną bramę Propyleje prowadząca na Akropol oraz najsłynniejszy teatr w Grecji – Teatr Dionizosa. Następnie udamy się do Areopag – miejsca posiedzeń jednej z najstarszych instytucji ustrojowych Aten - Rady Areopagu. Nie opodal ruin Agory Greckiej na wzgórzu wznosi się Hefajstejon– wspaniale zachowana Świątynia dorycka, zobaczymy również ruiny Forum Romanum z piękną Wieżą Wiatrów. Następnie przejdziemy się najstarszą dzielnicą Aten – Plaka. Zobaczymy także: kościółki z czasów Bizancjum, gmach Parlamentu i Grób Nieznanego Żołnierza z pełniącymi honorową wartę gwardzistami– Evzonami. Podziwiać będziemy Ogrody Narodowe -dawne ogrody królowej Amalii, w których znajduje się ponad 500 gatunków drzew i krzewów, a także Stadion Olimpijski na 70.000miejsc, zbudowany w IV w. p.n.e. przez Likurga, a odnowiony na pierwsze nowożytne Igrzyska Olimpijskie w 1896 r. Następnie dotrzemy do świątyni Zeusa Olimpijskiego, Łuku Hadriana wzniesionego przez rzymskiego cesarza w II w. oraz na Plac Omonia - Plac Zgody. Stamtąd powrócimy do hotelu. Wieczorem dla chętnych spacer na Plakę – rozrywkową dzielnicę restauracji, tawern, barów i kawiarni. Za dodatkową opłatą będziemy mieli możliwość uczestniczenia w folklorystycznym „wieczorze greckim” z kolacją i winem w tawernie. Przejazd do hotelu, nocleg.
7 dzień:
Po śniadaniu przejazd w kierunku Salonik. W trakcie podróży postój w Termopilach – w miejscu bitwy między Grekami i Persami w 480 r. p.n.e. – gdzie zobaczymy pomnik Leonidasa i poległych 300 Spartan oraz tablicę ze słynnymi słowami Simonidesa: „Przechodniu powiedz Sparcie, że tu spoczywamy wierni jej prawom”. Zrobimy też krótki postój w Dolinie Tempi, gdzie zwiedzimy kościółek p.w. św. Paraskewi. Przyjazd do Salonik– drugiego, co do wielkości miasta Grecji, często określanego mianem „Perły Bałkanów”, w którym znajduj się liczne zabytki związane z jego bogatą historią. Objazd miasta autokarem, podczas którego zobaczymy: Łukrzymskiego cesarza Galeriusza - stojący w pobliżu jednej z najbardziej ruchliwych ulic współczesnego miasta, Rotundę św. Jerzego - najstarszą zachowaną budowlę w mieście, ruiny Forum Romanum, pozostałości pałacu Galeriusza, kościół św. Zofii - wzorowany na sławnym konstantynopolskim imienniku, łaźnie tureckie i Białą Wieżę - symbol Salonik. Zwiedzanie bazyliki św. Dymitra- patrona miasta. Przejazd do hotelu w okolicy Salonik, obiadokolacja, nocleg.
8 dzień:
Po wczesnym śniadaniu wyjazd w stronę granicy. Przejazd tranzytowy przez Macedonię i Serbię. W godzinach wieczornych obiadokolacja i nocleg w pobliżu granicy serbsko- węgierskiej.
9 dzień:
Po śniadaniu kontynuacja podróży do Polski. Przejazd przez Węgry, Słowację, Czechy. Powrót do Polski w godzinach popołudniowych.

Program fakultatywny

- wieczór grecki ok. 30 EUR (min. 25 os.),
- rejs po Kanale Korynckim ok. 25 EUR (min. 25 os.).


Świadczenia

Zakwaterowanie:
7 noclegów w hotelach o standardzie**/***: 1 w okolicach Riwiery Olimpijskiej, 1 w okolicy Delf, 2 w okolicy Lutraki, 1 w okolicy Aten, 1 w okolicy Salonik, 1 w pobliżu granicy serbsko-węgierskiej. Pokoje2, 3 osobowe z łazienkami.
Wyżywienie:
7 śniadań kontynentalnych, 6 obiadokolacji.
Transport:
Autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD i barkiem.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.
Składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny.

Informacje praktyczne

Podana kwota na realizację program może ulec zmianie i jest rozliczana przez pilota. Koszty pobierane za całą grupę (np. za lokalnych przewodników) są dzielone na wszystkich uczestników. Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych. Kolejność realizacji programu może ulec zmianie.
Obowiązkowo należy zabrać ważny dowód osobisty(dotyczy obywateli UE) lub paszport.
Cena podstawowa dotyczy wyjazdów z Katowic, Tych i Bielska-Białej. Dopłaty za dojazdy z wybranych miejscowości w Polsce podane są w rozkładzie jazdy.
Przejazd: Katowice - Belgrad (ok. 850 km) - 15 godz.
Trasa wycieczki liczona od granic Polski – ok. 4600 km.

Informacje o cenie

Cena nie obejmuje:
- kosztów realizacji programu ponoszonych przez uczestnika podczas trwania imprezy: bilety wstępu do zwiedzanych obiektów, przewodnicy lokalni, opłaty lokalne, przejazdy komunikacją miejską, Tour Guide. Koszt – ok. 150 EUR,
- opłaty za nocleg tranzytowy i śniadanie ok. 20 EUR,
- programu fakultatywnego

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Grecja - Akropolis Tour   (skrót: AKROPOLIS TOUR PAX HB)
25.04 - 03.05.2020
 9 dni / KGTT0425
3086 zł   1999 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
23.05 - 31.05.2020
 9 dni / KGTT0523
3086 zł   1999 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
06.06 - 14.06.2020
 9 dni / KGTT0606
3086 zł   1999 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
05.09 - 13.09.2020
 9 dni / KGTT0905
3086 zł   1999 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
19.09 - 27.09.2020
 9 dni / KGTT0919
3086 zł   1999 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

kod imprezy: KGTT~AKROPOLIS_TOUR_PAX_HB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.